BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.696,43 ₺/gr %0,26 Bitcoin $75.425 %3,20 Dolar 48,67 ₺ %0,05 Euro 56,19 ₺ %0,05 Sterlin 65,59 ₺ %0,06 Gümüş 99,40 ₺/gr %0,18 Ethereum $2.389,43 %5,00 İsviçre Frangı 59,40 ₺ %0,06 Kanada Doları 34,93 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,67 ₺ %0,07 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,09 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa İZMİR HABERLERİ Çiğli’nin Meslek Kursiyerleri Ahilik Haftası’nda Hünerler...

Çiğli’nin Meslek Kursiyerleri Ahilik Haftası’nda Hünerlerini Sergiledi

39. Ahilik Haftası kapsamında İzmir’de düzenlenen etkinliklerde Çiğli Belediyesi’nin istihdam garantili Pastacılık ve Ekmekçilik Kursu kursiyerleri de yer aldı.

haber-merkezi
Çiğli’nin Meslek Kursiyerleri Ahilik Haftası’nda Hünerlerini Sergiledi

Konak Meydanı’nda kurulan stantta kursiyerlerin hazırladığı kurabiye, börek ve cupcake’ler katılımcıların beğenisine sunuldu. El emeği ürünler yoğun ilgi görürken, mesleki eğitimin üretime ve istihdama uzanan yönü de etkinlikte öne çıktı.

İzmir’de Ahilik kültürünün yaşatılması, esnaf ve sanatkarların emeğinin görünür kılınması ve bu kadim geleneğin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen 39. Ahilik Haftası etkinlikleri, Konak Meydanı’nda gerçekleştirilen programla gerçekleşti. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde düzenlenen etkinlikte Çiğli Belediyesi’nin istihdam odaklı mesleki eğitim çalışmaları da yerini aldı.

Ürünler Yoğun İlgi Gördü

Çiğli Belediyesi, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası, İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP) ve Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliğiyle sürdürülen istihdam garantili Pastacılık ve Ekmekçilik Kursu’nun kursiyerleri, Ahilik Haftası etkinliklerinde açtıkları stantla mesleki becerilerini ortaya koydu. Konak Meydanı’nda kurulan stantta, eğitim sürecinde hazırladıkları ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunan kursiyerler, teorik bilgilerini pratiğe dönüştürerek üretim deneyimlerini geniş bir kitleyle paylaşma fırsatı yakaladı. Gün boyunca ziyaretçilerle bir araya gelen kursiyerler, ürünlerin hazırlanış süreçleri hakkında bilgi verirken, büyük emekle hazırlanan kurabiye, börek ve cupcake’ler de katılımcılara ikram edildi. Ürünler yoğun ilgi görürken, etkinlik mesleki eğitimin üretimle desteklenmesinin ve kazanılan becerilerin istihdama uzanan bir sürece dönüştürülmesinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Başkan Yıldız’dan Ahilik Haftası’nda Esnaf Ziyareti

Ahilik Haftası dolayısıyla Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç’ı ziyaret etti. Yıldız, Altıkulaç’ın Ahilik Haftası’nı kutlayarak kendisine çiçek takdim etti. Ziyarette esnaf ve sanatkarların karşılaştığı sorunların yanı sıra meslek kültürünün yaşatılması ve yerel ölçekte iş birliğinin geliştirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Yıldız: “Ahilik Geleneği, Meslek ile Ahlakı Birlikte Yaşatıyor”

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Ahilik geleneğinin meslek sahibi olmanın yanı sıra dürüstlük, emeğe saygı, kaliteli üretim ve dayanışma gibi değerleri de yaşattığını belirterek, Çiğli Belediyesi’nin bu anlayışla sürdürdüğü mesleki eğitim çalışmalarına dikkat çekti. Yıldız, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası, İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP) ve Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliğiyle yürütülen istihdam garantili Pastacılık ve Ekmekçilik Kursu’nun, eğitimi üretim ve istihdamla buluşturduğunu söyledi. Yıldız, “Ahilik; Anadolu’da yüzyıllardır esnaf ve sanatkâr kültürünün temelini oluşturan, meslek ile ahlakı birlikte ele alan güçlü bir yaşam kültürü. Bir mesleği öğrenmenin yanında o mesleği dürüstlükle yapmak, emeğe değer vermek, kaliteli üretmek ve kazancını alın teriyle elde etmek bu anlayışın temelinde yer alıyor. Biz de mesleki eğitim çalışmalarımızı bu değerler doğrultusunda sürdürüyoruz. Pastacılık ve Ekmekçilik Kursumuz bunun güzel örneklerinden biri. Kursiyerlerimiz, alanında uzman eğitmenlerden aldıkları teorik bilgileri uygulamalı çalışmalarla pekiştiriyor; üretimin farklı aşamalarını öğrenerek mesleki becerilerini geliştiriyor. Böylece yalnızca bir eğitim programını tamamlamıyor, çalışma hayatında kullanabilecekleri somut bir meslek kazanıyorlar. Kursiyerlerimizin kendi elleriyle hazırladıkları ürünleri bugün sergilemeleri de bu sürecin en güzel çıktılarından biri. Her ürün, alınan eğitimin, kazanılan becerinin ve harcanan emeğin bir karşılığı. Bizim için önemli olan, bu emeğin kurs süreciyle sınırlı kalmaması ve kursiyerlerimizin edindikleri meslekle iş hayatında kendilerine yeni bir yol açabilmeleri. Ahilik Haftası, emeğin, alın terinin, dürüstlüğün ve üretmenin değerini bir kez daha hatırlamak açısından önemli. Çiğli’de bu değerleri yalnızca sözle değil, meslek kazandıran ve insanlarımızı çalışma hayatına hazırlayan çalışmalarla yaşatmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.



Kaynak: haber-merkezi

İZMİR HABERLERİ Haberleri

Tümü

AK Partili Çankırı Yerel Seçimlerde Vaat Ettiği Sözünü...

AK Partili Çankırı Konak Belediye Başkanı Mutlu ile Kentsel Dönüşümü Görüştü

2 saat önce

Ege Üniversitesinden Gazze’ye anlamlı destek

Ege Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilirken;...

3 saat önce

Gümrükçü 'den Sahada Muhtarlara Özel İlgi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ’nün saha mesaisindeki temposu düşmüyor. 

3 saat önce

İzmir’den dünyaya yeni kapılar açılıyor

Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti misafir eden İzmir Büyükşehir...

3 saat önce

Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır

CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...

18 saat önce

Başkan Gümrükçü 'den Siyasi Partilere Ortak Akıl Ziyaretleri

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, "Ortak Akıl ve Nezaket Ziyaretleri" kapsamında kentteki...

18 saat önce

Tugay: Rusya ile İzmir arasındaki ilişkileri geliştirmeye...

Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Sergey Vershinin’i ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye...

18 saat önce

Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...

18 saat önce

Başkan Güç: "Halkın iradesini geri alacağız"

YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı’nın açılışı geniş katılımlı törenle gerçekleştirildi.

18 saat önce

Ürkmezli genç raket Milli Takımda

Seferihisar Belediyesi Ürkmez Kültür, Sanat ve Spor Merkezi Pickleball sporcusu Satı Gül Özel,...

1 gün önce

Konak Pier ihalesi iptal!

Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...

1 gün önce

Doğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor

Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...

1 gün önce