Öğrenciler toprak ve tohumla buluştu
Seferihisar Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi’nde çoğaltılan tohumların bir bölümü, İYTEV Yücel Tonguç Koleji’nde oluşturulacak bahçeye dikilecek.
Öğrencilerin elleriyle dikecekleri tohumlar, yine okulun yemekhanesinde öğrencilerle buluşacak.
Can Yücel Tohum Merkezi, İYTEV Yücel Tonguç Koleji 4. Sınıf öğrencilerini misafir etti. İsmini Köy Enstitüleri’nin kurucusu Şair Can Yücel’in babası Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’tan alan okulun öğrencileri, Can Yücel’in vasiyetiyle kurulan tohum merkezinde toprak ve tohumla buluştu.
Okul öğretmenleri Suna Türkmen ve Müjdat Aydın eşliğinde merkeze gelen çocuklara, Seferihisar Belediyesi Tarım Müdürü Şerafettin Budak ve Can Yücel Tohum Merkezi Sorumlusu Aylin Bostan eşlik etti. Bostan, öğrencilere Tohum Merkezi’nde 280 çeşit yerel tohumun çoğaltıldığını, Türkiye’nin dört bir yanına bu tohum ve fidelerin ücretsiz dağıtıldığı anlattı.
Okul Bahçesinde Yetiştirecekler
Öğrenciler, tohum merkezinde toprakla buluşarak, tohumun nasıl dikileceğini uygulamalı olarak öğrendi. Oldukça keyifli bir gün geçiren öğrencilere, Seferihisar Belediyesi çeşitli tohumlar hediye etti. Bu tohumlar öğrenciler tarafından Urla’da bulunan okulun bahçesine dikilerek yetiştirilecek. Yetişecek sebzeler, okulun mutfağında pişirilecek ve öğrencilere öğle yemeklerinde sunulacak. Bu sayede öğrenciler toprakla buluşarak yerel tohumun değerini ve kendi yiyeceklerini üretmenin kıymetini anlayacak.
Başka Bir Tarım Onlarla Daha Da Mümkün
Okulun ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Yücel Tonguç, vizyon ve misyonuyla çok takdir ettiğimiz bir eğitim kurumu. Yerel tohuma sahip çıkma mücadelemize destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu yaştaki öğrencilerin kazanacağı bilincin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Eğitim müfredatı dışında bu eğitimin çocuklara verilebiliyor olması da çok kıymetli. Tohum Merkezimiz tüm okullarımıza, tüm öğrencilerimize açık. Genetiğiyle oynanmış, GDO’lu ürünlerin önümüze dayatıldığı günümüz dünyasında, doğal beslenmenin tek yolu yerel tohumdan geçiyor. Artık bu çocuklar bunun bilinciyle yetişiyor. Çocukluk yıllarından tohumun ve toprağın değerini anlayacak bu çocuklarla, her zaman söylediğimiz gibi “Başka Bir Tarım Mümkün” olacak.
Can Yücel Tohum Merkezi
Seferihisar Belediyesi, 2011 yılında başlattığı 'Tohum Takas Şenliği' ve şair Can Yücel'in vasiyetinden yola çıkarak adını verdiği Tohum Merkezi ile yerel tohumların takas yoluyla yeşertilmesini, korunmasını ve Türkiye’ye yayılmasını sağlıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kıvanç Tatlıtuğ ve Toprak Razgatlıoğlu'ndan şaşırtan...
Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile milli motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu, atış eğitimi için bir...
Menderes’te Toprak Temalı Yarışma
Menderes Belediyesi, 5 Aralık Dünya Toprak Günü’nde “toprak varsa, hayat var” sloganı ile toprak...
Gaziemirli çocuklar “Toprak” temalı resimleriyle iklim...
Gaziemir Belediyesi’nin iklim krizinin toprak üzerindeki etkilerine dikkat çekmek için...
EĞİTİM Haberleri
TümüVelilerin içi rahat olsun…
Öğrencilerin sağlığı için kantinciler tek yürek…
Çocuğu okula başlayacak memurlara müjde! Okul uyum...
Çocuğu okula başlayacak kamu çalışanları için yeni bir idari izin uygulaması hayata geçirilecek....
Okullar açılmadan kapsamlı temizlik
Ayvalık’ta 2026-2027 eğitim ve öğretim yılının 14 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacak olması...
BASİFED Başkanı Güneş’ten Gençlere Mesaj:
“Diploma yeterli değil; beceriniz fark yaratacak”
EÜ’de yapay zekâ ve matematiğin geleceğine ışık tutan...
Ege Üniversitesi ev sahipliğinde modern matematiğin temel branşlarından biri olan Diferansiyel...
Ezber bozan tasarımlar yaptı İtalya’da yüksek lisans...
Ezber Bozan Tasarım Yarışması’ndan dördüncü tasarımcı İtalya’ya yüksek lisansa gidiyor
YAPAY ZEKÂ’DAN ÇEVRE DERSİNE: ROTARY’NİN GENÇ LİDERLERİ...
“Dijital Çağda Çevre” temalı RYLA’da 25 genç; yapay zekâ, iklim, afet ve sürdürülebilirlik...
Bilsa, Türkiye'nin Dört Bir Yanından Gelen Bayileriyle...
Eğitim yönetimi yazılımları alanında Türkiye'nin lider kuruluşlarından Bilsa, yetkili...
Türkiye'nin Eğitim Yazılımlarında Lider Kuruluşu BİLSA
Okulsis,Kurssis ve Anaokulu Yönetim Sistemleri ile Dijital Dönüşüme Yön Veriyor
YKS'ye sayılı günler kaldı: İşte dikkat edilmesi...
YKS’ye sayılı günler kala öğrencilerin en büyük rakibi kaygı ve yanlış çalışma yöntemleri....
Hastane Duvarlarını Aşan İyilik
İzmir Ekonomi Rotaract Kulübü tarafından hayata geçirilen “Mutlu Masallar” projesi, hastanelerin...
“Mavi Yolculuk" Konferansı 300 Rotaryen’i Buluşturdu
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu’nun 2025–2026 Dönemi Bölge Konferansı, Kuşadası’nda...

