Depremzede çocuklara Bornova Belediyesi’nden moral etkinliği
Bornova Belediyesi Sayra Çınar Vakfı işbirliğiyle depremzede çocuklar için eğlenceli bir dünyanın kapılarını araladı.
İzmir depreminde yaşamlarını yitiren Sayra ve Çınar’ın annesi Tülin Batmaz’ın başkanlığını yaptığı Sayra Çınar Vakfı ile birlikte Bornova Belediyesi Atatürk Kitaplığı’nda Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, tiyatro gösterisi, kitap atölyesi, müzik dinletisi ve zumba dansı ile eğlenceli vakit geçiren çocuklar yüz boyama etkinliğine de katıldı.
Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşların yaralarını sarmak için harekete geçip 15 TIR yardım malzemesinin yanı sıra çeşitli illerde 5 bin çadır kuran Bornova Belediyesi, depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor. Bornova Belediyesi öğrenci yurdu ve misafirhanelerinde barınma imkanı sunduğu depremzedeler için etkinlikler düzenleyerek günlük hayata adapte olmalarına destek oluyor.

Bornova Belediyesi bu anlayışla, 30 Ekim 2020’de meydana Sayra Çınar Vakfı ile işbirliği ile Atatürk Kitaplığı’nda etkinlik düzenledi. Bahçede kurulan tiyatroda kendileri için sahnelenen oyunları seyreden çocuklar, kitap ve resim atölyesine katılıp zumba dansıyla eğlendiler. Etkinlik boyunca canlı müzik dinletisiyle keyifli saatler geçiren çocuklar yüz boyama etkinliğine de katıldı.
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, depremzedelere yönelik desteklerin uzun bir süre devam etmesinin gerektiğini belirterek, “Ulus olarak ilk günlerde verdiğimiz destekler çok önemliydi. Ancak bundan sonra da depremden etkilenenlerin normal hayatlarına dönebilmeleri için hepimizin desteklerini ihtiyaçları var. En çok üzerlerine titrememiz gerekenler ise çocuklarımız. Onların yaşadıkları travmayı atlatmaları ve geleceğe umutla bakabilmeleri için çalışmalıyız. Biz Bornova Belediyesi olarak bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Sayra Çınar Vakfı Başkanı Tülin Batmaz, 2020 yılındaki İzmir depreminin ardından çocukların yarınları olsun diye, kocaman bir acıyı kocaman bir toplumsal faydaya dönüştürmek amacıyla Sayra Çınar Vakfı’nı kurduklarını belirterek, “59. Kütüphaneler Haftası’nda İzmir’e gelen depremzede çocuklarımızı biraz olsun bulundukları ortamdan uzaklaştırmak, onlara fayda sağlamak, uzman eğitimcilerle beraber bugünü daha da anlamlandırmak için bu etkinliği düzenledik. Bugüne kadar her zaman yanımızda olan Bornova Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlarlı Gençler Sınav Öncesi Moral Depoladı
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM) tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen...
Büyükşehir’den çölyak hastası çocuklara yeni yıl etkinliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastası çocuklara yönelik yeni yıl etkinliği düzenledi....
Buca’da iyilik ilmek ilmek örüldü
Buca Belediyesi, lösemiyle mücadele eden çocuklara moral vermek için örnek bir projeye imza attı.
GÜNDEM Haberleri
TümüBakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...