Kruvaziyer için tanıtım şart
İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen sektör toplantılarına Çeşme’de devam edildi. Çeşme Ulusoy Limanı’nda gerçekleşen toplantıda, ağırlıklı olarak Çeşme ve kruvaziyer konuları ele alındı. Üyeler, kruvaziyer turizmi ile 2012 yılında tanışan Çeşme’nin bu pastadan daha fazla pay alabilmesi için dünyada tanıtımının artırılması gerektiğine dikkat çektiler.
Ulusoy Çeşme Liman İşletmeleri Bölge Müdürü Can Özgen, Çeşme’nin kruvaziyer turizmi açısından Ege Denizindeki en uygun limanlardan biri olduğunu söyledi. 2012 yılında Çeşme’ye 4.055 kruvaziyer yolcu gelirken bu rakamın 2013 yılında 35.081’e yükseldiğini belirten Özgen, 2014 yılında ise 37.467 olarak kayıtlara geçtiğini anlattı.
Özgen, “Kruvaziyer turizminin Ege Bölgesi’ndeki durumuna bakıldığında Kuşadası % 45, İzmir %38, Marmaris %12, Çeşme %3 pay alıyor. Kruvaziyer turizminin geliştirilmesi için Çeşme Ulusoy Limanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yeni ro-ro iskelesi ve sahası inşa edildi. Mevcut iskelenin boyu 150 metreden 322 metreye çıkarıldı. Terminal içeresinde yer alan pasaport kontrol noktaları 4’den 6’ya çıkarıldı” diye konuştu.
Özgen ayrıca, Çeşmeye 2015 yılında Aegean Paradise, Star Prıde, Louis Cristal, Seabourn Sojourn ve Voyager isimli gemilerinin gelmişinin kesinleştiğini sözlerine ekledi.
İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Oda olarak yurtdışında katıldıkları kruvaziyer turizmi ile ilgili bütün fuarlarda sadece İzmir’in değil, bölgede bulunan tüm kruvaziyer limanlarının tanıtımını yaptıklarını söyledi.
BARINMA VE ÇEKEK YERİ SORUNU YAŞIYORUZ
Toplantıda üyeler barınma ve çekek yeri ile ilgili sorunlarını dile getirerek “Gezi tekneleri ve balıkçı teknelerinin barınağı olmadığı için kışlama yapacağımız çekek yeri konusunda sıkıntı yaşıyoruz” dediler.
Konu üzerine söz alan Ulusoy Çeşme Liman İşletmeleri Bölge Müdürü Can Özgen, limanda en geç 2016 yılında yeni çekek yerinin hizmete girmesinin planlandığını ifade ederken, Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İbrahim Dinçsoy ise Fener Burnu’nda yapılması planlanan balıkçı barınağının, burnun arka tarafına alınması durumunda teknelerin barınma konusuna çözüm getirilebileceğini bildirdi.
İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, bölgede çekek yeri ve barınma konusunda yaşanılan sıkıntıları yakından takip ettiklerini ve kalıcı çözümler oluşturulması için çalıştıklarını vurguladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Xiaomi 18 Pro ne zaman çıkacak? Tanıtım tarihi belli oldu...
Xiaomi 18 Pro serisinin tanıtım tarihi belli oldu. 23 Eylül’de Çin’de düzenlenecek etkinlikte...
AK Parti İzmir’den 30 İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları...
AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı ‘’AK Parti’nin milletimizle iletişiminde...
Urla Ot Bayramı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi:...
28-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Mart Dokuzu Urla Ot Bayramı festivali tanıtım...
EKONOMİ Haberleri
TümüBenzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor
Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...
HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı
HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...
Taksitli alışverişte yeni dönem başladı
15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...
ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...
ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...
Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı
ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...
Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...
Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...
Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...
Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...
Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...
Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....
Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...
Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...
Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...
TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...
TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...