BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM İzmir İtfaiyesi’nden uzman isimler Uluslararası Yangın Gü...

İzmir İtfaiyesi’nden uzman isimler Uluslararası Yangın Güvenliği Sempozyumu’na katıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevli uzman isimler, Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı ve Yangından Korunma Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Yangın Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’ne katıldı.

0Yorumlar
İzmir İtfaiyesi’nden uzman isimler Uluslararası Yangın Güvenliği Sempozyumu’na katıldı

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) ile Yangından Korunma Derneği tarafından İstanbul’da Uluslararası Yangın Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi düzenlendi. Sempozyuma İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz, Ahmet Taşan, Onur Alp Turaç Küçük, Ramazan Aktepe ile Şemsettin Parlak da katılarak sunum yaptı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Sergi Salonu'nda sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren sempozyumda yangına, sabotaja, depreme, iş kazalarına karşı alınabilecek önlemler konuşuldu. Alanında uzman isimler, olası yangınlara karşı teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme konuları üzerinde sunumlar yaptı.

Yüksek binalarda alınması gereken önlemler

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz, sempozyumda “Yüksek Binalarda Yangın Tatbikatı: Vaka Çalışması Mistral İzmir” ile “Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrallerinde (GES) Yangın Risk Analizi, Yangın Güvenlik Önlemleri Ve Müdahale Eğitimleri” hakkında sunum yaptı. Korkmaz, “Kentlerde nitelikli konut yapımına uygun tipte arsaların azlığı bina kat sayılarını artırıyor. Türkiye'deki hane halkının yüzde 17,3'ü 2 katlı, yüzde 14,4'ü 5 katlı, yüzde 13'ü 6 katlı ve yüzde 11,7'si tek katlı binalarda yaşıyor. Diğer yandan 10 ve daha üzeri kata sahip binalarda ikamet eden hane halkının oranı ise yüzde 9,5” dedi.

“Yüksek binalarda tahliye sorumluları bulunmalı”

Yüksek binalarda olası yangınlara karşı tasarım, yapım ve işletim konularında disiplinler arası bir çalışmanın yapılması ve sürdürülebilir şekilde devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yapan Serkan Korkmaz, şunları söyledi: “Bu yapıların yangın, deprem ile iklimsel afetlere karşı dirençli tasarlanması gerekiyor. Güvenlik önlemlerinin sürekli kontrol edilmesi büyük önem taşıyor. Binalarda yaşayan ve çalışanların bina güvenlik önlemlerinin acil durumlarda nasıl kullanacakları konularında eğitimden geçirilmesi yasal zorunlulukla birlikte hayati önem taşıyor. Yüksek yapılarda bulunan yangın güvenlik önlemleri kontrol edilmeli ve tüm sistemlerin aktif çalıştığı teyit edildikten sonra tatbikat aşamalarına geçilmeli. Bu kontroller için yüksek yapılarda bulunan pasif ve aktif yangın güvenlik önlemleri kontrol edilmeli. Yüksek yapı içerisinde çalışan, ziyaretçi ve teknik görevliler acil durumlar ile ilgili eğitimlerden geçirilmeli ve acil durum senaryolarından bilgileri olmalı. Yangın tatbikat senaryoları, kat tahliye sorumluları ve bina tahliye sorumluları, engelli birey tahliye sorumluları belirlenmeli ve ilgililere bildirilmeli.”

Ahmet Taşan “Elektrikli ve Hibrit Araçlar, Şarj İstasyonları ve Yangına Müdahale Yöntemleri” başlığıyla, Onur Alp Turaç Küçük “Yangın İstatistik Raporlarının Karşılıklı İncelenmesi: İstanbul-İzmir Örneği” başlığı altında, itfaiye erlerinden Şemsettin Parlak ve Ramazan Aktepe de “İtfaiyecilerin Karsinojen Maddelere Mesleki Maruziyeti Ve Kanser Riski” sunumu gerçekleştirdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce