İl başkanları Ankara’da toplanacak
CHP’nin il başkanları, Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un tutuklanması sonrası bugün Ankara’da bir araya gelecek.
Son dönemde artan operasyonlarla partiye yönelik yeni bir mesaj verilmek istendiğini belirten CHP kurmayları “Her gün başka bir yerde operasyon oluyor. Daha da devam edeceği söyleniyor. Buna dair bir gelecek planlaması konuşacağız” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li belediyelere artan operasyon sonrası bir durum değerlendirmesi yapmak için partisinin il başkanlarını Ankara’ya çağırdı. Parti kurmayları, son dönemde artan bu operasyonlara karşı yeni neler yapılabilir, partinin eylemselliği nasıl devam ettirilir, bunun üzerine konuşacaklarını belirtti. Aynı şekilde Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un tutuklanmasını da konuşacaklarını belirten kurmaylar, “Belediyelere yapılan operasyonların süreceği iddiaları var. Bunların hepsini değerlendiririz. Her gün başka bir yerde operasyon oluyor. Daha da devam edeceği söyleniyor. Buna dair bir gelecek planlaması konuşacağız” dedi.
Erkol’un tutuklanmasını değerlendiren kurmaylar “Bu artan operasyonlarla partiye dönük genel bir mesaj veriliyor. Dava yeni bir dava değil. İzmir’deki davada siyasi olmayan herkes bırakıldı. Şenol Aslanoğlu, Tunç Soyer ve Heval Savaş Kaya içeride kaldı. Şimdi Ümit Başkanımızla 8 kişi daha alındı. Partiye dönük genel bir mesaj veriliyor” ifadelerini kullandı.
‘İKTİDAR ARTIK NİYETİNİ GİZLEMİYOR’
Öte yandan; önceki gün Erkol’un tutuklanması sonrası Adalet Bakanlığı’na yürüyüş yapmak isteyen partililer, polis müdahalesiyle karşılaştı. Bu sırada biber gazına maruz kalan isimlerden CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Politika Kurulu Başkanı Gamze Taşcıer “CHP’nin Ankara il başkanının zaten kaçma şüphesi yok. Dolayısıyla bırakılmasını beklerdik. Ama amaç sorgulamak, ifade almak değil. İtibarsızlaştırmak ve algı yaratmak. Çıkan karar da AKP’nin siyasi amacını bir kere daha gösterdi. Gençlik kollarımız en doğal hakkını kullanmak istedi. Önceden güvenlik güçlerini de bilgilendirdi ama anlamsız bir inatlaşma oldu. Zaten çok yakın bir mesafede bir yürüyüş yapılacaktı. İktidarın buna bile tahammülü yok. İktidar artık siyaseti kendi belirlediği sınırlarda yaptırtma anlayışını gizlemiyor” diye konuştu.
ERKOL İÇİN OTURMA EYLEMİ
CHP’nin Ankara’daki ilçe başkanları, Erkol için Güvenpark’ta oturma eylemi başlattı. CHP’li milletvekilleri de oturma eylemine destek verdi
cumhuriyet
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
NATO Zirvesi Sonrası Gözler Külliye’de!
Ankara’da gerçekleştirilen tarihi NATO Zirvesi’nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...
Trump'ın araçları Ankara'ya getirildi
Ankara'da 7-8 Temmuz'da düzenlenecek 36. NATO Zirvesi öncesi ABD Başkanı Donald Trump'ın...
İzmir'deki kooperatif soruşturması! CHP Ankara İl Başkanı...
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
GÜNDEM Haberleri
TümüÜnlülere uyuşturucu operasyonu: Aras Bulut İynemli ve...
İstanbul'da düzenlenen narkotik operasyonunda aralarında ünlü oyuncular Aras Bulut İynemli ve...
Bereket teknolojiyle SAGREX’te buluştu
SAGREX 2026 coşkulu bir törenle başladı; çiftçinin emeğini teknolojiyle büyüten, kırsal...
12 il için sarı kodlu alarm... Meteoroloji, saat vererek...
Meteoroloji, 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Eylül Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Didim’de sezonun son caretta caretta yavruları denize ulaştı
Didim’in Manastır Koyu’nda koruma altındaki yuvalardan çıkan sezonun son caretta caretta...
Instagram'da Çıplak Fotoğraf Montajına Hapis: Yargıtay...
Instagram üzerinden bir kişinin fotoğraflarını montajlayarak paylaşan sanığa verilen hapis...
Başkan Saygılı'dan Karabağlar'da TOKİ müjdesi!
''Engellemelere rağmen çalışıyor ve eserimizi ortaya koyuyoruz'' ‘’786 konut yükseliyor’’...
Dijital Platformlar ve Oyun Sektörüne Yeni Düzenleme Geliyor
Türkiye'de dijital yayın platformları ve çevrimiçi oyun sektörüne yönelik kapsamlı yasal...
Bakan Yusuf Tekin'den Öğretmenlere "Türkiye Yüzyılı" Mesajı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma dönemi başlangıcında...
Kıvanç Tatlıtuğ’un evinde temizlik yapan işçi çatıdan...
Kıvanç Tatlıtuğ’un Göktürk’te bulunan evinde temizlik yapan işçi çatıdan düştü. Türkmenistan...
Son Dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bugün Suriye'ye...
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e Sert Tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in son açıklamalarına tepki gösterdi....