Türkiye’deki ilk Aktif Şehir: Karşıyaka
Yıl boyunca gerçekleştirdiği onlarca sosyal, kültürel ve sportif etkinlikle 7'den 77'ye tüm Karşıyakalıları spora ve fiziksel aktivitelere teşvik eden Karşıyaka Belediyesi, Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFISA) tarafından ‘Aktif Şehir’ sertifikası ile ödüllendirildi.
Budapeşte’de gerçekleşen törenle ödülü teslim alan Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de bu sertifikaya layık görülen ilk ve tek kurum oldu.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖDÜLÜ
Dünya genelinde, potansiyel taşıyan kentlerdeki sosyal, sportif ve kültürel yaşamda hareketi artırmak ve o kentin halkını da etkinliklerin başrolüne çıkartmak için çalışmalar yürüten Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFISA), Karşıyaka Belediyesi’ni ‘Aktif Şehir’ sertifikasıyla ödüllendirdi. Temmuz ayında açıklanan büyük ödül, 17 Ekim’de Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Vigoda Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, TAFISA Başkanı Prof. Dr. Ju-Ho Chang tarafından takdim edildi. Karşıyaka Belediyesi; sporu ve fiziksel aktiviteleri teşvik etmek, yaygınlaştırmak için uyguladığı stratejiyle, ‘Sürdürülebilirlik Ödülü’ne de layık görüldü. Avustralya’dan Kanada’ya kadar pek çok ülkeden katılımın olduğu organizasyonda, Karşıyaka heyeti büyük ilgi gördü. Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcıları Murat Özel ve Kadri Bilgin öncülüğündeki heyet, törenin ardından Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçiliği’ni de ziyaret etti.
İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ
Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından TAFISA’ya sunulan ve Aktif Şehir sertifikasının alınmasında etkili olan çalışmalar arasında; halk koşuları, bisiklet yarışları, açık alan spor etkinlikleri gibi çeşitli organizasyonlar yer aldı. Bu faaliyetler, TAFISA tarafından ‘iyi uygulama örneği’ olarak gösterildi. Aldığı sertifikayla, TAFISA’nın üç aşamalı Aktif Şehir uygulamasının ilk basamağını geçen Karşıyaka Belediyesi, bundan sonraki süreçte Aktif Şehir Stratejik Eylem Planı’nı tamamlayacak ve daha geniş halk kitlelerinin katılacağı organizasyonlar planlayacak. Uygulamanın tüm aşamalarının gerçekleştirilmesinin ardından Karşıyaka, Global Aktif Şehirler arasındaki yerini alacak.
DÜNYA MARKASI KARŞIYAKA
Aktif Şehir çalışmalarının Karşıyaka’ya dünya çapında büyük prestij sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızı önce Avrupa'ya sonra da tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yürütüyoruz. Aktif Şehir de Karşıyakamızın dünya çapındaki marka değerini güçlendirecek çok önemli uygulamalardan biri. Bu ödül bize büyük prestij sağlayacak. Biz, halk için etkinlik yapan ve bu organizasyonlarda da halkı direk işin içine katan bir belediyeyiz. Bu duruşumuzun ödüllendirilmiş olması çok anlamlı. Bundan sonra düzenleyeceğimiz uluslararası organizasyonlar sayesinde hem Karşıyakamızın hem de İzmirimizin tanıtım potansiyeli daha da artacak. Kentler arasındaki sosyal ve kültürel alışverişler ile turizmin gelişmesine de olanak sağlanacak” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
“Karşıyaka Gemisi” ilk kez Karşıyaka’ya geliyor!
Karşıyaka, Zafer Bayramı’nın 104. yılında tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Karşıyaka...
Karşıyaka’da ücretsiz sabah sporuna yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından aktif ve sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla düzenlenen sabah...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...