BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Patron olmak isteyenlere büyük fırsat

Patron olmak isteyenlere büyük fırsat

Konak Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde hayata geçirilen uygulamalı girişimcilik programı ile kendi işinin patronu olmak isteyenlere 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası kredi olmak üzere toplam 100 bin liralık destek verilecek.

0Yorumlar
Patron olmak isteyenlere büyük fırsat

Konak Belediyesi’nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile birlikte sürdürdüğü ve bugüne kadar mezun ettiği 448 kişiye kendi işini kurma şansı sunan ‘Uygulamalı Girişimcilik ve Eğitim Programı’nın yeni dönem başvuruları başladı. Kendi işinin patronu olmak isteyenlere bu hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunan programa bu yıl 18 yaşını doldurmuş 60 yeni girişimci adayı alınacak. Şuana kadar 35 kişinin başvuruda bulunduğu programa katılmak isteyenler 10 Nisan tarihine kadar Konak Belediyesi’nin Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nin ikinci katında hizmet veren Dış İlişkiler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilecekler.  Devam zorunluluğu olan ve 18 gün sürecek kurstan yararlanmak isteyenler burada kendilerine verilecek başvuru formunu doldurarak kayıtlarını yaptırabilecek. Yapılacak değerlendirme sonunda 70 puan ve üzeri alan 60 kişi eğitime katılacak. Kazananların sayısının 60 kişiyi geçmesi halinde ise mülakat yapılacak.

ÜÇ YILDA 448 KİŞİ MEZUN OLDU

Kadın ve engelli vatandaşlara önceliğin tanınacağı eğitim programı 20 Nisan’da başlayacak. Dersler Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde verilecek. 18 gün sürecek eğitimlerde devam zorunluluğu aranacak. Kurs sonunda eğitim alan girişimciler teorik ve pratik olarak iş hayatına hazır hale gelecek. Verilen girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika alan tüm kursiyerlere kendi işyerlerini kurmaları için 30 bin lira tutarında hibe verilecek. Dileyen kursiyer ayrıca 70 bin lira tutarında krediden de faydalanabilecek. İki yıl ödemesiz verilen 70 bin liralık kredi daha sonraki 5 yıl içinde belirli taksitlerle ödenebilecek. KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitim programına katılmak için sadece İzmir’in kuzeyinde ikamet etmek gerekmiyor, tüm bölgelerden programa katılmak isteyenler başvurabiliyor. Kendi işini kurmak isteyenler için büyük fırsat sunan program sayesinde pek çok girişimci kursu başarıyla tamamlayıp, kendi işinin patronu oldu. Konak Belediyesi’nin destekleriyle açılan girişimcilik kurslarından geçtiğimiz senelerde 448 kişi mezun olarak iş dünyasına atılmıştı.  



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce