Bornova’nın öğrenci yurtları hızla yükseliyor
Özellikle son yıllarda yaşanan öğrenci yurdu sorununa, mevcut kız yurdunun kapasitesini arttırıp iki yeni projeyle çözüm üreten Bornova Belediyesi’nin yurt inşaatlarıyla ilgili çalışmaları hızla devam ediyor.
İlçe merkezinde satın alınan ve 440 kişilik kız yurduna dönüştürülecek binanın güçlendirme çalışmalarında sona gelindi. Tarihi Büyük Çarşı içinde açılacak 112 kişi kapasiteli kız yurdunun kaba inşaatı da bitmek üzere. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İki yeni yurdumuzu en kısa sürede bitirip açmayı planlıyoruz. Mevcut yurdumuzla birlikte toplam 700 kız öğrenciye hizmet vereceğiz” dedi.
Bornova Belediyesi, yeterli yurt binasının olmaması ve artan kira maliyetleri nedeniyle giderek büyüyen bir sorun haline gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm üretiyor.
Güçlendirme çalışmaları bitiyor
Kızılay Mahallesi’ndeki mevcut kız öğrenci yurdunun kapasitesini 144 kişiye çıkaran Bornova Belediyesi, ilçenin merkezinde satın aldığı ve kız yurduna dönüştüreceği 7 katlı binada yürüttüğü güçlendirme çalışmalarında sona yaklaştı. İlk etapta 300 kişi olarak planlanan kapasitesi 440’a çıkarılan binada döşeme, kiriş, kolon ve temel gibi bölümlerde yapılan güçlendirmenin ardından duvar, sıva, boya, tesisat, yangın merdiveni ve asansör gibi diğer işlere geçilecek. Geçen Eylül Ayı’nda temeli atılan yine kız öğrencilere hizmet verecek 112 kişi kapasiteli yurtta da çalışmalar son hızla devam ediyor.
Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’da üniversite öğrencilerinin yurt sorunu yaşamaması için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Kız yurdu olarak projesini hazırladıkları iki binanın hızla yükseldiğini ifade eden Başkan İduğ, “Kızılay’daki mevcut yurdumuzun kapasitesini 70’ten 144’e çıkarmıştık. Bornova’nın merkezinde satın aldığımız 7 katlı binanın güçlendirme çalışmaları çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Burasının kapasitesini de arttırarak 440’a çıkardık. Tarihi Büyük Çarşı içinde 4 kat olarak projelendirdiğimiz 112 kişilik yurdumuzun da kaba inşaatı bitmek üzere. Tüm yurtlarımızı en kısa sürede öğrencilerimizin kullanımına sunmayı planlıyoruz. Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. 552’si yeni açacağımız iki yurdumuzda olmak üzere yaklaşık 700 kız öğrencimize barınma imkanı sunacağız” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kent lokantası öğrenci otobüsleri yeniden okullarda
Efes Selçuk Belediyesi’nin öğrencilerin sağlıklı, güvenilir ve uygun fiyatlı yemeğe erişimini...
Başakşehir’de ortaokulda bıçaklı olay: 5 öğrenci yaralandı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda çıkan kavgada 5 öğrenci yaralandı. Yaralılar hastaneye...
Başakşehir’de okul saldırısında 1 öğrenci hayatını kaybetti
Başakşehir’deki Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu’nda meydana gelen bıçaklı saldırıda ağır...
GÜNDEM Haberleri
TümüYeni emeklilik düzenlemesi 2027’de başlayabilir
Şamil Tayyar, Bakan Vedat Işıkhan’la görüşmesinin ardından yeni emeklilik modelinin 1 Ocak...
Yargıtay kararı: Kira davasında masraf ev sahibine
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yeni kira dönemi başlamadan evi tahliye ederek sözleşmesini usulüne...
Mekke Anlaşması TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nın onayına...
Özgür Özel’in adaylık tercihi siyaset gündeminde
Ankara kulislerinde Özgür Özel’in cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı iddia edilirken...
Sadettin Saran suçlamaları reddetti, mahkeme ara kararını...
Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’nin yargılandığı davada adli kontrol tedbirleri devam etti;...
Cumhurbaşkanlığı’ndan Erdoğan-Bahçeli görüşmesi açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin saat 14.00’te...
Kahramanmaraş okul saldırısında 4 personele soruşturma izni
Kahramanmaraş okul saldırısında dört okul çalışanı hakkında soruşturma izni verildi. Ön inceleme...
e-Devlet’te araç sahiplerini ilgilendiren sorgulama
Araç sahipleri e-Devlet üzerinden haciz ve yakalama kayıtlarını kontrol edebilir; bazı vergi ve...
Sarıgül soruşturmasında 3 kişi daha tutuklandı
Sarıgül ailesine yönelik soruşturmada Sofu Altınbaş, İbrahim Avcı ve Ramazan Argün tutuklandı;...
Bakırköy Belediyesi'ne operasyon! 37 şüpheli gözaltına...
Bakırköy Belediyesi'nde 2024-2026 yılları arasında yapılan ihalelerde usulsüzlük ve kamu zararı...
Yanıltıcı emlak ilanına 28 bin 620 TL ceza
Satış fiyatını 2 milyon TL gösterip arayanlara bu tutarın peşinat olduğunu söyleyen emlak...
Elektrik faturalarında akıllı sayaç dönemi genişliyor
EPDK, 2027 sonuna kadar 2,7 milyon yeni akıllı sayaç kurmayı planlıyor; sistemle 7 milyon...