Karşıyaka’ya 25 milyonluk yatırım
Karşıyaka’yı her alanda geleceğe taşımak ve daha çağdaş bir kent yaratmak için var gücüyle çalışan Karşıyaka Belediyesi, 2016 yılında toplam 25 milyon liralık yatırıma imza attı. Çevre, altyapı, spor ve eğitim gibi alanlarda fark yaratan hizmetler sunulurken, kültür-sanat etkinlikleriyle de binlerce Karşıyakalı sosyal yaşama katıldı. Başkan Akpınar “Bu yıl da durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
FİZİKİ PROJELER HIZ KAZANDI
Karşıyaka Belediyesi, 2016 yılında ‘her bireye dokunan hizmet’ anlayışıyla hayata geçirdiği çalışmaları, önemli yatırımlarla taçlandırdı. Bir yılda toplam 25 milyon liralık yatırım yapılırken, özellikle fiziki projelere ağırlık verildi. Bu kapsamda; Örnekköy’de, İzmir’in ilk 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu kuruldu. Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nin yapımına başlandı. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde amatör takımlar için inşa edilen bin 800 kişilik futbol tesisi tamamlanma aşamasına getirildi. 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu’nun ön tarafındaki yarı olimpik havuzun üzeri kapatılarak, modern bir yüzme tesisine dönüştürüldü. Afet Acil Durum ve Koordinasyon Merkezi oluşturuldu. İki yeni anaokulunun yapımı için çalışmalara başlandı. Onlarca okul binası bakım ve onarımdan geçirildi.
EGE’DE BİR İLK DAHA
Kente yepyeni parklar ve sosyal yaşam alanları kazandırmak için de çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, prestij projelerinden Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’nın yapımına başladı. Yalı Mahallesi’nde 7 bin 200 metrekare alan üzerinde kurulan ve Ege Bölgesi’nde ilk olacak parkın inşaatı hızla devam ederken, 2016 yılında pek çok mevcut park da elden geçirildi ve modern görünüme kavuşturuldu. Özellikle Nergiz Parkı ile Bostanlı Balıkçı Parkı’nda yapılan yenilikler en çok memnuniyet yaratan çalışmalar arasında yer aldı. Ayrıca, farklı bölgelerde toplam 237 araçlık park yeri yapıldı ve 331 adet bisiklet parkı oluşturuldu. Duba uygulamalarıyla sokaklarda düzen sağlandı, okul önlerine hız kesici kasisler yapıldı. Başta Nergiz ve Goncalar olmak üzere, tüm sokaklarda –belediyenin ürettiği- toplam 40 bin metrekare parke taş döşendi, 10 bin metrekare bordür ve kanalet yenilendi.
KÜLTÜR VE SANAT KENTİ
Yıl içinde hayata geçirilen fiziki yatırımlar, onlarca kültürel ve sosyal etkinlikle süslendi. Bir yılda 45 konser gerçekleştirildi. Hem yetişkin hem de çocuklara yönelik olarak, 130 tiyatro gösterimi sunuldu. 20 söyleşi ve anma etkinliği düzenlendi. Liselerarası Müzik Yarışması ve Attila İlhan Şiir Ödülü gibi önemli organizasyonlara imza atıldı.
“DURMAK, YORULMAK YOK”
Yeni yılda da Karşıyaka’ya ve Karşıyakalılara her alanda fark yaratan hizmetler sunmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Dünya çapında bir kent yaratmak için çıktığımız yolda; emek, özveri, hizmet ve başarı dolu bir yılı geride bıraktık. Çocuklarımızdan kadınlara, engelli vatandaşlarımızdan yaşlılarımıza kadar, her bireyin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yaptık. 2017’de de durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edecek; hizmet çıtamızı daha da yukarıya taşıyacağız” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bakan Kacır'dan İzmir'de dev yatırım mesajı: 1,2 trilyon...
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “İzmir’imizi; Türkiye Yüzyılı’nda üretimin,...
Sanatçılar ifadeye çağrılacak'
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) 759 milyonluk konser harcamalarında 154 milyonluk kamu...
Dirençli İzmir hedefiyle 700 milyonluk hayati yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 buçuk yılı aşkın sürede doğal afetlere dirençli bir kent yaratmak...
GÜNDEM Haberleri
TümüGirne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...
Silivri gemi faciasında çarpıcı rapor: Gözcü yoktu
Silivri açıklarında iki geminin çarpışmasıyla batan Tuğberk İmamoğlu'ndaki 10 denizci aranırken,...
RC Medya Grup’tan Yayıncılıkta Yeni Dönem
İzmir Türk TV ailesi büyüyor, yayın yelpazesi genişliyor!
Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı
ETİK Başkanı Mehmet İşler, Homeros ve Sirenler bağlantısıyla Odyssey rotalarına İzmir ve...