BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Karşıyaka'da 'Cumhuriyet' şöleni

Karşıyaka'da 'Cumhuriyet' şöleni

Büyük Önder Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük gurur ve heyecanla kutlandı.

0Yorumlar
Karşıyaka'da 'Cumhuriyet' şöleni

Günler öncesinden kenti saran bayram coşkusu, Fener Alayı ve Cumhuriyet Konseri ile zirveye çıktı. Başkan Tugay “Bir kere daha söz veriyoruz ki Karşıyaka dün olduğu gibi yarınlarda da Cumhuriyet’in kalesi, simgesi ve yaşayan değeri olarak geleceğe yürüyecektir” dedi.

 

Karşıyaka Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayı, Karşıyaka Kaymakamlığı önündeki buluşma ile başladı. Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu gösterinin ardından, her yaştan binlerce Cumhuriyet sevdalısının katılımıyla Çarşı içinden İskele’ye doğru yürüyüşe geçildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay’ın da yer aldığı kortejin önünde, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşındı. 

Karşıyaka'da 'Cumhuriyet' şöleni

ATAMIZIN İZİNDEYİZ!

Cumhuriyet Bayramı’nı tek ses tek yürek kutlayan Karşıyakalılar; yürüyüş sırasında hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı okudu, Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına sonuna kadar bağlı kalacaklarını haykırdı. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun eşlik ettiği kalabalığa, çevredeki apartmanlar ve iş yerlerindeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. 

Karşıyaka'da 'Cumhuriyet' şöleni

ARYALAR, TÜRKÜLER, MARŞLAR 

Yürüyüş sonrasında kutlama programı, Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’ndeki KODA - 3 Tenor Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri ile devam etti. Şef Tolga Taviş’in yönettiği konserde KODA; Şenol Talınlı, Aykut Çınar ve Ayhan Uştuk’a eşlik etti. Büyük ilgi gören konserde; Cumhuriyet coşkusu aryalar, türküler ve marşlarla taçlandırıldı. 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nın sanatçılar ve salonu dolduran konuklar tarafından hep bir ağızdan okunması sırasında duygu dolu anlar yaşandı. 

Karşıyaka'da 'Cumhuriyet' şöleni

YAŞASIN ATATÜRK, YAŞASIN CUMHURİYET!

Konserin ardından sanatçılara ve kutlamalara ortak olan tüm Karşıyakalılara teşekkür eden Başkan Tugay “İyi ki bu topraklarda doğdum, iyi ki Karşıyakalıyım. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” sözleri ile büyük alkış aldı. Tugay “96 yıl önce, dünyanın en onurlu halk direnişinin ardından, yine o halkın meclisinde alınan bir kararla, yepyeni bir ülkenin doğuşu yeryüzüne duyuruldu. O halk bizim halkımız, o meclis bizim Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, o ülke onurumuz ve her şeyimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu büyük eseri yaratmak ve yaşatmak için ömürlerini armağan eden atalarımızı, şehitlerimizi, yaşamın her alanında değer kazandıranları, Büyük Önderimiz ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz kişiliğinde anıyor, açtıkları yolda yürüyeceğimize bir kere daha söz veriyoruz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce