Gençler, UNESCO ve kültürel mirası konuştu
UNESCO Dünya Miras Gönüllüleri 2026 Kampanyası kapsamında İzmir’de düzenlenen “İKSF / UNESCO, Kültürel Miras ve İzmir Üçgeni” panelinde 6 üniversiteden gençler bir araya geldi.

UNESCO, kültürel miras ve İzmir’in tarihi liman kenti kimliğinin ele alındığı panelde, alanında uzman isimler gençlerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
İZMİR’İN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ ELE ALINDI
UNESCO Dünya Miras Gönüllüleri 2026 Kampanyası kapsamında gerçekleştirilen “İKSF / UNESCO, Kültürel Miras ve İzmir Üçgeni” paneli, İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleştirildi. 17 Eylül Perşembe günü 15.00-17.00 saatleri arasında düzenlenen panele 6 üniversiteden gençler katıldı. Panelde UNESCO’nun çalışmaları, kültürel mirasın korunması ve İzmir’in tarihi liman kenti kimliği farklı yönleriyle ele alındı. Gençler, alanında uzman panelistlerin değerlendirmelerini dinleyerek İzmir’in tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.
UZMAN İSİMLER GENÇLERLE BULUŞTU
Panelin konuşmacıları arasında Dr. Ayşe Füruzan Caman, Dr. Mehmet Bezdan, Cengiz Topal ve Abdülaziz Ediz yer aldı. Uzman panelistler, UNESCO ve kültürel mirasın korunmasının yanı sıra İzmir’in tarihi, kültürel değerleri ve tarihi liman kenti kimliği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Panelistler, sahip olduğu zengin tarihi mirasla öne çıkan İzmir’in kültürel değerlerinin korunmasının önemine dikkat çekti. Panel boyunca gençlerin soruları ve görüşleri de ele alınırken, UNESCO ve kültürel miras konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.
Etkinliğe İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık DOĞRUER ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Meltem KOLDAY ve öğrenciler de katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelleri ve davetlilerin de yer aldığı panelde, gençlerin kültürel miras konusunda farkındalıklarının artırılması ve İzmir’in değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması konuları ön plana çıktı. 6 farklı üniversiteden gençleri bir araya getiren etkinlik, UNESCO ve kültürel miras başlıklarında gençlerin uzman isimlerle buluşmasına ve İzmir’in tarihi-kültürel zenginliklerini yakından tanımasına imkan sağladı.
Benzer Haberler
Ayvalık’ın UNESCO Dünya Mirası yolculuğunda çalışmalar...
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ayvalık Belediyesi iş birliğinde yürütülen “Ayvalık Endüstriyel...
Sazın mirası Bornova'da yankılandı
Bornova Belediyesi, aşıklık geleneğinin en güçlü temsilcilerini "Sazın Mirası" etkinliğinde bir...
18. ULUSLARARASI BODRUM SARI YAZ FESTİVALİ’NDE: “HAFIZA...
BODRUM – 18. Uluslararası Bodrum Sarı Yaz Festivali kapsamında düzenlenen Bodrum’un Kültür...
İZMİR HABERLERİ Haberleri
TümüPrizrenli dağcılar Selçuk’ta kardeşlik buluşması yaptı
Ephesus Dağcılık ile Kosova’nın Prizren kentindeki kardeş kulüp, yaklaşık 55 doğaseverin...
Başkan Mutlu, okul ziyaretlerini sürdürüyor
“Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz”
GENÇLERİN GELECEĞİNE UMUT, KANSERLE MÜCADELEYE DESTEK
Rotary Bölge 2440 Federasyonu’nun 2026-2027 dönemi Interact Asamblesi, 34 kulüpten 405 kişinin...
13 Ekim İzmir'de su kesintisi yaşanacak ilçeler
Sabah saatlerinden itibaren başlayan su kesintilerinin Balçova, Buca, Karşıyaka, Selçuk, Çiğli...
13 Ekim İzmir'de elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler...
Açıklamaya göre, GDZ Elektrik tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında İzmir genelinde çok...
Güç’ten Cemil Tugay’a İstifa Çağrısı: “İzmirli Senin...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a...
İzmir'in mega projesini açıkladı: Körfez'in altına tüp...
İzBB Başkanı Cemil Tugay, İzmir için mega projesini açıkladı. Tugay, "KARŞIYAKA ile Konak...
Kooperatif mağdurlarından Tugay’a çağrı: 'Hükümetle iş...
İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Alpyavuz, Cemil Tugay’ın...
İZMİR TİCARET BORSASI’NDA SEÇİMLER TAMAMLANDI
Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, Yeni Meclis Başkanı ise Bülent Uçak oldu
ESBAŞ, ÜÇÜNCÜ KEZ AVRUPA’DA ÇALIŞILACAK EN İYİ ŞİRKETLER...
ESBAŞ, Great Place To Work ve Fortune Europe iş birliğiyle hazırlanan Fortune 100 Best Companies...
Başkan Tugay'dan 'Kordon'daki eğlence mekanları...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemi Tugay gündeme ilişkin Yeni Asır...
Toprakla buluştu, yaşama yeniden tutundu
İki yıl önce beyin sapı kanaması geçiren 50 yaşındaki Sevim Hanyalı, doktorunun önerisiyle İzmir...