Kruvaziyer için tanıtım şart
İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen sektör toplantılarına Çeşme’de devam edildi. Çeşme Ulusoy Limanı’nda gerçekleşen toplantıda, ağırlıklı olarak Çeşme ve kruvaziyer konuları ele alındı. Üyeler, kruvaziyer turizmi ile 2012 yılında tanışan Çeşme’nin bu pastadan daha fazla pay alabilmesi için dünyada tanıtımının artırılması gerektiğine dikkat çektiler.
Ulusoy Çeşme Liman İşletmeleri Bölge Müdürü Can Özgen, Çeşme’nin kruvaziyer turizmi açısından Ege Denizindeki en uygun limanlardan biri olduğunu söyledi. 2012 yılında Çeşme’ye 4.055 kruvaziyer yolcu gelirken bu rakamın 2013 yılında 35.081’e yükseldiğini belirten Özgen, 2014 yılında ise 37.467 olarak kayıtlara geçtiğini anlattı.
Özgen, “Kruvaziyer turizminin Ege Bölgesi’ndeki durumuna bakıldığında Kuşadası % 45, İzmir %38, Marmaris %12, Çeşme %3 pay alıyor. Kruvaziyer turizminin geliştirilmesi için Çeşme Ulusoy Limanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yeni ro-ro iskelesi ve sahası inşa edildi. Mevcut iskelenin boyu 150 metreden 322 metreye çıkarıldı. Terminal içeresinde yer alan pasaport kontrol noktaları 4’den 6’ya çıkarıldı” diye konuştu.
Özgen ayrıca, Çeşmeye 2015 yılında Aegean Paradise, Star Prıde, Louis Cristal, Seabourn Sojourn ve Voyager isimli gemilerinin gelmişinin kesinleştiğini sözlerine ekledi.
İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Oda olarak yurtdışında katıldıkları kruvaziyer turizmi ile ilgili bütün fuarlarda sadece İzmir’in değil, bölgede bulunan tüm kruvaziyer limanlarının tanıtımını yaptıklarını söyledi.
BARINMA VE ÇEKEK YERİ SORUNU YAŞIYORUZ
Toplantıda üyeler barınma ve çekek yeri ile ilgili sorunlarını dile getirerek “Gezi tekneleri ve balıkçı teknelerinin barınağı olmadığı için kışlama yapacağımız çekek yeri konusunda sıkıntı yaşıyoruz” dediler.
Konu üzerine söz alan Ulusoy Çeşme Liman İşletmeleri Bölge Müdürü Can Özgen, limanda en geç 2016 yılında yeni çekek yerinin hizmete girmesinin planlandığını ifade ederken, Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İbrahim Dinçsoy ise Fener Burnu’nda yapılması planlanan balıkçı barınağının, burnun arka tarafına alınması durumunda teknelerin barınma konusuna çözüm getirilebileceğini bildirdi.
İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, bölgede çekek yeri ve barınma konusunda yaşanılan sıkıntıları yakından takip ettiklerini ve kalıcı çözümler oluşturulması için çalıştıklarını vurguladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Parti İzmir’den 30 İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları...
AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı ‘’AK Parti’nin milletimizle iletişiminde...
Urla Ot Bayramı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi:...
28-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Mart Dokuzu Urla Ot Bayramı festivali tanıtım...
İzmir'e 2025’te 51 kruvaziyer ile 87 bin 358 turist geldi
İZMİR Alsancak Limanı’na 2025 yılında gelen kruvaziyer ve turist sayısı geçen yıla göre azaldı.
EKONOMİ Haberleri
TümüKademeli emeklilikte masadaki taslak belli oldu: Yaş ve...
8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi bulunan milyonlarca kişinin beklediği kademeli emeklilik...
Citi ve JPMorgan altın tahminini açıkladı: Yeni hedefler...
Altın piyasasında gözler büyük yatırım bankalarının yeni tahminlerine çevrildi. Citi ve...
Bitcoin 80 bin doları geçti: Kriptoda 4 milyar dolarlık...
Bitcoin son günlerdeki güçlü yükselişini sürdürerek 80 bin dolar seviyesini aşarken, düşüş...
Enflasyon hasar tazminatını artırdı: Trafik ve kaskoda...
Enflasyon, artan parça ve işçilik maliyetleri ile hasar dosyalarındaki yükseliş, trafik ve kasko...
Merkez Bankası’ndan örtülü faiz indirimi: Fonlama yüzde...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihalelerine yeniden başladı. Adım,...
Altındaki yükseliş hızlandı: 3 ayın zirvesi görüldü
Altın fiyatları haftaya güçlü yükselişle başladı. Ons altının üç ayı aşkın sürenin en yüksek...
Benzinde yeni zam için tarih netleşti
Motorine gelen 2,92 TL’lik artışın ardından benzinde de yeni zam beklentisi oluştu. 2,74 TL’lik...
Karabat serbest fonlar için geçmişin incelenmesini istedi
YENİ Parti İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, serbest fonlara yönelik yeni kuralların yeterli...
Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor! 2026 asgari ücret...
Çalışan vatandaşlar asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 2026 yılında net...
Depoyu Dolduracaklar İçin Kötü Haber! Motorine Zam Kapıda
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor....
Bir gecede rekor artış: Bitcoin fiyatı uçuyor
ABD Hazinesi'nin tahvil geri alım kararı ve Başkan Donald Trump'ın devlet eliyle Bitcoin (BTC)...
Altın fiyatları uçuşta! Grafiği görenler gözlerine...
Ortadoğu'da tırmanan ABD-İran çatışması ve Hürmüz Boğazı'ndaki belirsizlik küresel piyasaları...