BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.671 %0,99 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.373,47 %1,03 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Fırat toprağa veriliyor

Fırat toprağa veriliyor

Türkiye dört bir yandan üst üste gelen şiddet ve cinayet haberleriyle sarsılmaya devam ediyor. Şiddetin son durağı ise İzmir'de Ege Üniversitesi oldu. Farklı siyasi görüşten öğrencilerin kavgasında bir öğrenci yaşamını yitirirken, ağır yaralanan bir öğrenci ise hala yaşam savaşı vermekte.

0Yorumlar
Fırat toprağa veriliyor

Hafta boyunca yaşanan şiddet ve işlenen canice cinayetlerle sarsılan Türkiye, haftanın son mesai gününde bu kez de Ege Üniversitesi Kampüsü’nde meydana gelen öğrenci kavgasıyla sarsıldı.

Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan öğrenciler fakülte önünde politik fikir ayrılıklarından kaynaklı kavga etti. Kavgada, taş, bıçak ve sopalar kullanılırken ülkücü grup içindeki Fırat Yılmaz Çakıroğlu bacağından, sol grup içindeki Nurullah S. ise karnından yaralandı. Polis olaylara müdahale ederken Çakıroğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne, Nurullah S. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Atar damarı kesildiği öğrenilen Çakıroğlu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Dün hayata gözlerini kapatan Çakıroğlu bugün toprağa verilecek. Çakıroğlu’nun cenazesi ikindi namazına müteakiben Bayraklı Fatih Camii’nden kaldırılacak.

VURAL: SORUMLUSU KİM?

Haberi İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında alan ve Meclis’te yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamayan MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural bugün cenaze törenine katılmak için geldiği İzmir’de bir basın toplantısı düzenleyecek. Vural dün konuyla ilgili Meclis’te yaptığı konuşmada üniversitelerdeki PKK yapılanmasına göndermede bulunmuş ve şunları söylemişti: “Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi mensubu Fırat Yılmaz Çakıroğlu maalesef şehit edilmiştir. Bu kürsüden ve Parlamentoda, hükümete, PKK'nın üniversitedeki örgütlenmesine karşı tedbir alınmasını defalarca ifade etmiş, Ege Üniversitesi yönetiminin de PKK'nın bu yapılanmasıyla ilgili hiçbir tedbir almamasıyla ilgili, bu konuda, hem Rektörlüğü hem emniyet teşkilatını uyarmıştım. Bu değerli kardeşim beni birkaç kere aradı. Dün çıkan bir gerginlik ve bu gerginlikten sonra bugün sınava girecekler, polise söylüyorlar 'Tedbir alınız' diye, ama maalesef sınava girerken polis yok, saldırıya uğruyorlar ve bıçaklanarak ölüyor. Sayın Başkanım, yani 45 dakika ambulans gelmiyor, kan kaybından ölüyor. Aldığım bilgilere göre, inşallah öyle değildir ama oradaki bir polis arabasıyla gönderilmesi talebi uygun görülmüyor. Bunun sorumlusu kim? Elinizi vicdanınıza koyunuz. İç güvenlikte buna alacağınız ne tedbir var?"

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Anadolu Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre ise dün akşam yaşanan olayla ilgili soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üniversitedeki güvenlik kamera kayıtlarından olaya karışan bazı kişileri tespit etti. Ekipler, 6 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Öte yandan olayda yaralanan ve Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Nurullah S'nin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

5 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

5 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

5 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

5 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

8 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

8 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

9 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

9 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

9 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

10 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

10 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

11 gün önce