Urla Ot Bayramı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi: “Doğayı korumaya kararlıyız”
28-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Mart Dokuzu Urla Ot Bayramı festivali tanıtım toplantısı Urla Urit Restoran’da gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan vatandaşlar festivale davet etti.
Urla Ot Bayramı festivalinde atölyeler, kültür turları, sergiler ve söyleşiler yapılacak. Festival boyunca vatandaşlar yerel otları tanıyacaklar.
“Doğayı korumak istiyoruz”
Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan doğayı koruyacaklarını belirterek: “Tam da bu nedenle son dönemde yaşanan bazı gelişmeler hepimizi endişelendiriyor. Demircili’de hurda bir geminin sahilimizde parçalanmak istenmesi kabul edilebilir değildir. Bu tür işlemler, ciddi çevresel riskler barındırır; deniz ekosistemine, kıyı yapısına ve doğal yaşama zarar verme ihtimali taşır. Bu sürecin yakından takipçisi olduğumuzu özellikle ifade etmek isterim. Urla’nın kıyıları sahipsiz değildir. Öte yandan, Kuşçular’daki yaklaşık 152 dönümlük tarım arazisi ve doğal sit alanının merkezi bir kararla imara açılması da bizleri kaygılandırmaktadır. Bu topraklar yalnızca birer parsel değil; üretimin, kültürün ve yaşam bilgisinin taşıyıcısıdır. Bu nedenle alınan kararların, yerelin gerçekliği ve doğanın dengesi gözetilerek değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz doğamızı korumaya, üretim kültürümüzü yaşatmaya ve bu kadim bilgiyi geleceğe taşımaya kararlıyız” dedi.
“Geniş kitlelere duyurmak istiyoruz”
Festivali geniş kitlelere duyurmak istediklerini belirten Başkan Selçuk Balkan: “Bu akşam bizlerle bir araya gelerek, Urla’nın köklü ot kültürünü yaşatan Mart Dokuzu Urla Ot Festivali’nin tanıtımına katkı sunduğunuz için içtenlikle teşekkür ederiz. İlginiz ve desteğinizle bu kültürün daha geniş kitlelere ulaşacağına inanıyor, katılımınızdan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ve bu organizasyonda emeği geçen başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere; Urla Kaymakamlığına, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne, Urla Ziraat Odası’na, Urla Doğal Sofra Derneği’ne, Urla Folklor ve Turizm Derneği’ne, Urla Kültür Sanat Turizm Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği’ne ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. 28 ve 29 Mart tarihlerinde Urla’da buluşmak dileğiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Gazeteci Ahmet Çipli, Urla’da son yolculuğuna uğurlandı
Urla Belediyesi Basın Bürosu’nun kurucularından, Urla ve Efes Selçuk Belediyelerinde uzun yıllar...
AK Parti İzmir’den 30 İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları...
AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı ‘’AK Parti’nin milletimizle iletişiminde...
TÜRİB Vadeli İşlem Piyasası Tanıtım Toplantısı
İzmir Ticaret Borsası Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
BELEDİYE Haberleri
TümüKarşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu
Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...
Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...
Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları
Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...
Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu
Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...
Konak’ta vergi ödeme kolaylığı
Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...
Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak
Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...
Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...
Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı
Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...
Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor
Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...
Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...
İzmir trafiğine iki yeni nefes
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...
İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü
Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...