Bayındır Balcılar Kiraz Şenliği 9. Yılında
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi Kiraz Şenliği bu sene 9. kez kutlandı.
Şenliğe Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilçenin daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlik; Bayındır Balcılar Mahalle Muhtarı Mustafa Güme, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ve Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk’ün konuşmaları ile devam etti. Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen konuşmasında şenliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek “Festival alanımız dar geliyor. Arkadaşlarım bana yer bulamadığı için dönen kişi sayısının binden fazla olduğunu söyledi. Yeni bir festival alanı yapmak farz oldu. Köyümüzdeki uygun bir alanı düzenleyip seneye hazır hale getireceğiz. Kiraz şenliğimizin seneye onuncusunu düzenlerken çiçek festivali gibi olmasını çok arzu ediyorum. Ülkemiz sınırlarını aşıp dünyada konuşulmasını arzu ediyorum.
Bayındır üretimin başkenti. Hep meydanlarda şunu söyledim; kiraz bizde, ceviz bizde, üzüm bizde, bal bizde, yağ bizde. Coğrafi ve iklim özellikleri bakımından çok önemli bir yerdeyiz. Tabi, bugün kiraz için buradayız. Özellikle dağ köylerimizde zeytin ile birlikte ana gelir kaynağımız diyebiliriz. Kirazımız sadece Balcılar’da değil, Osmanlar’da, Denekli’de, Çınardibi’nde, Çamlıbel’de, Alankıyı’nda, Lütuflar’da Kızılkeçili’de, Alanköy’de yetişiyor. Bu bölgelerde yetişen ama büyük çoğunluğunu Balcıları’da elde ettiğimiz kirazımızı ihraç ediyoruz. Bizim görevimiz bunu nasıl ileriye götürebiliriz diye çalışmak. Hayvancılıkta, sütte, çiçekçilikte olduğu gibi Bayındır kirazını da dünya markası haline getirmek istiyoruz. ” dedi.
Şenlik Bayındır Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile devam etti.
Şenlik kapsamında düzenlenen En İyi Kiraz Yarışması’nda yetiştirdikleri kirazlar ile üçüncü Mertcan Akkavak, ikinci Kamil Gürlek ve birinci Ali Karabacak oldu.
Birinciye ödülünü Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, ikinciye Belediye Başkanı Uğur Demirezen üçüncüye ise Tarım İlçe Müdürü Hasan Peynirci verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZTAŞIT Bayındır’da yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZTAŞIT projesinde 8’inci durak Bayındır oldu. Bayındır Belediye...
8. Bayındır Balcılar Kiraz Şenliği gerçekleşti
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi’nde Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi ve Kiraz Şenliği bu...
Bayındır’da “Emekçi Tahtacı Kadınlar Şenliği” yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bayındır’da ilk kez “Emekçi Tahtacı Kadınlar...
YAŞAM Haberleri
TümüBir ilimizden çok konuşulacak karar! Erkekler artık bu...
Batman’daki bir TOKİ sitesinde yönetimin aldığı kıyafet kararı tartışma yarattı. Site...
İlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

