BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.237,20 ₺/gr %3,34 Bitcoin $77.061 %4,63 Dolar 49,95 ₺ %0,08 Euro 55,75 ₺ %0,29 Sterlin 66,93 ₺ %0,02 Gümüş 78,89 ₺/gr %5,77 Ethereum $2.238,46 %4,26 İsviçre Frangı 60,61 ₺ %0,10 Kanada Doları 35,79 ₺ %0,29 Avustralya Doları 35,12 ₺ %0,09 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,09 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,12
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Menemen'de Engelliler Haftası Kutlandı

Menemen'de Engelliler Haftası Kutlandı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, Menemen’de düzenlenen programla kutlandı.

0Yorumlar
Menemen'de Engelliler Haftası Kutlandı

Düzenlenen kortejde gözlerine siyah bandaj takıp beyaz bastonla yürüyerek görme engellilerin duygularına ortak olan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Sevgi ile her engel aşılır” dedi.

Engelli vatandaşlarımıza karşı farkındalık ve duyarlılığın daha da artırılması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” Menemen’de de düzenlenen programla kutlandı.

Engelliler Haftası dolayısıyla Menemen Belediyesi ve Pozitif Ayrımcılık Gerektiren Bireylerle El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (PAGEB) koordinesinde kortej yürüyüşü düzenlenerek farkındalığa dikkat çekildi. Tatlı Su mevkiinde başlayan korteje eşlik eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için gözlerine siyah bandaj taktı. Bando takımının da eşlik ettiği kortej yürüyüşünde engelli bireyler taşıdığı dövizlerle engelleri aşma vurgusuna dikkat çekti. Çevredeki vatandaşların ve esnafın alkışlarla destek verdiği kortej, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

GÜÇLÜ ANNELERİ UNUTMADI

PAGEM Başkanı Canan Bedük, burada yaptığı konuşmada her zorluğa rağmen hayatlarını engelli çocuklarına adayan tüm anneleri kutladığını dile getirdi. Engelli olmanın kişilerin tercihi olmadığını ifade eden Bedük, “Engelli olmak her bireyin aslında birer engelli adayı olduğunun tüm insanlarımızca bilinmesi ve bu bilinçle hareket etmesi gereken bir durumdur. Bu bilinçten hareketle de engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılmalarını desteklemek, onların hayatını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri tüm zorlukları ortadan kaldırmak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin görev ve sorumluluğu olmalıdır. Çok güzel ki Menemen’de kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve esnafımızla bu konuda el ele gönül gönüle vermiş durumdayız” dedi. 

‘BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANINIZDAYIZ’

Daha sonra söz alan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Belediye olarak, ‘her insan bir engelli adayıdır’ bilinciyle, yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli bireylerimizin sadece bir gün değil, her gün yanındayız. Sevgi, dayanışma ve empati kurarak engelsiz bir yaşamı hep birlikte sağlayacağız. Her zaman dediğimiz gibi, mesele birlikte olmak, birlikte büyümek. Unutmayalım ki sevgi ile her engel aşılır. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle tüm engellilerimize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyor, her zaman yanlarında olduğumu bir kez daha bilmelerini istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından engelli bireylere yönelik faaliyet gösteren okulların öğrencileri dans, müzik ve şiir gösterisi düzenledi. İzleyenler tarafından gösteriler büyük beğeni topladı.

Programa, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, muharip gaziler ve vatandaşlar katıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Fon tasfiyesinde 29,3 milyar liralık ara ödeme yapıldı.

Tasfiye kapsamındaki 7 yatırım fonunda 235 bin 705 yatırımcıya toplam 29,3 milyar liralık ara...

9 saat önce

Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre Ege Denizi'nde saat 13.44'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi;...

9 saat önce

Türkiye TDT dönem başkanlığını Azerbaycan’dan devraldı

Türk Devletleri Teşkilatı’nın 13. Zirvesi Ankara’da düzenlendi; Türkiye, dönem başkanlığını...

12 saat önce

Kasapoğlu: 30 Ekim’in acısı yüreğimizde

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 30 Ekim İzmir depreminin altıncı yıl dönümünde hayatını kaybedenleri...

12 saat önce

Emine Erdoğan, TDT zirvesi konuklarıyla yemekte buluştu

Emine Erdoğan, TDT 13'üncü Zirvesi kapsamında düzenlenen resmi akşam yemeğinin ardından Türk...

13 saat önce

Erdoğan: Türk ailesinde ayrılığa yer yok

TDT’nin 13. zirvesi Ankara’da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk dünyasında birlik ve...

13 saat önce

Erdoğan’dan Türk dünyasına birlik ve dayanışma çağrısı

Erdoğan, TDT’nin Ankara’da düzenlenecek 13. Zirvesi öncesinde yayımlanan makalesinde Türk...

14 saat önce

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

1 gün önce

Yeni emeklilik düzenlemesi 2027’de başlayabilir

Şamil Tayyar, Bakan Vedat Işıkhan’la görüşmesinin ardından yeni emeklilik modelinin 1 Ocak...

2 gün önce

Yargıtay kararı: Kira davasında masraf ev sahibine

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yeni kira dönemi başlamadan evi tahliye ederek sözleşmesini usulüne...

2 gün önce

Mekke Anlaşması TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi

Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nın onayına...

3 gün önce

Özgür Özel’in adaylık tercihi siyaset gündeminde

Ankara kulislerinde Özgür Özel’in cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı iddia edilirken...

3 gün önce