Narlıdere Metrosu’nda sona doğru
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yüzde 88’i tamamlanan Narlıdere-Fahrettin Altay Metro Hattı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.
Şehitlik İstasyonu’ndaki şantiye alanına inen Başkan Soyer, metronun İzmirlinin yaşam standardını yükselteceğini söyleyerek “Bu ekonomik krizde, bütün dünyayı sarsan bir savaşın içindeyken, bir metro inşaatında sona yaklaşmak hepimizi gururlandırıyor” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında hizmete açılacak Narlıdere-Fahrettin Altay Metro Hattı’ndaki son aşama çalışmalarını inceledi.
Şehitlik İstasyonu’ndaki şantiye alanına inen Başkan Soyer, “Büyük bir heyecanla sona doğru yaklaşıyoruz. 2023’ün ilk üç ayında deneme seferlerini başlatmayı hedefliyoruz. 2023’ün sonuna gelmeden de hattın tamamını açmayı planlıyoruz. Bu ekonomik krizde, bütün dünyayı sarsan bir savaşın içindeyken, tarihini geciktirmeden sona yaklaşan bir metro inşaatı hepimizi gururlandırıyor” dedi.
“Her istasyonu sanat galerisi olarak planlıyoruz”
Kaba inşaatı tamamlanan Şehitlik İstasyonu’nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Soyer, tünel ve istasyon girişini, yürüyen merdiven alanlarını inceledi. Soyer, şantiyede gece gündüz demeden çalışan emekçilere de teşekkür etti.
Narlıdere Metrosu’nda yürütülen çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Başkan Soyer, “Narlıdere Metrosu’nda sona geldik. Ray döşenmesi yüzde 60’ların üzerine çıktı. İstasyonların yarıdan fazlası tamamlandı. Artık ince işlerle uğraşılıyor. Betonlar atıldı, yürüyen merdivenlerin siparişi verildi” dedi.
Narlıdere Metrosu’nun sadece ulaşım kolaylığı sağlamakla sınırlı kalmayacağını vurgulayan Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu, aynı zamanda İzmirlinin yaşam kalitesini yükselten bir yatırım. Temiz enerji kullanacağız. İşletme maliyeti çok düşük olduğu için İzmirliye rahat nefes aldıracak. Ayrıca her bir istasyonu sanat galerisi olarak planlıyoruz.”
Bornova Evka 3’ten Narlıdere Kaymakamlığı’na aktarmasız ulaşım
Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yüzde 88’i tamamlandı. 14 bin 183 metrelik demiryolu inşaatının yüzde 60’ına denk gelen 7 bin 800 metresi, istasyonların kazı ve destekleme işlerinin yüzde 100'ü ve istasyon yapılarının betonarme imalatlarının yüzde 70'i bitti.
Yaklaşık 7,2 kilometre uzunluğundaki Fahrettin Altay-Narlıdere Kaymakamlık arası hatta 7 adet istasyon yer alacak. Büyükşehir Belediyesi, bu hatla birlikte hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu da 186,5 kilometreye ulaştırmış olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla, Bornova EVKA-3’ten metroya binenler, Narlıdere Kaymakamlığı’na kadar aktarmasız gidebilecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca Metrosu’nda istikamet Fuar İzmir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve başladığı 2024 yılı nisan ayında...
İzmir Metrosu’nda güvenlik için yoğun mesai
İzmir Metrosu Fahrettin Altay İstasyonu’nda başlatılan makas değişim çalışmalarında yoğun mesai...
İzmir Metrosu’nda güvenli ulaşım için geçici sefer...
İzmir Metrosu’nda güvenliği artırmak amacıyla Fahrettin Altay İstasyonu’ndaki dört demiryolu...
GÜNDEM Haberleri
TümüYENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...