BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $64.782 %0,22 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.916,48 %0,13 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM İZSU Genel Müdürlüğü 110 milyon Euro’luk yatırımla hayata...

İZSU Genel Müdürlüğü 110 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçireceği projeyi vatandaşlara tanıttı

İzmir’de Dünya Bankası’ndan gelecek 110 milyon Euro finansman ile yapılacak “Konak İlçesi Umurbey, Halkapınar, Mersinli ve Çınarlı Mahalleleri ile Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi Yağmur Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi” vatandaşlara tanıtıldı.

0Yorumlar
İZSU Genel Müdürlüğü 110 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçireceği projeyi vatandaşlara tanıttı

 Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen toplantıda konuşan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, “İzmir, İZSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yatırımlar sayesinde altyapısı güçlü ve afetlere dirençli bir kent olarak öne çıkacak. Bu alanda hazırladığımız projeleri uluslararası iş birlikleri ile hayata geçireceğiz” dedi.İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, tarafından gerçekleştirilecek tarihi alt yapı yatırımlarından “Konak İlçesi Umurbey, Halkapınar, Mersinli ve Çınarlı Mahalleleri ile Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi Yağmur Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi” vatandaşlar ve muhtarlara tanıtıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ramazan Tezcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu, Çağatay Güç, Zeki Yıldırım, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile İZSU Genel Müdür Yardımcıları, bürokratlar, muhtarlar, sivil toplum örgütü ve oda temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.Yaklaşık iki saat süren toplantıda vatandaşlara inşaat aşamasının çevresel ve sosyal etkileri aktarıldı.

110 milyon Euro’luk tarihi yatırım

Toplantıda Konak İlçesi Umurbey, Halkapınar, Mersinli ve Çınarlı Mahalleleri ile Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi Yağmur Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi hakkında vatandaşı bilgilendiren İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, “Dünya Bankası’ndan gelecek 110 milyon Euro ile yapılması planlanan yağmursuyu ve kanalizasyon altyapısına yönelik yatırımımız ile birlikte İzmir, altyapısı güçlü ve afetlere dirençli bir kent olarak öne çıkacak. Bu alanda hazırladığımız projeleri uluslararası iş birlikleri ile hayata geçireceğiz. Projenin uygulanacağı bölge birçok yeni yapının ve çok katlı yapıların olduğu bir yer. Mevcut birleşik alt yapı sistemi yağmur suyu taşkını gibi sorunlara neden olabiliyor. Bu yüzden öncelikli bölgelerimiz bu mahalleler oldu. Bu projemizin LOT 1 etabı. Konak ve Karabağlar’ı kapsayan LOT2 etabı için ise gelecek günlerde ihaleye çıkacağız. Alt proje kapsamında, Konak İlçesi Umurbey, Halkapınar, Mersinli, Çınarlı mahalleleri ve Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi'nde atıksu hatları yenilenecek ve yağmur suyu toplama hatları inşa edilecek. Ayrıca, Ozan Abay Caddesi üzerindeki Piyale kolektörü, yağmur suyu ve atıksu toplama sistemini ayrı sistem olarak işletecek şekilde yenilenecek. İnşaat çalışmalarının 18 ay sürmesi ve 2026 yılının ikinci yarısında tamamlanacak. İşletme ömrü ise 30 yıl olacak. Çevresel ve sosyal etkiyi en aza indirmek için mahalle sakinleriyle bir araya gelmek istedik. Bu projeyi daha efektif hale getirebiliyor. Şeffaf yönetimle bilgilendirmeye devam edeceğiz. Süreç boyunca bizleri yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a ve Dünya Bankası yetkililerine teşekkür ederim” dedi.ENVESU Proje Koordinatörü Öner Akten ise projenin olası çevresel ve sosyal etkilerinin detaylarını vatandaşlarla paylaştı.

TEFWER projesi kapsamında hayata geçiriliyor

Türkiye Deprem, Sel ve Orman Yangınları Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında İZSU tarafından taşkınların önüne geçmek için 110 milyon Euroluk yağmur suyu ve atık su ayrıştırma çalışmaları gerçekleştirilecek. Alt proje kapsamında, Konak İlçesi Umurbey, Halkapınar, Mersinli, Çınarlı mahalleleri ve Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi'nde atıksu hatları yenilenecek ve yağmur suyu toplama hatları inşa edilecek. Ayrıca, Ozan Abay Caddesi üzerindeki Piyale kolektörü, yağmur suyu ve atıksu toplama sistemini ayrı sistem olarak işletecek şekilde yenilenecek. 18 ay sürecek çalışmalar 2026 yılının ikinci yarısında tamamlanacak.

Çalışmalar kapsamındaki etaplar:

LOT – 1: Konak İlçesi Umurbey, Halkapınar, Mersinli ve Çınarlı Mahalleleri ile Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi Yağmur Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı ProjesiLOT – 2: Konak İlçesi Ege Mahallesi (Alsancak Liman Bölgesi) Yağmur Suyu Şebekesi ve Kanalizasyon İnşaatı ProjesiLOT – 3: Konak ve Karabağlar İlçeleri Atıksu ve Yağmur Suyu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

15 dakika önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

19 saat önce

BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...

Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...

1 gün önce

Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...

3 gün önce

Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...

3 gün önce

Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı

CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.

3 gün önce

İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...

3 gün önce

Ahbap Soruşturmasında Çarpıcı İddia: Paralar Peşin,...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturmasında dördüncü dalga...

12 gün önce

İstanbul'daki Okullarda Yeni Dönem! Vali Davut Gül...

İstanbul Valiliği, İstanbul Valisi Davut Gül'ün imzasıyla okullarda mescit açılması hususunda 39...

12 gün önce

Uğur Mumcu Dosyası Raftan İniyor! 33 Yıllık Suikastta...

24 Ocak 1993'te suikasta uğrayan gazeteci Uğur Mumcu'nun failleri hala bulunamadı.

12 gün önce

Hakan Fidan, ABD Büyükelçisi Tom Barrack'ı kabul etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'nin Büyükelçisi, Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack'ı...

12 gün önce

'Siyasete katılım ve dönüşler hukuki güvenceye bağlanmalı'

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 'Terörsüz Türkiye' süreci kapsamında...

12 gün önce