Bornova’da asfalt mutluluğu
Bornova Belediyesi’nin ilçedeki yol sorunun tamamen ortadan kaldırmak amacıyla kurduğu Asfalt Üretim Tesisi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte başlayan yol yenileme çalışmaları vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.
Asfalt serim çalışmalarının devam ettiği mahallelerde yaşayan Bornovalılar mutluluklarını dile getirerek, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a teşekkür ederken Başkan İduğ ise, “Daha modern ve konforlu bir Bornova için azimle çalışıyoruz. Bu teşekkürler tüm ekip arkadaşlarımızın yorgunluğunu alıyor, bizlere daha çok çalışma azmi veriyor” dedi.

Bornova Belediyesi asfaltlama sezonunun açıldığı 15 Mart’tan bu yana 12 bin tonun üzerinde asfalt üretip, 6 kilometreye yakın yol yenilerken ilçe genelinde 22 bin metrekareyi aşkın yama yaptı. Yol yapım çalışmaları ara vermeden devam ederken vatandaşlar memnuniyetlerini şu sözlerle getirdi.
Muhtar Işık: Başkanımız sözünü tuttu
Asfalt çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğü İnönü Mahallesi’nin Muhtarı Musa Işık; “Başkanımız Mustafa İduğ ‘Asfalt Üretim Tesisi kurdum. 2022 Asfalt yılı olacak’ dedi ve sözünü tuttu. Yapılan yatırım ve ardından başlayan çalışmalar gerçekten çok önemli. Pek çok sokağımız asfaltlandı, birçoğunda da çalışmalar devam ediyor. Tabii ki bazı eksiklerimiz ve ihtiyacımız var ama hepsi zamanla giderileceğine inanıyorum. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kurumlarla arası işbirliği
Bornova genelinde internetten doğalgaza pek çok alanda altyapı kazısının yapılmaya devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yollardaki sorunun temel nedeni bu kazılar, belediyemizin kazdığı bir yer yok. Kazıyı yapan kurumun kapatması gerekirken, bu süreçte aksamalar yaşandı. Artık kurumlar yapılan kazıları süresinde kapatamayacak olursa, Bornova Belediyesi olarak bizler kapatıp, ücretini ilgili firmadan alacağız. Bu durum bize büyük bir hız katacak. Tüm kurumlarla takvim belirliyoruz, onların kazı programına kazılan sokakları kapatacağız. Bornova’nın bu en önemli sorununu ortadan kaldırmak için yola çıktık ve kentimize en az 30 yıl hizmet edecek bir tesis kurduk. Daha modern ve konforlu bir kent için azimle çalışıyoruz” dedi.

Bornovalılar ne dedi?
Bornovalılar Atatürk ve İnönü Mahallelerinde devam eden asfaltlama çalışmalarından memnuniyetlerini şöyle dile getirdi:
Mustafa AKDEMİR – Emekli (55): “Mahallelimizden yollardan çok şikayet vardı. Bornova Belediyesi bir süre önce asfaltlama çalışmalarına başladı. Biz de bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Çalışmalara İnönü Mahallesi’nden başlamasına mahalle sakinleri olarak çok sevindik. Bornova Belediyesi’nin daha önce bir asfalt üretim tesisi yoktu, bazı araçlar gereçler taşerondu. Sağ olsun Belediye Başkanımız bu tesisi kurdu ve iş makineleri aldı. İnanıyorum ki bundan sonrası daha iyi olacak. Bornova Belediyesi’ne ve Sayın İduğ’a çok teşekkür ediyoruz”
Tamer ÖÇALAN – Emekli (59): “Yollarımızın yapılmış olması bizleri gayet memnun etti. İlgililere teşekkür ediyorum”
İnci KAYMAZ – Ev Hanımı (60): “Yollarımız düzeldi. İyi olmuş, güzel olmuş. Toz, toprak çok oluyordu. Bozuk yerleri arada bir yama yama oluyordu, tamir ediliyordu. Ama o şekilde çok sağlıklı değildi. Ben yapıldığı anda burada değildim ama geldiğimde gayet güzel gördüm. Tüm Bornova’nın aynı şekilde olacağına inanıyorum”
Zeynep PAK - Emekli Memur (68): “Yollarımız çok bozuktu, şu anda düzgün oldu. Çok memnunuz. Çok güzel oldu.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da asfalt seferberliği: Başkan Tugay ve Başkan Duman...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman,...
Buca’nın asfalt yatırımları hız kesmiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’nın dört bir yanında sürdürdüğü asfalt yatırımları, ilçenin...
Başkan Duman’dan asfalt müjdesi
Mart ayı meclis toplantısında konuşan Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, ilçedeki yollar...
GÜNDEM Haberleri
TümüİZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...