Çandarlı Halk Tiyatrosu’na yoğun ilgi
Türk edebiyatının önemli isimlerinden Edip Cansever’in, "Ben Ruhi Bey Nasılım" isimli şiirinden uyarlanan ve Tarihi Çandarlı Kültürevi’nde Çandarlı Halk Tiyatrosu tarafından sahnelenen "İnsan Yaşıyorken Özgürdür" oyununa sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Başrollerini Çandarlı’da yaşayan tiyatro tutkunlarının paylaştığı, yönetmenliğini Melih Anık'ın üstlendiği, Türk edebiyatının simge ismi Edip Cansever’in, "Ben Ruhi Bey Nasılım" isimli şiirinden uyarlanan, "İnsan Yaşıyorken Özgürdür" oyununa Çandarlılı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Tarihi Çandarlı Kültürevi’nde sahnelenen ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un da izleyenler arasında yer aldığı oyunda, oyuncular enerji ve uyumları müthiş bir performans ortaya koydu.
Tarihi Mekanda Muhteşem Performans
Sanatseverlere şiirsel bir anlatımla yalnızlık duygusunu, aşk heyecanını ve hayatın dolambaçlarını anlatarak, başkarakter Ruhi Bey'in yaşamından kesitler sunan oyunda Çandarlı Halk Tiyatrosu’nun oyuncuları yaşayarak oynadığı sahnelerle izleyenleri adeta mest etti. Oyundan sonra kürsüye çıkan ve tarihi mekânda anlamlı bir oyunu sahnelemekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren yönetmen Melih Anık, " Çandarlı Halk Tiyatrosu olarak sanatın ve tiyatronun, toplumun tüm kesimleriyle buluşmasını önemsiyoruz. Bu hedefte bize destek veren, destek elini hiçbir zaman geri çekmeyen sanatın ve sanatçının dostu Dikili Belediye Başkanımız Mustafa Tosun’a içtenlikle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
“Sanata ve Sanatçıya Dost Projelerimiz Devam Edecek”
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da sanata ve sanatçıya olan desteklerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, “Tiyatro, yaşamın en güzel yanı olan başarıyı, dayanışmayı öne çıkaran bir sanattır. Bizim idealimiz Dikili'mizi sanatın başkenti yapmaktır. Bu yolda kararlılıkla ilerliyoruz. Bugün de bu tarihi ve mistik mekanda tiyatrocu dostlarımız çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdi. Başta sanatçı dostlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her çalışmamızda sanata dost projeler önceliğimiz olmaya devam edecektir" dedi.
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun konuşmasının ardından, oyunun yönetmeni Melih Anık’a günün anısına Dikili Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi kursiyerleri tarafından özel yapılan çiniyi hediye etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çandarlı Cumhuriyet Meydanı’nda Ayak Tenisi Heyecanı:...
Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen Plaj Ayak Tenisi Turnuvası, Çandarlı Cumhuriyet...
Çandarlı’nın yeni meydanı ilk etkinliğinde doldu taştı
Geçtiğimiz hafta hizmete açılan Çandarlı Cumhuriyet Meydanı, ilk büyük etkinliklerinden birine...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
GÜNDEM Haberleri
TümüİZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...