BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.737,19 ₺/gr %0,68 Bitcoin $63.074 %0,58 Dolar 47,91 ₺ %0,10 Euro 55,51 ₺ %0,31 Sterlin 64,90 ₺ %0,26 Gümüş 99,62 ₺/gr %0,49 Ethereum $1.882,69 %0,16 İsviçre Frangı 58,94 ₺ %0,22 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,52 Avustralya Doları 33,95 ₺ %0,45 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,75 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,86 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Tabular değil, gönüller konuşulsun

Tabular değil, gönüller konuşulsun

Türkiye ve Yunanistan iş toplulukları arasındaki turizm işbirliğini teşvik etmek ve iki ülke arasındaki turizmi canlandırmak için Yunanistan Büyükelçiliği ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından "Turizm Etkinliği" düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tabuların değil, gönüllerin konuşulması gerektiğini söyledi.

0Yorumlar
Tabular değil, gönüller konuşulsun

 

Türkiye ve Yunanistan iş toplulukları arasındaki turizm işbirliğini teşvik etmek ve iki ülke arasındaki turizmi canlandırmak için Yunanistan Büyükelçiliği ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından "Turizm Etkinliği" düzenlendi. İzmir Swiss Otel'de düzenlenen etkinliğe, Türkiye'den 98, Yunanistan'dan da 47 şirket katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tabuların değil, gönüllerin konuşulması gerektiğini söyledi.

Yunanistan ve Türkiye turizm sektör temsilcilerinin buluştuğu toplantıda konuşan Kocaoğlu, “Aynı suyun kıyısındayız.  Aynı denizin çocukları,  aynı tarihin mirasçıları,  aynı coğrafyanın parçasıyız. Jeologlar 500 yıl sonra Ege Denizi'nin kara olacağını söylüyor. Madem eninde sonunda birleşeceğiz niye bugün birleşmiyoruz, niye bugün kaynaşmıyor, birlikte hareket etmiyoruz? dedi.

 

Deprem bizi yakınlaştırdı

17 Ağustos depremi ile Yunanistan ve Türkiye’nin daha da yakınlaştığını kaydeden Kocaoğlu,” AB üyeliğimiz konusunda Yunanistan'ın samimi çabalarını biliyoruz. Birlikte daha iyisini yapabiliriz. Geçtiğimiz Şubat ayında Selanik Belediye Başkanımız ile birlikte İzmir'de bir araya geldik. O gün iki kent arasındaki sıcak ilişkilerin Türk-Yunan işbirliklerine değil, tüm dünya barışına önemli katkılar sağlayacağına inandığımızı söyledik. Bunu burada salonun doluluğundan görüyoruz” diye konuştu.

 

Gönüller konuşsun

 

Türkiye ile Yunanistan arasındaki işbirliği ve yürekten inanıyoruz diyen Kocaoğlu, “Burada en büyük görev politikacılara düşüyor. Tabuların değil gönüllerin konuşması gerekiyor. Sadece iyi bir dost değil aynı zamanda iyi bir partner de olmalıyız. Birbirimizi rakip olarak değil ortak olarak görmeliyiz. Turizm her iki ülkenin ortak paydası. Ortak projeler gerçekleştirerek turizme çok büyük bir hamle kazandırabiliriz. Kültür ve tarihi zenginliklerimizi rakip değil birbirini tamamlayan unsurlar olarak algılamalıyız. Azınlıklarımız dostluk ve kardeşliğimizin yanında hiç de anımsanmayacak ölçüde gücümüzdür” dedi.

 

Gurme kentler ağına dahil olduklarını hatırlatan Kocaoğlu, “Yunanistan'dan hiçbir kent bu ağ içinde yer almıyor. El ele verip bölgemizdeki gastronomi turizmini geliştirmeliyiz. Örneğin bu işe Atina ve Selanik'in bu ağa üye olmasıyla başlayabiliriz. Yunan adalarına basitleştirilmiş giriş uygulaması çift yönlü olarak daha da geliştirilmelidir. Turist sayısının artması için gereken çalışmaları yapmalıyız. Her iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 2014 yılında 5.5 milyar dolardır. Birlikte ortaklıklar kurarak, birlikte çalışarak bunu daha da artırmamız gerekiyor. Bu toplantının iki ülke turizmine yararlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

 

Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis turizmle birlikte iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler arttığı gibi, dostlukların da geliştiğini belirterek,  bu etkinliği İzmir'de düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.  

 

Ulusoy’dan 3 istek

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise yaptığı konuşmada, bu etkinliğin yıllardı süren işbirliğinin daha da iyi gitmesini sağlamak için düzenlendiğini belirterek, "Siz Avrupa Birliği'ndesiniz. Sizin ortaklarınız var.  Ortaktan arkadaş olmaz ama arkadaştan ortak olur.  Yunanistan'a gelmemizi istiyorsanız,  uçak seferlerinizi çoğaltmanız, kapıdan geçişleri kolaylaştırmanız ve vizelerde kolaylık göstermeniz gerekiyor. Bize vize koyanlar bir gün kendilerine vize koyulacağını bilsin. Her yıl Türkiye'den Yunanistan'a giden turist sayısı artıyor. 2016 yılında 1 milyon turisti hedefliyoruz. İzmir önemli kentimiz. Belediye Başkanımız burada. Bu Yunanistan'a verdiğimiz bir dostluğun ifadesi. Başkanımız kendi imkânlarıyla Türkiye'nin en büyük fuar alanını yaptı. Gelin 'Travel Turkey' fuarını dönüşümlü yapalım. Tarihi değiştirmemiz mümkün değil ama geleceğin mimarı olabiliriz" diye konuştu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Tarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...

AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...

19 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...

1 gün önce

Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....

3 gün önce

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum

TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...

3 gün önce

Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi

Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...

3 gün önce

YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

4 gün önce

Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...

YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...

4 gün önce

Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...

4 gün önce

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

5 gün önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

5 gün önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

5 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

6 gün önce