BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM TÜRSAB İzmir BTK seçimleri 02 Ekim’de yapılıyor

TÜRSAB İzmir BTK seçimleri 02 Ekim’de yapılıyor

02 Ekim 2025’te yapılacak TÜRSAB İzmir BTK seçimlerinde Hakkı Karadeveci şirket geçmişiyle öne çıkarken, Engin Ceylan vize çalışmalarındaki yetersizlikleri nedeniyle eleştiriliyor.

0Yorumlar
TÜRSAB İzmir BTK seçimleri 02 Ekim’de yapılıyor


TÜRSAB İzmir BTK seçimleri 02 Ekim’de yapılacak. Karadeveci şirket geçmişi ve yönetim vizyonuyla öne çıkarken, Engin Ceylan TÜRSAB’daki başarısızlığı sebebi ile eleştiriliyor.

İzmir ve Manisa turizmini doğrudan ilgilendiren TÜRSAB İzmir BTK seçimleri, 02 Ekim 2025 tarihinde yapılacak. İki güçlü adayın yarışacağı seçimde Hakkı Karadeveci ile Engin Ceylan öne çıkıyor. Seçim, yalnızca bir temsil kurulu oylaması değil, bölgenin turizm vizyonunu ve sektörel gelişim planlarını da belirleyecek önemli bir dönüm noktası olacak.

Hakkı Karadeveci: Kurumsal tecrübe ve vizyon

Hakkı Karadeveci, kökleri 1942’ye uzanan Karadeveci Grubu’nun yöneticisi olarak, şirketin uzun yıllara dayanan birikimiyle dikkat çekiyor. Taşımacılıkla başlayan grup faaliyetleri, zaman içinde genişleyerek kongre, toplantı, özel organizasyon ve VIP taşımacılık hizmetleriyle güçlenmiş bir yapıya dönüştü.

Karadeveci, seçim sürecinde yaptığı açıklamalarda şu mesajı verdi:
“Arkadaşlık ya da hemşerilik bağlarıyla değil, mesleğimizi geleceğe taşıyacak vizyoner bir anlayışı desteklemeliyiz. Daha önce olduğu gibi, hiçbir meslektaşımı ayırmadan hizmet etmeye devam edeceğim.”

Bu yaklaşım, İzmir ve Manisa turizminin kalite, güven ve misafirperverlik ilkeleriyle gelişmesi için bir yol haritası olarak değerlendiriliyor. Ve İzmir’in yabancı olmadığı isim : Hakkı Karadeveci bu seçimin favorisi olarak görülüyor.

Engin Ceylan’ın TÜRSAB’daki pasifliği ve başarısızlığı gündemde

Halen TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi olan Engin Ceylan’ın, mevcut görevini sürdürürken adaylık açıklaması sektörde olumlu karşılanmadı. Yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmeden aday olması hoş karşılanmadı. Ayrıca yönetim kurulunda sorumlu olduğu vize komitesindeki çalışmaları yetersiz bulunarak, sektör temsilcileri tarafından başarısız olarak değerlendirildi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya tarafından vize sorunlarını çözmekle görevlendirilen Ceylan’ın, sağlanan vize kotalarının ve imkânlarının kendi acentasında olması, hatta bazı WhatsApp gruplarında bu vize randevularını diğer acentalara pazarladığı iddiaları tepkiyle karşılandı. Ceylan her ne kadar acentalara yardımcı olduğunu ifade etse de, diğer üyelerin aynı imkânlara erişebilmesi için yeterli girişimde bulunmadığı, sahip olduğu vize kotalarının neden diğer acentalarda olmadığını hiç sorgulamadığı; bazı aracı kurumların turizm acentalarını kabul etmemesine rağmen etkisiz kalması, sektör temsilcilerinin sert eleştirilerine yol açtı.

Ayrıca toplantılarda yalnızca Yunanistan sezonuna dair açıklamalar yapması, outgoing turizmin yılın 12 ayına yayılan yapısına ve farklı kategorilerine uzak kalması nedeniyle sektör ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak bulundu. Türkiye turizmi adına başarısız olarak nitelendirilen çalışmaları nedeniyle yönetim kuruluna yeniden seçilme şansı olmadığı düşünülen Ceylan’ın, bu kez İzmir’de başkanlık arayışına girmesi de dikkatlerden kaçmadı.

İzmir ve Manisa turizmi güçlü yönetim bekliyor

Turizm sektörü temsilcileri, yaklaşan seçimlerden üç temel beklenti dile getiriyor:

Güçlü vizyon: İzmir ve Manisa’nın uluslararası turizmde daha görünür hale gelmesi.
Adil temsil: Tüm acentaların eşit fırsatlara ulaşabilmesi.
Kalıcı çözümler: Vize, tanıtım ve destinasyon çeşitliliği gibi konulara odaklanılması.
02 Ekim 2025’te yapılacak seçimler, yalnızca adayların vizyonlarıyla değil, aynı zamanda İzmir ve Manisa turizminin geleceğini belirleyecek stratejik kararlarla da şekillenecek.

Kaynak: Sektörel Araştırma



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi

Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...

19 saat önce

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...

19 saat önce

Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi

Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...

20 saat önce

Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...

20 saat önce

Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı

Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...

20 saat önce

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...

Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...

21 saat önce

Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği

Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...

22 saat önce

İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...

Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...

23 saat önce

Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı

İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

23 saat önce

YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı

YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...

23 saat önce

Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...

23 saat önce

Yeniden değerleme oranı yüzde 27,83 oldu

2027 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 27,83 olarak hesaplandı; vergi, harç ve cezalardaki...

23 saat önce