Karşıyaka'da temiz deniz seferberliği
Uluslararası Kıyı Temizliği Etkinliği Günü'nde, 105 ülkeyle aynı anda Karşıyaka'da da kıyı ve deniz temizliği etkinliği gerçekleştirildi.
Karşıyaka Kent Konseyi ile Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi öncülüğünde Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı desteğiyle yapılan etkinlikte, bir ton civarında atık toplandı.
Pet şişeden çocuk bezine, araba lastiğinden sigara izmaritine kadar çok sayıda atığın denizden ve kıyıdan toplandığı temizlik etkinliği, Bostanlı Balıkçı Barınağı ile Mavişehir Balıkçı Barınağı arasındaki kıyı güzergahında yapıldı. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nın bot ve dalış timleri ile denizden, Karşıyaka Belediyesi temizlik ekiplerinin ise karadan destek verdiği etkinliğe Karşıyaka Kent Konseyi'nin çalışma grubu üyeleri, Güzelbahçe Martı Koleji öğrencileri, Karşıyaka'daki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve deniz gönüllüleri katıldı. Etkinlik yaklaşık 3 saat sürerken, toplanan atıklar ayrıştırılarak sergilendi. Katılımcılara, atıkların denizde geri dönüşüm süresi hakkında bilgi verildi.
'DENİZ VARSA, HAYAT VAR'
Etkinliğe katılan Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, Karşıyaka'da deniz kıyısındaki kirliliğin çarpıcı boyutta olduğuna dikkat çekerek, tüm Karşıyakalıları ve İzmirlileri denizi ve kıyıları korumaya, çevreye sahip çıkmaya çağırdı. Boyacıoğlu, deniz temizliğine duyarlılığı artırmak için bu etkinliklere daha fazla katılımla devam edeceklerini de söyledi.
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizleri temizlemekten öte kirletmemek gerektiğini belirterek, bu bilincin genç kuşaklara ve çocuklara aktarılması için daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi. Öztürk, "'Deniz varsa, hayat var' gerçeğinden yola çıkarak denizlerimizi korumak zorundayız. Örnek vatandaşlık sergileyerek Uluslararası Kıyı Temizliği Etkinliği'ne katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Her yıl Ocean Conservancy adlı sivil toplum kuruluşunun yürütücülüğünü yaptığı ve 100’ün üzerinde ülkeden yüzbinlerce gönüllünün katıldığı ‘Uluslararası Kıyı Temizliği-International Coastal Cleanup (ICC) etkinliği, sosyal sorumluluk bilinci ile çevreye olan duyarlılığı artırmayı ve farkındalık yaratmayı hedefliyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
“Karşıyaka Gemisi” ilk kez Karşıyaka’ya geliyor!
Karşıyaka, Zafer Bayramı’nın 104. yılında tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Karşıyaka...
Karşıyaka’da budama seferberliği: Ağaçlar bahara...
Karşıyaka Belediyesi, kent genelindeki ağaç varlığının sağlıklı gelişimini desteklemek amacıyla...
Bornova’da mahalle mahalle temizlik seferberliği
Daha temiz ve yaşanabilir kent yaratma hedefiyle çalışan Bornova Belediyesi, mahallelerde detaylı...
GÜNDEM Haberleri
TümüGirne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...
Silivri gemi faciasında çarpıcı rapor: Gözcü yoktu
Silivri açıklarında iki geminin çarpışmasıyla batan Tuğberk İmamoğlu'ndaki 10 denizci aranırken,...
RC Medya Grup’tan Yayıncılıkta Yeni Dönem
İzmir Türk TV ailesi büyüyor, yayın yelpazesi genişliyor!
Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı
ETİK Başkanı Mehmet İşler, Homeros ve Sirenler bağlantısıyla Odyssey rotalarına İzmir ve...