40 yıllık çizgiler Konak’ta
Karikatür okurlarının yakından tanıdığı çizer ve mizah yazarı Cihan Demirci, ‘40 Yılın Başı’ isimli 17. kişisel sergisini Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde açtı.
Sanatçıyı İzmirli meslektaşları ve sanatseverler yalnız bırakmadı. 24 Nisan tarihine kadar izlenebilecek sergide Cihan Demirci’nin 32 eseri yer alıyor.
15 yaşında karikatür çizerek mesleğe adım atan, ilk karikatürleri 1978yılında Fırt dergisinde, ardından ilk imzalı yazısı 1980 yılında Gırgır dergisinde çıkan, yıllardır pek çok mizah dergisinde ve gazetelerde yazıp çizen Cihan Demirci 15 yıl aradan sonra İzmir’de yeniden bir sergi açtı. Bir kez daha İzmir’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Demirci, 17. kişisel sergisinin açılışında kendisini yalnız bırakmayan İzmirli dostlarına ve Konak Belediyesi’ne teşekkür etti. Demirci, mesleğinde 40. yılını yaşadığını ve bu nedenle sergiye ’40 Yılın Başı’ ismini verdiğini belirtti.
GEYİK MUHABBETİ’NİN YARATICISI
Cihan Demirci açılışta, 40 yıllık sanat yaşamından anekdotlar da anlatarak keyifli bir konuşma yaptı. Demirci, artık çizimlerini internet üzerinden yayınladığını, 2011 yılından bu yana düşüncelerini sosyal medyada çizgileriyle anlatmaya çalıştığını söyledi. Çizerlikte 40 yılın nasıl geçtiğini anlayamadığını belirten Demirci, “40. yıl nedeniyle biraz coşmaya başladım. Geçen yıldan bu yana hazırlıklar yapıyorum. Cumhuriyeti yok edilmiş bir ülke içerisinde hala yazıp-çizecek enerjiyi bulabiliyorum. İzmir’de 15. sergimi açıyorum, bu kadar uzun meslek hayatımda İstanbul’da bile iki kez sergi açtım. Bu nedenle İzmir benim için kıymetli bir şehirdir. Çok eski dostlarım var burada” dedi. Demirci, eleştiri yaparken parti ayrımı, iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadığını belirterek, mizahını yaşamak için, soluk almak için yaptığını söyledi.
Çizgideki iki büyük ustanın; Oğuz Aral ve Altan Erbulak’ın kendisine çok emeği geçtiğini, mizah yazarlığında ise ‘bu toprakların en büyük mizah yazarı’ dediği, düşünür, yazar Aziz Nesin ve absürd mizahı Türkiye’ye getiren Suavi Süalp’in kendisinde büyük yeri olduğunu söyledi. Kendine özgü mizah tarzıyla dilimize ‘Geyik Muhabbeti’ olmak üzere pek çok deyim, terim ve kelime kazandırmış olan Cihan Demirci’nin 51 kitabı bulunuyor. Demirci’nin yoğun ilgi gören ‘40 Yılın Başı’ isimli karikatür sergisi 24 Nisan tarihine kadar izlenebilecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
40 yıllık şebeke yenileniyor, kayıp-kaçağa neşter vuruluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kınık’ta içme suyunun önemli bölümünün...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...
İzmir’in 125 yıllık simgesi “Asrı 25 Geçe”de
İzmir’in 125 yıllık hafızası bu kez kentin başka bir noktasında İzmirlileri selamlıyor.
KÜLTÜR-SANAT Haberleri
TümüAPİKAM'da Temel Seviye Osmanlı Türkçesi Seminerleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM), Temel Seviye...
ZİYNET SERTEL EDEBİYAT ÖDÜLLERİ ÖYKÜ YARIŞMASI’NDA...
MİRASI GENÇ KALEMLERLE YAŞIYOR
İzmir’de edebiyatın 10 yıllık yolculuğu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıldır düzenlediği İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali,...
Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’nde Yeni Dönem Kayıtları...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerinde yeni dönem kayıtları devam...
Tarihi Kentler Birliği Kayseri’de toplandı
Tarihi Kentler Birliği 2. Olağan Meclis Toplantısı, Birlik Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye...
İZKİTAP’ta edebiyat ve kitaplarla dolu buluşmalar sürüyor
İZKİTAP – 8. İzmir Kitap Fuarı’nın beşinci gününde Kültürpark, farklı kuşaklardan kitapseverleri...
İzmir Oda Orkestrası, sezonu Zeytin Sahne’de açıyor
İzmir Oda Orkestrası, 2026/2027 sezonunu 28 Eylül’de Kültürpark Zeytin Sahne’de açıyor.
ZEKAİ TUNCA’DAN “SARI YAZ KONSERİ”
BODRUM’UN 5. MEVSİMİNDE 5 HAFTA SARI YAZ FESTİVALİ 18. ULUSLARARASI...
Alternatif Park Konserleri, müziğin ritmini parklara taşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki kültür ve sanat etkinliklerini farklı noktalara taşımak...
Cindy Crawford'ın Oğlu Presley Gerber Hayatını Kaybetti
Dünyaca ünlü model Cindy Crawford'ın 25 yaşındaki oğlu Presley Gerber'ın yaşamını yitirdiği...
ABD'den İranlı Yetkililere BM Genel Kurulu İçin Vize Onayı
Amerika Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılacak olan İran...
Don Kişot Müzikali Yeni Sezonda 5 Şehirde Sahnelenecek
Miguel de Cervantes'in klasik eseri Don Kişot'tan uyarlanan ödüllü müzikal, yeni sanat sezonunda...