BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EĞİTİM 1 milyon euroluk AB projesi

1 milyon euroluk AB projesi

EGE Üniversitesi (EÜ) Deri Mühendisliği Bölümü'nden bir grup akademisyenin, Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus Programı çerçevesinde yaklaşık 1 milyon euroluk projeye imza attı.

0Yorumlar
1 milyon euroluk AB projesi

EÜ Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü'nde görevli 5 akademisyenin Prof. Dr. Mehmet Mete Mutlu koordinatörlüğünde ve AB Erasmus Plus Programı çerçevesinde hazırladığı proje onay aldı. Deri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mete Mutlu, proje kapsamında 4 üniversiteye 4 deri merkezi kurulacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Mutlu, "Bu merkezlerde personele eğitim verilmesi konusundaki 8 ülkeden 13 ortaklı Avrupa Birliği projemiz kabul edildi. Bu proje kapsamında, ülkemizde tek ve dünyada sayılı bölümlerden biri olarak birikim ve tecrübelerimizi, Avrupa'daki özel danışmanlık ve özel şirketlerle birleştirerek Moğolistan ve Rusya'ya yansıtacağız. Bu ülkelerde geri kalmış deri sanayisinin inovasyon, yeni teknolojiler ve yeni deri üretim modellerinin geliştirilmesine yönelik, ayrıca Avrupa, Rusya ve Moğolistan'da deri ağı kurulması konusunda hedeflerimiz bulunuyor" diye konuştu.

1 milyon euroluk AB projesiTÜRKİYE'DEKİ TEK BÖLÜM

Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli, bölümün deri ve deri sektörüne, lisans ve lisansüstü eğitim veren, araştırma faaliyetlerini yürüten Türkiye'deki tek kurum olduğunu söyledi. Bölüm olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Prof. Dr. Bitlisli, "Dünyada bu alanda eğitim veren birkaç önemli akademik kurumdan biriyiz. Ege Üniversitesi sadece Türkiye'de değil yurt dışında da deri ve deri ürünleri sektörüne yönelik eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam ediyor. Erasmus Plus programı kapsamında, Rusya ve Moğolistan'a yönelik olarak o ülkelerde deri araştırma merkezlerinin kurulması ve oradaki deri sanayilerinin problemlerinin çözülmesine yönelik Ege Üniversitesi olarak önemli görevler üstlendik. Yaklaşık 1 milyon Euro bütçeye sahip bir projemiz kabul edildi. 5 Avrupa Birliği üyesi ülkeyle birlikte hareket ederek Rusya ve Moğolistan'da deri ve deri ürünleri sektörüne yönelik inovatif laboratuvarlarının kurulmasına ve araştırma imkanlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunacağız. Bu proje Ege Üniversitesi'nin Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da bir marka olması açısından son derece önemli. Özellikle sanayicilerimiz Rusya ve Moğolistan'da birçok girişimde bulunuyor, yaptığımız projenin bu girişimlere de önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

REKTÖR BUDAK'TAN ZİYARET

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaklaşık 1 milyon Euroluk proje kapsamında, Rusya ile Moğolistan'daki deri sektörünün ana problemleri olan ekolojik üretim, kolajen içerikli malzemelerin geri dönüşümü ve nitelikli işgücü konularında çözüm üretmeyi hedefleyen araştırma ekibini ziyaret etti. Projenin, Ege Üniversitesi'nin uluslararasılaşma süreci ve araştırma üniversitesi olma hedeflerine ulaşmasında önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Rektör Budak, "Öğretim üyelerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EĞİTİM Haberleri

Tümü

EÜ’de "Lisansüstü Eğitimin Sektördeki Önemi" anlatıldı

Ege Üniversitesi Kariyer Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Lisansüstü Eğitimin Sektördeki...

6 gün önce

TEKNOFEST 2026 Diyarbakır Finallerinde İzmir Başarısı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2026’nın Diyarbakır’da...

1 ay önce

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2026 KPSS sonuçları...

6 Eylül 2026'da gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavının ardından adayların sonuç heyecanı...

1 ay önce

Velilerin içi rahat olsun…

Öğrencilerin sağlığı için kantinciler tek yürek…

1 ay önce

Çocuğu okula başlayacak memurlara müjde! Okul uyum...

Çocuğu okula başlayacak kamu çalışanları için yeni bir idari izin uygulaması hayata geçirilecek....

1 ay önce

Okullar açılmadan kapsamlı temizlik

Ayvalık’ta 2026-2027 eğitim ve öğretim yılının 14 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacak olması...

2 ay önce

BASİFED Başkanı Güneş’ten Gençlere Mesaj:

“Diploma yeterli değil; beceriniz fark yaratacak”

2 ay önce

EÜ’de yapay zekâ ve matematiğin geleceğine ışık tutan...

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde modern matematiğin temel branşlarından biri olan Diferansiyel...

2 ay önce

Ezber bozan tasarımlar yaptı İtalya’da yüksek lisans...

Ezber Bozan Tasarım Yarışması’ndan dördüncü tasarımcı İtalya’ya yüksek lisansa gidiyor

2 ay önce

YAPAY ZEKÂ’DAN ÇEVRE DERSİNE: ROTARY’NİN GENÇ LİDERLERİ...

“Dijital Çağda Çevre” temalı RYLA’da 25 genç; yapay zekâ, iklim, afet ve sürdürülebilirlik...

2 ay önce

Bilsa, Türkiye'nin Dört Bir Yanından Gelen Bayileriyle...

Eğitim yönetimi yazılımları alanında Türkiye'nin lider kuruluşlarından Bilsa, yetkili...

2 ay önce

Türkiye'nin Eğitim Yazılımlarında Lider Kuruluşu BİLSA

Okulsis,Kurssis ve Anaokulu Yönetim Sistemleri ile Dijital Dönüşüme Yön Veriyor

3 ay önce