BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.174 %1,57 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.240,01 %0,14 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Başkan Soyer Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu’nu ağırladı

Başkan Soyer Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu’nu ağırladı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti.

0Yorumlar
Başkan Soyer Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu’nu ağırladı

Başkan Tunç Soyer, 6 siyasi parti liderinin bir araya gelmesinin umudu büyüttüğünü ifade etti. Davutoğlu ise “İzmir yine siyasetimizin yönlendirici ufuk şehri olacak” dedi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kente bir dizi etkinlik için gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 26’ıncı Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu makamında ağırladı. Ziyarete Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Başkan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selim Temurci, Selçuk Özdağ ve Kerim Rota, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı H. Suzan Milli, Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak, Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım ve Gelecek Partisi il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı.Başkan Soyer Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu’nu ağırladı

“Umudumuz çok büyük”

Görüşmede İzmir’e ve ülke gündemine dair konular konuşuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6 siyasi parti liderinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hepimize umut oldunuz. Herkesin fedakarlığıyla, herkesin çabasıyla gelinen bir nokta. Bu çok kıymetli. Geleceğimize ışık tutan, bizleri umutlandıran bir an oldu. Siyasi farklılıklarımız dışında çok fazla ortak noktamız var. Umudumuz çok büyük. Çünkü biz bu yönetimi hak etmiyoruz” diye konuştu.

“O masa psikolojik devrim yarattı”

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ise “Türk siyasetinin yeni bir nefese ihtiyacı var. Nefes almakta zorlanıyoruz. Bu masa Türk siyasetinin ana damarlarını temsil eden bir masa. İnşallah daha iyi aşamalardan geçeceğiz. O masa bu ülkede psikolojik bir devrim yarattı. Bir araya gelinemez denilen partiler bir araya geldi. Genel başkanlar arasında da çok büyük bir nezaket var. Bütün zorlukları hep beraber aşacağız. Toplum artık o masanın dağılmasına izin vermez. Buna inanacak da İzmir’dir” ifadelerini kullandı.

Zeytin fidanı hediye edildi

Toplantının ardından Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’na zeytin fidanı ve topraktan yapılmış bir gramofon hediye etti. Davutoğlu ise Neptün Soyer’e İzmir ziyareti anısına “Medeniyetler ve Şehirler” adlı kitabını hediye etti. Neptün Soyer ve Sare Davutoğlu, Çetin Emeç Sanat Galerisi’ndeki Nezahat Sevim’in Mavi Düşler Geçmişten Geleceğe Nakış Sergisi’ni gezdi.Başkan Soyer Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu’nu ağırladı

“İzmir yine siyasetimizin yönlendirici ufuk şehri olacak”

Hatıra fotoğrafının ardından Soyer ve Davutoğlu, basın mensuplarının karşısına geçti. İzmir’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Soyer, “Bize vakit ayırdıkları için minnettarım. Çok mutluyuz” dedi.
Davutoğlu ise sözlerine Başkan Soyer’i başkanlık binası olarak kullanılan tarihi Egemenlik Evi’nin yaşatılmasından dolayı tebrik ederek başladı. Davutoğlu, “Şehirlerin kültürlerini yansıtan en önemli mekânlardan birisi o şehrin belediye binalarıdır. Bütün dünyada böyledir. Maalesef bizde büyük bina merakı var. Son yıllarda tarihi binalarda hizmet vermek ihmal edilir oldu. Başkanın 150 yıllık bir binada bizleri ağırlaması her türlü takdiri hak ediyor” dedi.

İzmir’i ufuk şehri olarak niteleyen Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: “İzmir, modernleşmemizin eksen şehridir. Kurtuluş ve kuruluşun şehridir. Demokrasinin doğduğu şehirdir. Önümüzdeki dönemde İzmir’in hak ettiği yeri alacağına inanıyorum. Başbakanlık Ofisi’ni geçmiş dönemde burada açarken de İzmir’i siyasetin merkezi haline getirme düşüncesiyle yapmıştık. İzmir yine siyasetimizin yönlendirici ufuk şehri olacak” şeklinde konuştu.

“Soyer’in İzmir’in hinterlandını güçlendirmesi çok önemli”

Davutoğlu, Soyer’in tarım ve turizm başta olmak üzere İzmir’de yaptığı çalışmalara dikkat çekerek, “Biraz önce sayın başkanımızla tarihi mekanları tek tek konuştuk. O mekanlarda yaptıkları düzenlemeler, koruma faaliyetleri her türlü takdirin üstünde. Ayrıca kırsal kesimde uyguladıkları projelerden bahsettiler. Küçükbaş hayvancılığı teşvik için süt fiyatlarında yaptıkları düzenleme başta olmak üzere kırsal kesimi kalkındırarak İzmir’in hinterlandını, arka bahçesini güçlendirmesi gerçekten çok önemli. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

“Daha fazla zeytin kaybetmeye bu milletin tahammülü yok”

Son olarak Soyer’in zeytin hediyesi üzerine zeytin yönetmeliğindeki değişiklik hakkında konuşan Davutoğlu, “Türkiye’nin ekolojik zenginliklerinin korunmasını ele aldık. Zeytinlikler bir rant alanı olarak görülmemeli. Aksine asırlarca yaşayan zeytin ağaçlarımız var. Bütün bunların korunması gerekir. Son dönemde yangınlar nedeniyle çok fazla zeytinlik kaybettik. Artık daha fazla zeytin kaybetmeye bu milletin tahammülü yok. Umarım bu yanlıştan dönülür ve yasada değişiklik yapılır. Zeytinlikler bir ekolojik zenginliktir ve korunması esastır” dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Fon tasfiyesinde 29,3 milyar liralık ara ödeme yapıldı.

Tasfiye kapsamındaki 7 yatırım fonunda 235 bin 705 yatırımcıya toplam 29,3 milyar liralık ara...

21 saat önce

Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre Ege Denizi'nde saat 13.44'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi;...

21 saat önce

Türkiye TDT dönem başkanlığını Azerbaycan’dan devraldı

Türk Devletleri Teşkilatı’nın 13. Zirvesi Ankara’da düzenlendi; Türkiye, dönem başkanlığını...

1 gün önce

Kasapoğlu: 30 Ekim’in acısı yüreğimizde

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 30 Ekim İzmir depreminin altıncı yıl dönümünde hayatını kaybedenleri...

1 gün önce

Emine Erdoğan, TDT zirvesi konuklarıyla yemekte buluştu

Emine Erdoğan, TDT 13'üncü Zirvesi kapsamında düzenlenen resmi akşam yemeğinin ardından Türk...

1 gün önce

Erdoğan: Türk ailesinde ayrılığa yer yok

TDT’nin 13. zirvesi Ankara’da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk dünyasında birlik ve...

1 gün önce

Erdoğan’dan Türk dünyasına birlik ve dayanışma çağrısı

Erdoğan, TDT’nin Ankara’da düzenlenecek 13. Zirvesi öncesinde yayımlanan makalesinde Türk...

1 gün önce

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

1 gün önce

Yeni emeklilik düzenlemesi 2027’de başlayabilir

Şamil Tayyar, Bakan Vedat Işıkhan’la görüşmesinin ardından yeni emeklilik modelinin 1 Ocak...

3 gün önce

Yargıtay kararı: Kira davasında masraf ev sahibine

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yeni kira dönemi başlamadan evi tahliye ederek sözleşmesini usulüne...

3 gün önce

Mekke Anlaşması TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi

Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nın onayına...

3 gün önce

Özgür Özel’in adaylık tercihi siyaset gündeminde

Ankara kulislerinde Özgür Özel’in cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı iddia edilirken...

3 gün önce