BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.493,34 ₺/gr %0,11 Bitcoin $80.634 %0,46 Dolar 49,84 ₺ %0,08 Euro 55,50 ₺ %0,00 Sterlin 66,23 ₺ %0,20 Gümüş 86,84 ₺/gr %0,38 Ethereum $2.336,25 %0,14 İsviçre Frangı 60,04 ₺ %0,05 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,16 Avustralya Doları 35,06 ₺ %0,19 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,12 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,10 Çin Yuanı 7,48 ₺ %0,10
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bayraklı’nın depremzedeleri kaderine terk edildi!

Bayraklı’nın depremzedeleri kaderine terk edildi!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim 2020’de yaşanan ve 117 can kaybına neden olan deprem sonrasında afetzedelerin kaderine terk edildiğini söyledi.

0Yorumlar
Bayraklı’nın depremzedeleri kaderine terk edildi!

Evlerine yeniden kavuşmak isteyen depremzedelerin yeterli kredi miktarlarına, uygun vade ve faizlerle ulaşamadığını belirten Başkan Sandal “Sesimiz duyulmuyor, dertlerimiz görülmüyor. Bayraklı bir an önce afet bölgesi ilan edilmeli ve depremzedelerin mağduriyeti giderilmeli” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim Bayraklı depreminin üzerinden 2,5 yıl geçmiş olmasına rağmen, binlerce depremzedenin hala mağdur olduğunu, pek çoğunun evlerine kavuşamadığını ve merkezi yönetimin bu sese kulak vermediğini söyledi.Bayraklı’nın depremzedeleri kaderine terk edildi!

“SESİMİZ DUYULMUYOR, DERTLERİMİZ GÖRÜLMÜYOR”

Konuyu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine taşıyan Başkan Sandal “Ben Bayraklı Belediye Başkanı olarak tüm depremzedelerimiz adına şunu açık yüreklilikle söylüyorum: Sesimiz duyulmuyor. Dertlerimiz görülmüyor. Elazığ depremi sonrası depremzedeler için yapılan onlarca şey var, daha fazlası da yapılmalıydı, helali hoş olsun. Ama aynı hassasiyeti Bayraklı’da göremedik. Bayraklı’daki can kaybımız 117, Elazığ’da 41. Yıkılan bina sayılarımız eşit. Ama bizim ağır hasarlı binalarımız neredeyse orta ve az hasarlı gösterildi, Elazığ’da az ve orta hasarlı binaların tamamı ağır hasarlı olarak kabul edildi. Bayraklı’da ağır hasarlılar dışındaki depremzedelerimiz kendi kaderine terk edildi. Elazığ’a, Bayraklı’nın 16 katı kadar maddi yardımda bulunuldu. Bayraklı’da 5 bin bina yapıldı, Elazığ’da ise 23 bin. Bu ve benzer gerekçelerle Bayraklı’nın depremzedeleri ne yazık ki hala mağdur” dedi.

“BAYRAKLI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN”

Mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Başkan Sandal “Tüm bunları geride bırakabiliriz. Meclisimizde bir temenni kararı alabiliriz. Nasıl ki Elazığ’ı afete maruz bölge ilan ettik, Bayraklı’da da yapabiliriz! Oradaki insanların evleri 2 yılı ödemesiz 18 yıl sıfır faizle yapılıyorsa Bayraklı’da da yapılsın. Bu doğru değil diyorsanız; depremzedeye 10 yıl vadeyle 0,89 faizle kredi verdiniz, müteahhide 15 yıl vadeli 0,69 faizle kredi veriyorsunuz en azından bunu düzeltin. Bir tarafta müteahhit diğer tarafta depremzede var! Bir Yuvam Bir Evim ile bu kredileri veriyorsunuz ya gelin hep beraber bu mağduriyeti giderelim. Arsalarımız hazır. TOKİ de gelsin, afet kapsamında 2 yılı ödemesiz 18 yıl sıfır faizle bu evleri yapsın; biz de adilsiniz, eşitsiniz, size oy vermeyenlere de aynı mesafede duruyorsunuz diyelim” diye konuştu.

“TOKİ REZERV ALANDA ARSA SATIYOR”

Başkan Sandal, rezerv alandaki konutlarla ilgili olarak da “En hassas olduğumuz noktalardan birisi Bayraklı’daki rezerv alanı. Orada TOKİ konut yapıyor. Ama aynı TOKİ bir yandan da arsa da satıyor! Günübirlik tesisler adı altında veya benzinlik yeri olarak arsa satışları yapıyor. Peki depremzede için size verilen bu araziyi satarken, buradan alınan parayı, depremzedeye sattığınız konutların fiyatlarından düşüyor musunuz? Hayır düşmüyorsunuz. Finans yaratıyorsunuz. Bu konunun takipçisiyiz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Yeni emeklilik düzenlemesi 2027’de başlayabilir

Şamil Tayyar, Bakan Vedat Işıkhan’la görüşmesinin ardından yeni emeklilik modelinin 1 Ocak...

10 saat önce

Yargıtay kararı: Kira davasında masraf ev sahibine

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yeni kira dönemi başlamadan evi tahliye ederek sözleşmesini usulüne...

10 saat önce

Mekke Anlaşması TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi

Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nın onayına...

1 gün önce

Özgür Özel’in adaylık tercihi siyaset gündeminde

Ankara kulislerinde Özgür Özel’in cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı iddia edilirken...

1 gün önce

Sadettin Saran suçlamaları reddetti, mahkeme ara kararını...

Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’nin yargılandığı davada adli kontrol tedbirleri devam etti;...

1 gün önce

Cumhurbaşkanlığı’ndan Erdoğan-Bahçeli görüşmesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin saat 14.00’te...

1 gün önce

Kahramanmaraş okul saldırısında 4 personele soruşturma izni

Kahramanmaraş okul saldırısında dört okul çalışanı hakkında soruşturma izni verildi. Ön inceleme...

1 gün önce

e-Devlet’te araç sahiplerini ilgilendiren sorgulama

Araç sahipleri e-Devlet üzerinden haciz ve yakalama kayıtlarını kontrol edebilir; bazı vergi ve...

1 gün önce

Sarıgül soruşturmasında 3 kişi daha tutuklandı

Sarıgül ailesine yönelik soruşturmada Sofu Altınbaş, İbrahim Avcı ve Ramazan Argün tutuklandı;...

1 gün önce

Bakırköy Belediyesi'ne operasyon! 37 şüpheli gözaltına...

Bakırköy Belediyesi'nde 2024-2026 yılları arasında yapılan ihalelerde usulsüzlük ve kamu zararı...

1 gün önce

Yanıltıcı emlak ilanına 28 bin 620 TL ceza

Satış fiyatını 2 milyon TL gösterip arayanlara bu tutarın peşinat olduğunu söyleyen emlak...

2 gün önce

Elektrik faturalarında akıllı sayaç dönemi genişliyor

EPDK, 2027 sonuna kadar 2,7 milyon yeni akıllı sayaç kurmayı planlıyor; sistemle 7 milyon...

2 gün önce