BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.262 %0,47 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.632,41 %0,80 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Fatih Altaylı'dan bomba 'Gürsel Tekin' iddiası

Fatih Altaylı'dan bomba 'Gürsel Tekin' iddiası

Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na mahkeme kararıyla kayyum olarak atanan Gürsel Tekin'in, kayyum atanacağından beş gün önce haberdar olduğunu ve bu süreçte kendi listesini hazırladığını iddia etti.

0Yorumlar
Fatih Altaylı'dan bomba 'Gürsel Tekin' iddiası

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin'e yönelik tepkiler sürüyor.

Tekin, mahkeme kararından önceden haberi olmadığını ve gelişmeyi televizyon aracılığıyla öğrendiğini savunmuştu.Ancak, kararın açıklanmasından bir gün önce CHP üyelik aidatını ödemesi dikkat çekmişti.

Mahkeme kararını kabul ettiğini belirten Tekin, dün yaptığı açıklamada çalışmalarına başladığını ifade etti.Ayrıca, görevini yürütmek için binaya girmesine gerek olmadığını da vurguladı.
"5 GÜNDÜR BU KARARI BEKLİYORMUŞ"
Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı, Silivri’den önemli bir iddia paylaştı. Altaylı’nın aktardığına göre, Gürsel Tekin kayyum olarak atanacağından 5 gündür haberdar ve listesini de kendisi hazırladı.

Altaylı, iddiasını şu sözlerle dile getirdi:-Önce biraz bilgi vermek isterim. Bu karar ve kayyum olarak atanma öncesiyle ilgili mahkeme, geçen hafta Gürsel Tekin ile temasa geçmiş. Kayyum listesini Tekin hazırlamış.Gürsel Bey, 5 gündür bu kararı ve kayyum olarak atanacağını biliyor ve tahmin ediyormuş.Şunu da söyleyeyim, Tekin'e çok sinirlenenlere katılmıyorum. Gürsel Tekin, CHP’de genel başkanlık hariç her göreve talip olmuş, partinin her kademesinde bulunmuş bir isim.Çok yakın olduğunu düşündüğü dönemde Kılıçdaroğlu tarafından dışlanmış, 2019 seçimlerinde İBB Başkanlığı’na aday olmaya çalışmış, 2023 seçimlerinde ise Kadıköy Belediye Başkanı olmak istemiş bir CHP’li.-Yani isminin kayyum olarak atanmasına tepki göstermem. Görevi kabul etmiş olmasını da eleştirmem.

-Ama Gürsel Tekin’in açıklamalarını eleştirebilirim. Gürsel Tekin, ilk açıklamasında şu şekilde konuşmalıydı:

CHP İstanbul il teşkilatını mümkün olan en kısa sürede seçime götürmek, büyük bir yükseliş trendiyle iktidara yürüyen partimizin hızını kesmeden bu süreci genel merkezimizle birlikte yürütmek ve bu görevi en kısa sürede gerçek sahibine tartışılmayacak biçimde iade etmek için, partime kurulan komployu en az hasarla atlatmamızı sağlamak amacıyla, istemeyerek de olsa bu görevi kabul etmek zorunda kaldım.-Genel başkanım müsterih olsun, en kısa sürede İstanbul’da kendi örgütü ile çalışmaya devam edecektir." demeliydi.

-Hâlâ da böyle bir açıklama yapabilir. Bu arada şunu da ekleyeyim; İmamoğlu, Tekin hariç atanan kayyumlardan ya da çağrı heyetinden kimseyi tanımıyor. Sadece birinin adını duymuş. Bu da oldukça ilginç.-Emre, tüm bu gelişmelerde en dikkat çekici noktalardan biri de Yüksek Seçim Kurulu’nun sessizliği.-Hakları yargı eliyle korumakta her zaman kararlı görünen YSK’nın, yetki alanına böylesine açık bir müdahale karşısında bu kadar sessiz kalması gerçekten anlaşılır değil.

Sözcü



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Meteoroloji saat vererek uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Eylül Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

15 saat önce

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aras Bulut İynemli ve...

İstanbul'da düzenlenen narkotik operasyonunda aralarında ünlü oyuncular Aras Bulut İynemli ve...

1 gün önce

Bereket teknolojiyle SAGREX’te buluştu

SAGREX 2026 coşkulu bir törenle başladı; çiftçinin emeğini teknolojiyle büyüten, kırsal...

2 gün önce

12 il için sarı kodlu alarm... Meteoroloji, saat vererek...

Meteoroloji, 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. 

2 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Eylül Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 gün önce

Didim’de sezonun son caretta caretta yavruları denize ulaştı

Didim’in Manastır Koyu’nda koruma altındaki yuvalardan çıkan sezonun son caretta caretta...

3 gün önce

Instagram'da Çıplak Fotoğraf Montajına Hapis: Yargıtay...

Instagram üzerinden bir kişinin fotoğraflarını montajlayarak paylaşan sanığa verilen hapis...

5 gün önce

Başkan Saygılı'dan Karabağlar'da TOKİ müjdesi!

''Engellemelere rağmen çalışıyor ve eserimizi ortaya koyuyoruz'' ‘’786 konut yükseliyor’’...

5 gün önce

Dijital Platformlar ve Oyun Sektörüne Yeni Düzenleme Geliyor

Türkiye'de dijital yayın platformları ve çevrimiçi oyun sektörüne yönelik kapsamlı yasal...

5 gün önce

Bakan Yusuf Tekin'den Öğretmenlere "Türkiye Yüzyılı" Mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma dönemi başlangıcında...

5 gün önce

Kıvanç Tatlıtuğ’un evinde temizlik yapan işçi çatıdan...

Kıvanç Tatlıtuğ’un Göktürk’te bulunan evinde temizlik yapan işçi çatıdan düştü. Türkmenistan...

5 gün önce

Son Dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bugün Suriye'ye...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi...

6 gün önce