Konak’ta sinema şöleni: Sanathane Ercan Kesal’ı ağırladı
Konak Belediyesi Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, sinemanın önemli isimlerinden Ercan Kesal’ın yönetmenliği yaptığı ilk uzun metraj filmi Nasipse Adayız’ın gösterimine ev sahipliği yaptı.
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşen gösterimin ardından Ercan Kesal, seyircilerin büyük beğenisini toplayan filme dair merak edilenleri yanıtladı.Konak Belediyesi’nin tarih kokan kültür ve sanat mekanlarından Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, yazar, yönetmen ve oyuncu Ercan Kesal’ın yönetmenliği yaptığı ilk uzun metraj filmi Nasipse Adayız’ın gösterimine ev sahipliği yaptı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği filmin gösterimine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve eşi Necip Mutlu’nun yanı sıra filmin yönetmenliğini ve başrolünü üstlenen Ercan Kesal, Konak Belediye Meclis Üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Pek çok ödül alan filmi büyük bir beğeni ile seyreden izleyiciler, gösterimin ardından gerçekleşen söyleşide merak ettiklerini sorma fırsatı buldu.
Mutlu: Onun birikiminden daha fazla yararlanacağız
Yönetmenliği ve oyunculuğunun yanı sıra Kesal’ın yazılarını da çok sevdiğini belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Sevgili Ercan Kesal benim için çok özel. Onu yönetmenliği ve oyunculuğundan önce yazılarıyla tanıdım ve çok sevdim. Doktorluk yaptığı yıllarda zorunlu hizmetini gerçekleştirdiği yerlerde anlattığı anıları ile gönlümde bambaşka bir yer edinmişti. Ve daha sonra filmleriyle hepimizin beğenisini topladı. Elbette belediye başkanlığına aday olup da Nasipse Adayız filmini iki üç kere izlememek ne mümkün. Bu gece burada bizimle birlikte olduğu için çok mutluyum. Artık Urla’da yaşadığı için daha sık birlikte olacağımıza, onun birikimi ve deneyimlerinden Konak olarak daha fazla yararlanacağımıza inanıyorum” dedi.
Kesal: Konak gibi iyi örnekler umudumuzu arttıracak
Sanat aracılığıyla gerçekleşen buluşmaların önemine vurgu yaparak ev sahipliğinden dolayı Başkan Mutlu’ya teşekkür eden Ercan Kesal, “Bu tür mekanların çoğaltılması, bu tür buluşmaların artması bize dayatılanlara karşı ruhumuzu iyileştiren bir süreç olacak. Böylelikle bu dünyaya tahammül edeceğiz ve yeryüzünün bir parçası olduğumuzu hissedeceğiz. Yalnızca Konak’a değil, İzmir’e, ülkemize, dünyaya ve yeryüzüne sahip çıkacağız. Nasipse Adayız, benim kendi yazdığım bir romandan uyarlama. Bir gecede geçen bir mesele. Bu bir politik hicivdir demeyeceğim. Aslında başımdan geçen benzer bir yolculukta karşılaştığım ve çok kendime çok kırıldığım bir adamın hikayesi. İktidar hırsı toksik bir şey, insanı zehirleyebiliyor. Kişinin kendinden vazgeçmesine gerek yok. Bu dünyada insan denen canlının bir tane kıymeti var o da kendine olan saygısı. Onu kaybetmemek dışında bir derdimiz olmamalı. Yerel yönetimlerde yapılacak çok şey var. Bu yüzden başkanımızın varlığı kıymetli; onun hevesini ve planlarını merak ediyoruz, heyecanlanıyoruz. Onu desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü Konak ve benzerleri çoğalmalı, iyi örnekler verilmeli. Bu iyi örneklerin umudumuzu arttıracağını biliyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sanathane yaza dopdolu giriyor
Konak Belediyesi Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, haziran ayıyla birlikte sezon açılışını...
Gazeteci Ercan Doğu vefatının birinci yılında anıldı!
İzmir'in duayen gazetecilerinden Ercan Doğu, vefatının birinci yılında kabri başında anıldı.
Deprem bilimci Prof. Dr. Ercan kalp krizi geçirdi!
Deprem bilimi alanındaki çalışmalarıyla tanınan 77 yaşındaki Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,...
KÜLTÜR-SANAT Haberleri
TümüMitoloji Film Haftası Gaziantep'te sona eriyor
Altı şehirde düzenlenen 4. Mitoloji Film Haftası, ücretsiz etkinliklerle sanatseverleri...
18.BODRUM SARI YAZ FESTİVALİ MUHTEŞEM BİR FİNALLE...
BODRUM’UN 5. MEVSİMİ BEŞ HAFTA BOYUNCA KÜLTÜRLE, SANATLA, SPORLA VE DAYANIŞMAYLA YAŞANDI
İzmir Kültürel Miras Rotary Kulübü’nden yeni program
İzmir Kültürel Miras Rotary Kulübü’nün ücretsiz mentorluk programına 18–30 yaş arasındaki...
Zeytinin yolculuğu sanatla buluşacak
Urla’da 6-7-8 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Zeytin ve Sanat Festivali, zeytinin binlerce...
Epik Sanat Tiyatrosu’ndan Defne’de yeni tiyatro grubu
Epik Sanat Tiyatrosu, Hatay’ın Defne ilçesinde farklı mesleklerden katılımcıları buluşturan “İş...
Kahramanmaraş’ta 4. TÜMFED Korolar Festivali başlıyor
29 Ekim–1 Kasım’da düzenlenecek 4. TÜMFED Korolar Festivali, 18 koro ve yaklaşık 360 katılımcıyı...
Organize İşler: Karun Hazinesi dizisinde kam davulu...
Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu yazdığı Organize İşler: Karun Hazinesi dizisindeki kam davulu...
CUMHURİYET COŞKUSU OLTEN BAND’İN MÜZİĞİYLE YÜKSELECEK
İzmir Rotary Kulübü, Cumhuriyetimizin 103. yılı kutlamaları kapsamında 27 Ekim’de Olten...
Bodrum Sarı Yaz Festivali'nde Bitez İyilik Pazarı yoğunluğu
Bitez İyilik Pazarı'nda Daha 17 oyuncuları, Bodrum FK futbolcuları ve yerel sanatçılar buluştu;...
"Düşlerindeki sahneyi kuran film çekecek": Ayvalık Yapay...
17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Ayvalık Ulusal Yapay Zekâ Film Festivali öncesinde Festival...
Fazıl Say’ın Prelüd eseri İzmir’de ilk kez seslendirildi
İzmir Oda Orkestrası, AASSM’de Fazıl Say’ın “Prelüd” eserinin Türkiye prömiyerini...
BODRUM’DA MÜZİĞİN ALTIN ÇAĞI BAŞLIYOR! ALTIN MANDALİNA...
SarıYaz’ın beşinci mevsiminde Bodrum, yalnızca sanatın sesini yükseltmiyor; geleceğin...