BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM 8. Bayındır Balcılar Kiraz Şenliği gerçekleşti

8. Bayındır Balcılar Kiraz Şenliği gerçekleşti

Bayındır’ın Balcılar Mahallesi’nde Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi ve Kiraz Şenliği bu sene 8. kez kutlandı.

0Yorumlar
8. Bayındır Balcılar Kiraz Şenliği gerçekleşti

 

8. Bayındır Balcılar Kiraz Şenliği gerçekleşti

Şenliğe Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı. CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter de şenliğe katılanlar arasındaydı.

8. Bayındır Balcılar Kiraz Şenliği gerçekleşti

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlik; Bayındır Balcılar Mahalle Muhtarı Mustafa Güme, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk’ün konuşmaları ile devam etti. Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli konuşmasında şenliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek “Bayındır üretimin ve emeğin kenti. İklimi ve coğrafyası itibariyle yılın tamamında çiftçilerimiz yoğun biçimde çalışıyor. Ne mutlu bize ki, kiraz, kestane, zeytin, çiçek ve birçok ürünün en üst kalitede yetiştiği bir coğrafyada yaşıyoruz.

Ama maalesef ülkemizin siyasi iklimi üreticimizin yüzünü güldürmüyor. Köylümüzün, çiftçimizin, hayvancımızın çektiği sıkıntıları, yaşadığı zorlukları çok iyi biliyoruz. Tarım alanındaki yanlış politikaların ülkemizi sürüklediği çıkmazı bizzat yaşayarak görüyoruz. Türkiye'de çiftçinin beli büküldü, tarımsal üretim yok oldu, hayvancılık çöktü. Türkiye tarımsal olarak kendi kendine yetebilen bir ülke iken nasıl bu duruma geldi bunu çok iyi düşünmemiz gerekiyor. Ülkemiz hiçbir zaman tarımda bu noktaya düşmemişti.

Bu çevrede, özellikle dağlık alanlarda bulunan mahallelerimizde yüzlerce aile kiraz üretiminden geçimini sağlıyor ve kirazımız dünyaya ihraç ediliyor. Çok güzel şeyler oluyor ama amacımız çiçekçilikte ve süt üretiminde olduğu gibi kiraz üretiminde de ilçemizin adını daha yukarılara taşımak. Buna inanıyoruz ve hep beraber olursak, birlikte çalışırsak olacağını biliyoruz. Kiraz Festivalimiz adımızı duyurmak için bir araç; başarılı da olduk ama daha çok çalışmamız lazım. Kiraz üretimimizi de bir kooperatif çatısı altında toplayabilirsek çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum.

Açıkça söyleyeyim, başka şansımız da yok… Ülkemizin geleceği tarımda, üretimdedir. Ülkemizi tekrar bir tarım ülkesi haline getirmek istiyorsak, kendi ilçemizden başlayarak daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz ve birlik beraberliğimizi hiç bozmayacağız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Köylü Milletin Efendisidir” demişti, biz köylümüzü tekrar milletin efendisi yapacağız” dedi.

8. Bayındır Balcılar Kiraz Şenliği gerçekleşti

Şenlik Bayındır Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile devam etti.

Şenlik kapsamında düzenlenen En İyi Kiraz Yarışması’nda  yetiştirdikleri kirazlar ile üçüncü Halil Pamucak, ikinci Arif Akkavak ve birinci Ali Karabacak oldu.

Birinciye ödülünü Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, ikinciye Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli üçüncüye ise Balcılar Muhtarı Mustafa Güme verdi.

Şenlik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genç Sahne Grubu’nun verdiği konser ile son buldu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce