"Yangın Semineri 2019" başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı beş odanın işbirliğiyle düzenlenen "Yangın Semineri 2019" başladı.
Seminerin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir İtfaiye Teşkilatı'nın ülkedeki en gelişmiş donanıma sahip kurumlardan biri olduğunu ve yeni yatırımlarla gelişimini sürdürdüğünü söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi'nin işbirliği ile düzenlenen "Yangın Semineri" Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde başladı. “Büyük Yangınlar, Küçük İhmallerle Başlar” sloganıyla bu yıl ikincisi yapılan seminerin açılış bölümünde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, yangınlara karşı alınacak önlemler konusundaki toplumsal duyarsızlığa dikkat çekti. Bu konuda denetim yapan kurumların çalışmalarını da ayak bağı olarak g ören bir anlayışın varlığına dikkat çeken Gökçe, "Kötü olaylar yaşandıktan sonra 'neden denetim süreçleri uygulanmadı' diye suçlu arıyoruz. Bizim en fazla serzenişle karşılaştığımız konulardan biri, itfaiye dairemizin yangın yönetmeliğine uygunluk izinlerini verirken yaptığı denetimler. İnsanlar yönetmeliğe uygun olmayan şekilde sadece kendilerine kolaylık sağlanmasını istiyor. Bu ikiyüzlü bir durumdur. Hiç kimsenin binaları bu tedbirlerden mahrum bırakmaya hakkı yok. Önce kendi binamızın, kendi yükümlülüğümüzdeki tesislerin güvenliğini sağlamakla mükellefiz. Ama biz toplum olarak koyulmuş kuralların arkasından dolanmayı seviyoruz" diye konuştu.
İzmir İtfaiyesi güçleniyor
İzmir İtfaiyesi'nin ülkedeki en gelişmiş donanıma sahip teşkilatlardan biri olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Buğra Gökçe, yüksek binalardaki yangınlara müdahale edebilecek 104 metre yüksekliğinde merdiveni olan itfaiye aracının bu anlamda dikkat çeken örneklerden biri olduğunu söyledi. Gökçe, sanayi bölgelerindeki kimyasal nitelikli yangınlara etkili müdahale için de özel bir yapılanma içinde olduklarını belirtti.
İzmir yine öncü oldu
Seminerin açılış bölümünde Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ve İzmir Şubesi Başkanı Yüksel Yaşartekin de birer konuşma yaptı. Türkiye'nin yangınlar konusunda bir çok açıdan hazırlıksız olduğunu dile getiren Yunus Yener, "Her alanda öncü olan İzmir, yine doğru bir reaksiyon göstererek bu seminerle birlikte önemli bir adım atmıştır" dedi.
İki gün sürecek seminerde, sekiz oturumda 22 sunum paylaşılacak. Ayrıca sektörün önde gelen firmaları da iki gün boyunca sergi salonunda kendi yaptıkları çalışmaları sergileme fırsatı bulurken, katılımcıların da bu alanda uzman isimlerden stantlarda bilgi almaları sağlanacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....
Menderes’te Çocuk Hakları Semineri
Menderes Belediyesi, Göztepe Kadın Gücü Derneği ile birlikte Çocuk Hakları Günü’nde “Ebeveynlerle...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

