BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.589 %0,07 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.345,26 %1,14 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM İnsansız Yangın Söndürme Uçağı İçin Çalışan Öğrencilere E...

İnsansız Yangın Söndürme Uçağı İçin Çalışan Öğrencilere Efes Selçuk Belediyesi’nden Destek

Efes Selçuk Belediyesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin insansız yangın söndürme uçağı yapma projesine destek oldu.

0Yorumlar
İnsansız Yangın Söndürme Uçağı İçin Çalışan Öğrencilere Efes Selçuk Belediyesi’nden Destek

 İlhamlarını 2021 yılında ülkede çıkan orman yangınlarından alan öğrenciler TEKNOFEST 2024’te başarılı olmayı hedefliyor.

İNSANSIZ YANGIN UÇAĞI YAPIYORUZ

Projeleriyle orman yangınlarına anında müdahale etmeyi hedeflediklerini belirten THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yıldırım Karayel; “Öğrencilerimizle başlattığımız bir proje vardı. Biz bunu insansız yangın uçağına çevirdik. İnsansız yangın uçağımız yangın öncesinde ve sonrasında gerekli müdahalelerde bulunup yangının tahribatını minimum seviyeye dönüştürmeye yarıyor" dedi.

SENELER İÇİNDE PROJEMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojileri Bölümü Öğrencisi Cemre Nur Akbulut ise 2021 yılından bu yana projelerinde ilerleme kaydettiklerini belirterek; “2021 yılının yaz aylarında ülkemizde 53 ili kapsayan ve 150 bin hektardan fazla ormanlık alan kaybetmemizden ilham alarak bir yangın söndürme ve yangın engelleme uçağı geliştirmeye çalışıyoruz.  TEKNOFEST 2022’de 6. olmuştuk. TEKNOFEST 2023’te ise yarı finale kadar ilerleyebilmiştik. Projemizi geliştiriyoruz ve geldiğimiz bu son aşamada da Selçuk Belediyesi’nden eksik malzemelerimizin temini konusunda yardım istedik. Bize bu konuda geri dönüş yapıldığı için çok mutluyuz, çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ACI TECRÜBELER BİR DAHA YAŞANMASIN DİYE

THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojileri Bölümü Öğrencisi Duhan Kağan Doğan, yangınların ormanlarda oluşturduğu tahribatın bir daha yaşanmaması için projelerini yürüttüklerini belirterek; "Bu süreçte istek ve ihtiyaçlarımızı Efes Selçuk Belediyesi’ne SELBİM üzerinden ilettik. Belediye bize gerekli malzeme desteğini sağladı. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YANGIN YAYILMADAN MÜDAHALE EDİLECEK

THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojileri Bölümü Öğrencisi Emrullah Coşkun; “Bir insansız yangın uçağı yapmayı hedefliyoruz. Projemizi hayata geçirmeye çalışırken maddi olarak bazı tıkandığımız yerler oldu.  Bu konuda Belediyemiz destek verdi. TEKNOFEST 2024’te finale kalıp birinci olmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu anlamlı projeye destek vermekten dolayı gurur duyduklarını belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; "Yanı başımızdaki Türk Hava Kurumu İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, insansız yangın söndürme uçağı çalışmalarına devam etmek için bizden destek istediler. Bu anlamlı projeye destek vermekten gurur duyuyoruz. Gençlerin ilham verici çabalarına destek olmak, ormanlarımızın yok olmasının önüne geçmek adına önemli bir adım. Yolunuz açık olsun, gençler! Biz her zaman yanınızdayız…" dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

9 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

9 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

11 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce