BIST 100 11.223,33 %0,97 Altın 6.541,06 ₺/gr %0,83 Bitcoin $76.093 %5,13 Dolar 50,05 ₺ %0,00 Euro 56,25 ₺ %0,00 Sterlin 67,54 ₺ %0,00 Gümüş 83,39 ₺/gr %0,42 Ethereum $2.237,57 %7,38 İsviçre Frangı 61,35 ₺ %0,14 Kanada Doları 35,68 ₺ %0,13 Avustralya Doları 34,50 ₺ %0,59 Suudi Riyali 13,37 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,23 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,18
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Başkan Tugay mecliste Karşıyaka Stadı ile ilgili konuştu

Başkan Tugay mecliste Karşıyaka Stadı ile ilgili konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ekim ayı olağan meclis toplantısında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uzun yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı hakkında konuştu.

0Yorumlar
Başkan Tugay mecliste Karşıyaka Stadı ile ilgili konuştu

 Başkan Tugay, “Kaynak ayıramayız, o yüzden yapmıyoruz denildi. Büyükşehir de ‘Biz yapacağız’ diyor. Biz Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz. Engellenmesin, sadece onu istiyoruz. Yeter artık” ifadelerini kullandı.İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi Başkan Dr. Cemil Tugay idaresinde Kültürpark’taki 4 Nolu Hol’de yer alan meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Tüm meclis üyeleri oturumda “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” sebebiyle yakalarına pembe kurdele taktı.Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri de kadına yönelik şiddete tepki göstermek için siyah giyerek toplantıya katıldı. CHP’li meclis üyesi Seyhan Müşerref Kuralı, Türkiye’nin “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden geri çekilmesinin yarattığı olumsuz sonuçları aktardı.

İzmir’de üniversite kazanan ve ilk bine giren öğrencilere müjde

Toplantıda İzmir’de üniversiteyi kazanan öğrenciler için de önemli bir karar görüşüldü. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olan gençlerin ulaşım konusunda desteklenmesi yönünde adım atıldı. Türkiye’de sözel, sayısal, eşit ağırlık ve yabacı dil alanlarında ilk bine giren öğrencilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere günlük 4 kontör (2 geliş-2 gidiş) üzerinden aylık 120 kontör yüklü toplu taşıma kartı verilmesi amaçlanıyor. Önerge komisyonlarca incelendikten sonra tekrar meclise gelecek.

“Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz”

Oturumun gündem dışı konuşmalar bölümünde Karşıyaka Stadı gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stat konusunda girişimi olduğunu belirten Başkan Dr. Cemil Tugay, “Aylarca Gençlik ve Spor Bakanı ile görüşmeyi bekledim ama görüşemedim. Arkadaşlarımıza dedim ki; hiç olmazsa yazı yazalım. Yazı yazıldı, cevap geldi, o cevap üzerine Karşıyaka Belediyesi’ne yazdık, hissenizi Büyükşehir’e devredin diye. Aslında  stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacaktı. Öyle karar alınmıştı. Geçen dönem ben bizzat o dönemki Spor Bakanı’mızla görüştüm. ‘Stadın yapılmasının önünde hiçbir hukuki engel kalmadı, stadı yapar mısınız, biz de yardımcı olalım’ dediğimde, ‘Biz buna kaynak ayıramayız, o yüzden yapmıyoruz’ dedi. Ondan sonra Büyükşehir’in stadı yapmasıyla ilgili konuşmaya başladık. Büyükşehir ‘Biz yapacağız’ diyor, vereceksiniz bu iş bitecek. Bu bir iyilik değildir. Bu bir haktır. Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü’nün hakkını istiyoruz. Son 5 buçuk senedir önünde engel olmadığı halde stat yapılmıyor. Bu konuyu kapatalım. Büyükşehir Belediyesi hiçbir girişimde bulunmadı denildiği için cevap vermek durumunda kaldık. Engellenmesin, sadece onu istiyoruz. Engellenmesin. Yeter artık” diye konuştu.

Başkan Tugay’a teşekkür

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ise, “Öncelikle size teşekkür ediyorum. Bizim için çok değerli olan bu stat için gerekli adımı attığınız için... Karşıyaka Stadı hepimizin büyük bir heyecanla beklediği bir proje. Siz de bununla ilgili en önemli adımı attınız zaten. Bizim de burada bir yerimiz var. 21 bin 79 metrekare stat alanı var, bunun 2 bin 268 bin metrekaresi Karşıyaka Belediyesi’ne ait. Burası 2015 yılının Ekim ayında 25 yıl süreyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak siz Bakanlık’la gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra bunu hemen Büyükşehir’e devretmeye hazırız. Çalışmaların bir an önce başlamasını ve stadımıza kavuşmayı diliyoruz. Bunu da siz başaracaksınız. Size şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu’ndan fon soruşturmasına tepki: Hırsızlığın...

Kemal Kılıçdaroğlu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamasında temiz siyaset ve Siyasi Ahlak...

23 saat önce

Sigara yasağı için yeni düzenleme Meclis’e geliyor

Türkiye’de sigara kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar hazırlanıyor; park, plaj ve duraklarda...

1 gün önce

31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1

Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...

2 gün önce

Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi

Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...

2 gün önce

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...

2 gün önce

Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi

Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...

3 gün önce

Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...

3 gün önce

Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı

Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...

3 gün önce

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...

Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...

3 gün önce

Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği

Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...

3 gün önce

İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...

Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...

3 gün önce

Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı

İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

3 gün önce