BIST 100 11.092,14 %0,22 Altın 6.428,32 ₺/gr %0,68 Bitcoin $80.464 %0,27 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,82 ₺ %0,16 Sterlin 66,48 ₺ %0,11 Gümüş 86,55 ₺/gr %0,46 Ethereum $2.334,81 %0,40 İsviçre Frangı 60,26 ₺ %0,00 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,08 Avustralya Doları 35,04 ₺ %0,19 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,14 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,53 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Gürsel Tekin’den Özgür Özel’e CHP’ye dönüş çağrısı

Gürsel Tekin’den Özgür Özel’e CHP’ye dönüş çağrısı

Gürsel Tekin, Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle özür dilemesi halinde CHP’ye dönebileceğini söyledi.

haber-merkezi
Gürsel Tekin’den Özgür Özel’e CHP’ye dönüş çağrısı

CHP Genel Koordinatörü Gürsel Tekin, Türkiye Basın Federasyonu tarafından düzenlenen “Anadolu Sohbetleri” programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 26 Ekim 2026’da yayımlanan açıklamalarında Tekin, Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle özür dilemesi halinde CHP’ye dönebileceğini ifade etti.

Gazeteci Sinan Burhan’ın yönettiği programda Tekin; CHP’deki tartışmalar, cumhurbaşkanı adaylığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki dengeler, “Terörsüz Türkiye” süreci, dış politika ve uyuşturucuyla mücadele hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Özür dilerse CHP’ye dönebilir”

Özgür Özel ile geçmişte uzun süre birlikte çalıştıklarını belirten Gürsel Tekin, kendisinin Özel hakkında kötü bir söz söylemediğini ifade etti. Tekin, CHP’ye dönüş ihtimaline ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Özgür Özel ile bizim uzun süre mesaimiz oldu. Ben hiçbir kötü laf söylemedim kendisine. Sayın Kılıçdaroğlu'na kullanmış olduğu laflardan dolayı özür dilerse CHP’ye dönebilir.”

“Cumhurbaşkanı adayımız var”

CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda hazırlıklı olduğunu savunan Tekin, adayın zamanı geldiğinde genel başkan tarafından açıklanacağını söyledi.

Tekin, CHP’nin toplumun güvenini kazanabilecek, donanımlı ve birikimli bir adaya sahip olduğunu belirtirken, yeni parti tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Yeni partinin adayının kim olacağını bilmediğini söyleyen Tekin, Özgür Özel’in böyle bir niyetini görmediğini ifade etti.

İBB Meclisi için Cumhur İttifakı uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki siyasi dengelere değinen Tekin, istifalar ve göreve iadelerin ardından meclisteki üye sayılarının birbirine yaklaştığını belirtti. Bu tablonun meclis başkanvekilliğinin Cumhur İttifakı’na geçmesi riskini doğurabileceğini savundu.

CHP’nin kazandığı belediyelerin korunması için destek vermeyi sürdüreceklerini söyleyen Tekin, yeni partiyle yaşanan ayrışmaya da değindi. Tekin, önümüzdeki dönemde siyasi tablonun nasıl şekilleneceğinin henüz belli olmadığını kaydetti.

Kurultay tartışmalarında usulsüzlük iddiası

CHP yönetimine yönelik “Butlan Yönetimi” ve “Mutlak Yönetim” nitelendirmelerini değerlendiren Tekin, parti içindeki tartışmaların temelinde kurultay ve kongre süreçlerinde yaşandığını öne sürdüğü usulsüzlüklerin bulunduğunu savundu.

Bazı kişilerin delegelere para karşılığında müdahale ettiğini iddia eden Tekin, bu konuda ellerinde belgeler olduğunu ileri sürdü. Tekin, iddialarını kamuoyu önünde tartışmaya hazır olduklarını belirterek basına baskı yapılmaması çağrısında bulundu.

“Terörsüz Türkiye” sürecine destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan “Terörsüz Türkiye” sürecini de değerlendiren Tekin, terör sorununun çözümünün siyasi hesapların üzerinde tutulması gerektiğini söyledi.

Bahçeli’nin ilk açıklamasını yaptığında kendisini kutladığını belirten Tekin, 2008 yılında sorunun CHP ve MHP olmadan çözülemeyeceğini söylediğini hatırlattı. İktidarın, MHP’nin ve CHP’nin bu yöndeki çabalarının önemli olduğunu ifade eden Tekin, sürecin daha hızlı yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Dış politikada milli çıkarlar vurgusu

Dış politikaya ilişkin değerlendirmelerinde Tekin, Mekke İttifakı, Bedir İttifakı ve Libya ile imzalanan Deniz Yetki Alanları Anlaşması gibi başlıkların iç siyasi tartışmalardan bağımsız ele alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin uluslararası alandaki çıkarlarının savunulması gerektiğini belirten Tekin, dış politikada iktidarda hangi siyasi partinin bulunduğundan bağımsız olarak ülke çıkarlarını destekleyeceklerini ifade etti.

Uyuşturucu bağımlılığına ilişkin sayı verdi

Türkiye’deki uyuşturucu sorununa da dikkat çeken Tekin, ekonomik kriz, yoksulluk ve işsizliğin yanında bağımlılıkla mücadelenin de öncelikli gündem maddeleri arasında yer alması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de 7 ila 8 milyon uyuşturucu bağımlısı bulunduğunu ileri süren Tekin, bağımlıların aileleri de hesaba katıldığında yaklaşık 20 milyon kişinin bu sorundan doğrudan etkilendiğini savundu.

Tekin, uyuşturucuyla mücadelede daha kapsamlı adımlar atılması gerektiğini ve sorunun ülkenin 81 ilinde de ciddi boyutlara ulaştığını öne sürdü.



Kaynak: haber-merkezi

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi Elazığ’da düzenlendi

Ana-Süm-Der öncülüğünde Elazığ’da düzenlenen Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi’nde üretim,...

1 saat önce

MASAK incelemesinde 55 derneğe işlem istendi

1 Ocak 2024 ile 19 Haziran 2026 arasında yürütülen incelemelerde 76 dernekten 55’i hakkında...

1 saat önce

Oktay Saral görevden alınması hakkında konuştu

Azerbaycan’daki başörtüsü uygulamalarına yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Oktay Saral,...

1 saat önce

Kiralık araçta belgesiz hasar talepleri sınırlandırılacak

1 Ocak 2027’de yürürlüğe gireceği belirtilen düzenlemeyle kiralık araçlardaki hasar bedellerinin...

1 saat önce

Bolu Belediyesine yönelik operasyonda 4 kişi gözaltında

Bolu Belediyesine yönelik “ihaleye fesat karıştırma” ve “zimmet” soruşturmasında Belediye Başkan...

2 saat önce

Memur emeklisine 25 bin TL ek ödeme teklifi TBMM'de

TBMM'ye sunulan kanun teklifi, kabul edilmesi halinde memur emeklilerine aylık 25 bin 153,05 TL...

2 saat önce

Avrupa'da elektrikli otomobil satışları arttı, Türkiye'de...

Avrupa'da elektrikli otomobil satışları yüzde 41,9 artarken Türkiye'de yüzde 9,08 geriledi;...

2 saat önce

İzmir dahil Ege'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, İzmir dahil 7 ilde kuvvetli ve şiddetli sağanak, Güney Ege ve Marmara'da ise saatte...

3 saat önce

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde fon soruşturması var

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 15.00’te yapılacak Kabine toplantısında fon...

3 saat önce

GSS borcu düzenlemesi 1 milyon kişiyi ilgilendiriyor

GSS borcu düzenlemesi yaklaşık 1 milyon kişiyi ilgilendiriyor. 2016 ve öncesi borçların...

3 saat önce

Bakan Gürlek'ten fon soruşturmalarına ilişkin açıklama:...

Adalet Bakanı Akın Gürlek, fon soruşturmaları kapsamında yapılan gönüllü iadelerin kişi ve...

3 saat önce

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

7 gün önce