BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Çöken yolun onarımı başladı

Çöken yolun onarımı başladı

Konak Belediyesi, dört kez yapım ihalesine çıktığı ancak her defasında ihalesi çeşitli gerekçelerle iptal edilen Zeytinlik Mahallesi 1170 Sokak’taki çöken yolu kendi imkanlarıyla yapma kararı aldı. Fen İşleri ekipleri yıkılan istinat duvarını yeniden örmek için çalışmalara başladı.

0Yorumlar
Çöken yolun onarımı başladı

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yoğun yağışlar nedeniyle çöken 40 yıllık istinat duvarının sebep olduğu kaymadan ötürü bir süredir kullanılamayan Zeytinlik Mahallesi 1170 Sokak’taki yolun yapım çalışmaları başladı. Çeşitli tarihlerde çıkılan dört yapım ihalesinin de çeşitli gerekçelerle iptal edilmesi üzerine Konak Belediyesi, çöken yolun yapımını kendi imkanlarıyla gerçekleştirme kararı aldı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve iş makinelerinin katılımıyla başlatılan yapım çalışmalarında ilk olarak çöken istinat duvarı güçlendirilerek yeniden örülüyor. Vatandaşların mağdur edilmemesi ve can güvenliklerinin tehlikeye atılmaması için güvenli ve hızlı bir şekilde sürdürülen çalışmaların şubat ayında bitirilmesi öngörülüyor. 40 metre uzunluğunda ve kot farkı nedeniyle 3 ila 7 metre yüksekliğinde değişen istinat duvarının eskisinden daha dayanıklı ve güvenli olacağı belirtilirken, duvarın tamamlanmasının ardından yol asfaltlanarak hizmete açılacak.

ESKİSİNDEN DAHA İYİ OLACAK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, istinat duvarı yıkıldığı için kayma meydana gelen yolla ilgili gerekli her türlü tedbirin olaydan hemen sonra alındığını ancak ihale sürecinin bir türlü gerçekleşmemesi nedeniyle yolun bugüne kadar yapılamadığını belirtti. Vatandaşın mal ve can güvenliğini korumak için her türlü çabayı gösterdiklerini kaydeden Başkan Pekdaş, dört kez ihaleye çıkıldığını fakat bu ihalelerin tümünün sonuçsuz kaldığını, bu nedenle işi belediye olarak kendi imkanlarıyla yapma kararı aldıklarını söyledi. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin zorlu hava şartlarına rağmen çalışmaya başladığını kaydeden Pekdaş, “Görevli arkadaşlarımız duvarın tamamlanması için yoğun çaba sarf ediyor. En kısa zamanda duvarı tamamlayarak yolu eskisinden daha güvenli hale getireceğiz. Vatandaşlarımız hiç endişelenmesin, çok yakında bu yolu gönül rahatlığıyla kullanmaya başlayacaklar” dedi.

TEHLİKELİ YAPLAR TEMİZLENİYOR

Öte yandan Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde tehlike arz eden yapıların yıkımını da aralıksız sürdürüyor. Ekipler son olarak Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nun tehlike saçan okul duvarının yıkımını gerçekleştirdi. Okul İdaresi’nin talebi üzerine harekete geçen ekipler, kepçe yardımıyla çökme riski bulunan duvarı güvenli bir şekilde yıktı. Kısa sürede yıkılan duvardan arta kalan moloz ve demir yığınları yine Konak Belediyesi’nce temizlenerek alan çocuklar için güvenli hale getirildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce