BIST 100 12.374,26 %0,56 Altın 6.603,71 ₺/gr %0,95 Bitcoin $85.502 %0,16 Dolar 49,18 ₺ %0,07 Euro 55,42 ₺ %0,42 Sterlin 65,35 ₺ %0,60 Gümüş 97,54 ₺/gr %1,04 Ethereum $2.690,55 %0,72 İsviçre Frangı 59,18 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,62 ₺ %0,43 Avustralya Doları 34,36 ₺ %0,28 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,10 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,39 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,56 Çin Yuanı 7,34 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa KÜLTÜR-SANAT Edebiyatın Kalbi Bodrum’da Atıyor:

Edebiyatın Kalbi Bodrum’da Atıyor:

18. Uluslararası Bodrum SarıYaz Festivali’nde Üç Etaplı Edebiyat Maratonu

haber-bulteni
Edebiyatın Kalbi Bodrum’da Atıyor:

Bodrum’un yalnızca deniz, kum ve günden ibaret olmadığını; kalbinin her zaman sanatla, estetikle ve edebiyatla attığını kanıtlayan kültürel bir gelenek başarıyla gerçekleşiyor... “Miyase - Serdar Karlıova Organizasyon” tarafından hayata geçirilen ve kentin 5. Mevsimi sarı yazda beş haftalık kültür-sanat hafızasını yeniden güncelliyerek farkındalık oluşturarak damgasını vuran 18. Uluslararası Bodrum SarıYaz Festivali, bu yıl da muazzam bir coşkuya sahne oldu. “Bodrum’da Her Yerde, Herkesle” mottosuyla yola çıkan festival, kitapları ve yazarları kapalı salonların rutininden çıkarıp doğrudan kentin sokaklarına, meydanlarına ve yaşamın tam kalbine taşıdı.

Kültür ve Sanatın Hafızası: 18. Uluslararası bodrum SarıYaz Festivali Neden Önemi?

Bodrum, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, ezbere bilinen turistik kimliğinin ötesinde derin bir kültürel mirasa ve entelektüel hafızaya sahip eşsiz bir coğrafyadır. İşte bu hafızayı canlı tutmak, geçmişin hikâyelerini bugünün kalemiyle geleceğe taşımak ve kenti entelektüel bir cazibe merkezine dönüştürmek adına; yıllardır yaptığı tanıtım ve etkinliklerle SarıYaz olgusunu toplum hafızasına yerleştirerek yeni bir turizm akımı başlatması ile de 18. Uluslararası Bodrum SarıYaz Festivali öncü bir marka olarak, hayati bir misyon üstlenmektedir.

Festival; müziğin, tiyatronun ve sanatın yanı sıra edebiyatı halkla buluşturarak Bodrum’un ruhunu beslemektedir. Kültür ve sanatın elitist dairelerden çıkarılıp sokağa, esnafa, çocuklara ve her yaştan kitapsevere ulaştırılması, bu organizasyonun toplumsal kalkınmadaki en büyük başarısıdır. SarıYaz, Bodrum’un ertesine kalan en kıymetli hazinenin kelimeler ve yazılan eserler olduğunu gururla hatırlatmaktadır.

Kumbahçe’den Denizciler Derneği’ne Uzanan Edebiyat Köprüsü

Festival kapsamında büyük bir başarıyla icra edilen “Bodrum’da Yaşayan Yazarlar Buluşmaları”, üç farklı etap halinde planlanarak okurlara unutulmaz anlar yaşattı. İlk durak, Bodrum’un nostaljik ve samimi atmosferiyle tanınan Kumbahçe’deki Leman Kültür oldu. 25 Eylül’de kapılarını açan ilk etaptaki imza ve söyleşiler, edebiyat severleri yazarlarla yüz yüze getirdi. Okurlar, yalnızca bir kitap edinmekle kalmadı; eserlerin arka planındaki ilham kaynaklarını, yazarların içsel yolculuklarını ilk ağızdan dinleme fırsatı buldu.

İkinci etap ise 2-6 Ekim tarihleri arasında Bodrum Denizciler Derneği önünde, denizin ve dalgaların mırıltısı eşliğinde gerçekleştirildi. Edebiyatın denizcilik kültürüyle harmanlandığı bu buluşmada yazarlar, iskele meydanını adeta bir açık hava kütüphanesine çevirdi. Ve nihayetinde, bu görkemli edebiyat maratonu 18 Ekim’de Bitez Köyiçi İyilik Pazarı’nda, dayanışmanın ve imece ruhunun birleştirici gücüyle taçlandırıldı. Kumbahçe’den Denizciler Derneği’ne, oradan Bitez’e uzanan bu hat, Bodrum’un kültürel dokusunu ören kırkyama gibi nakış nakış işlendi.

Bodrum’un Değerleri Aynı Çatı Altında: Güçlü Kalemler Geleceğe Işık Tutuyor

Bu görkemli buluşma sunucu ve festival prodüktörü Serdar Karlıova’nın açık mikrofon söyleşileri ile renklenirken; Turgay Mutlu, Nuran Yüksel, Sevinç Su Karlıova, Serpil Devrim, Özgün Ünlü, Nevra Çağlayan, Gaye Akçadağ, Asuman Eray, Alaaddin Torun, Hatice Caner, Dr. Adalet Gök, Belkıs Öztin Koparanoğlu, Cezmi Baskın, Sevinç Su Karlıova, Ali Gönenli, Necla Göçmen, Mert M. Yazar, Erdil Ünsal, Ayhan Ongun, Hatice Orman, Selahattin Aydın, Mete Alp Sar, Sinem Güler, Songül Karakoç ve İlter Akçebe gibi birbirinden değerli isimler de 18. Uluslararası Bodrum SarıYaz Festivali çatısı altında buluşarak okurlara ulaştılar.

Bu zengin yazar kadrosu içerisinde, kaleme aldığı nitelikli eserleri, derin öykü kurguları ve uluslararası arenadaki çalışmalarıyla dikkat çeken Mert M. Yazar, festivalin evrensel yüzünü temsil etti. Yabancı dillerde kaleme aldığı eserleri ve uluslararası edebiyat platformlarındaki güçlü duruşuyla adından söz ettiren Mert M. Yazar, yerel değerleri evrensel bir dille harmanlayarak Bodrum’un sesini dünya literatürüne taşıyan nadide kalemlerdendir. Onun festivalde okurlarıyla kucaklaşması, imza günlerine katılan yerli ve yabancı kitapseverler tarafından büyük bir hayranlıkla karşılandı.

Bodrum’un Kültür Hayatına Unutulmaz Bir Miras

Sonuç olarak; Miyase ve Serdar Karlıova’nın öncülüğünde düzenlenen 18. Uluslararası Bodrum SarıYaz Festivali, kentin kültürel ve sanatsal hayatına vurulmuş en derin, en estetik mühürlerden biri olmuştur. Edebiyatın iyileştirici ve birleştirici gücünü Bodrum’un sokaklarına taşıyan bu organizasyon, yarınlara bırakılacak en mukaddes mirasın kültür sevgisi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bodrum, sarı yazının güneşi altında kelimelerle yeniden doğmuş, edebiyatla evrenselleşmiştir.



Kaynak: haber-bulteni

KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Tümü

18. ULUSLARARASI BODRUM SARI YAZ FESTİVALİ’NDE: “HAFIZA...

BODRUM – 18. Uluslararası Bodrum Sarı Yaz Festivali kapsamında düzenlenen Bodrum’un Kültür...

1 gün önce

Ekim ayında müzikten sergiye dopdolu program

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 2026-2027 sanat sezonuna güçlü konserler, uluslararası...

7 gün önce

Ayvalık’ın UNESCO Dünya Mirası yolculuğunda çalışmalar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ayvalık Belediyesi iş birliğinde yürütülen “Ayvalık Endüstriyel...

7 gün önce

BODRUM’DA SONBAHARIN ADINI “SARI YAZ” OLARAK DEĞİŞTİREN...

Zekai Tunca’nın yıllar sonra Bodrum konseri, 18. Uluslararası Bodrum SarıYaz Festivali’ne...

8 gün önce

İzmir Oda Orkestrası yeni sezonu Zeytin Sahne’de açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Oda Orkestrası, 2026/2027 sezonuna Kültürpark Zeytin...

8 gün önce

İzmir, edebiyatın iyileştiren gücünde buluştu

10. İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali, “Edebiyat İyileştirir” temasıyla dört gün boyunca...

8 gün önce

APİKAM'da Temel Seviye Osmanlı Türkçesi Seminerleri başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM), Temel Seviye...

11 gün önce

ZİYNET SERTEL EDEBİYAT ÖDÜLLERİ ÖYKÜ YARIŞMASI’NDA...

MİRASI GENÇ KALEMLERLE YAŞIYOR

11 gün önce

İzmir’de edebiyatın 10 yıllık yolculuğu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıldır düzenlediği İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali,...

11 gün önce

Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’nde Yeni Dönem Kayıtları...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerinde yeni dönem kayıtları devam...

12 gün önce

Tarihi Kentler Birliği Kayseri’de toplandı

Tarihi Kentler Birliği 2. Olağan Meclis Toplantısı, Birlik Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye...

12 gün önce

İZKİTAP’ta edebiyat ve kitaplarla dolu buluşmalar sürüyor

İZKİTAP – 8. İzmir Kitap Fuarı’nın beşinci gününde Kültürpark, farklı kuşaklardan kitapseverleri...

13 gün önce