BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde üreticilere fide

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde üreticilere fide

Doğal, sağlıklı ve temiz gıda ürünlerine ulaşmak için Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde üreticilere yerel tohumlardan üretilen fideler dağıtılarak, ürünlerine alım garantisi verildi.

0Yorumlar
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde üreticilere fide

Tarımsal Üretim İş Birliği Sertifikası ile fidelerin teslim edilmesinden öncesinde Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  üreticilere Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü de anlattı. Dağıtılan fideler Efes Selçuk’lu üreticiler tarafından yetiştirilecek, yetiştirilen ürünleri Efes Selçuk Belediyesi satın alınacak. 

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde üreticilere fide

EFES TARLASI YAŞAM KÖYÜ’NÜ ANLATTI

Toprağa doğru bir eğilim ve Köy Enstitüleri ruhuna dayanan bir eğitim anlayışı ile Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün temellendirildiğini söyleyen Başkan Ceritoğlu Sengel; “ Burada üretenlerin, hem evinde üretim yapan kadınların hem de küçük üreticilerin de aracısız, bire bir insanlarla bir araya gelebileceği bir pazar oluşturmak istedik. Bunun için ilk adımı Üretici Pazarı ile attık. Hibrit tohumların, ithal gübrelerin giderek daha fazla kullanılması sebebiyle gıda zehirlenmesinin önüne geçmemiz gerektiğini düşündük. Tohum Merkezi’nde atalık tohumlarımızı topladık. Yerel tohumun ne kadar önemli olduğunu anlatabilmemiz lazımdı. Çocuklarımızı toprakla buluşturmak, çiftçilerimize iyi tarım uygulamaları için eğitim vermemiz lazımdı. İşte bunlar için Toprak Okulu’nu açtık.  Tohum Merkezimizi, Toprak Okulumuzu ve Köy Enstitüleri ruhuyla adım atabilmek için İsmail Hakkı Tonguç Tarım Müzemizi oluşturduk. Özellikle Tarım Müzesi ile ilgili noktada Efes Selçuk halkına çok teşekkür ediyorum. Atadan, dededen toprağa bağlı olan çiftçilerimiz, köylülerimiz sadece bir bağış çağrımızın üzerine atalarından kalan tarım aletlerini bizlere teslim ettiler” dedi. 

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün Efes Selçuk’ta tarımla ilgilenen herkese hitap etmesini istediklerini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “ Efes Selçuk Belediyesi çalışanlarının inancı ve kararlılığı ile kendi öz sermayemizle tarıma, geleceğe ve eğitime katkı sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Mekân sizindir. Bu yere her şeyden önce Efes Selçuk’lular tarafından sahip çıkılacağına inancım tam” diyerek sözlerini noktaladı. Başkan Ceritoğlu Sengel’in konuşmasının ardından Ulaş Erol yönetiminde Efes Selçuk Belediyesi Çocuk Halk Oyunu Ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. 

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde üreticilere fide

EFES SELÇUK’LU ÜRETİCİ YETİŞTİRECEK, BELEDİYE SATIN ALACAK 

Gösterinin ardından Efes Selçuk’lu üreticilere Tarımsal Üretim İşbirliği Sertifikaları Başkan Ceritoğlu Sengel tarafından verildi. Yerel üreticilere Tarımsal Üretim İşbirliği Sertifikası ile teslim fideler belirtilen tarım teknikleri ve verilen gübrelerle yetiştirilecek. Doğal tohumlardan oluşan fidelerden elde edilen ürünler Efes Selçuk Belediyesi tarafından üreticiden satın alınacak. 

Belediye tarafından alınan ürünlerin Efes Tarlası Bakkalı’nda satılacağını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Üreticilerimize hem fide hem danışmanlık hem de gerektiği yerde gübre desteği vereceğiz. Bu şekilde gerçekten gıda egemenliği anlamında söz söyleme hakkına sahip olacağız. Efes Selçuk’tan doğal, adil ve sağlıklı gıdaya erişim için, gıda egemenliği için bir meşale yakacağız” dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi

Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...

5 saat önce

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...

5 saat önce

Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi

Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...

6 saat önce

Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...

6 saat önce

Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı

Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...

7 saat önce

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...

Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...

8 saat önce

Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği

Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...

8 saat önce

İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...

Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...

9 saat önce

Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı

İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

9 saat önce

YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı

YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...

9 saat önce

Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...

9 saat önce

Yeniden değerleme oranı yüzde 27,83 oldu

2027 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 27,83 olarak hesaplandı; vergi, harç ve cezalardaki...

9 saat önce