BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.322 %0,17 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.634,63 %0,13 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa KÜLTÜR-SANAT Konak’ta sinema şöleni: Sanathane Ercan Kesal’ı ağırladı

Konak’ta sinema şöleni: Sanathane Ercan Kesal’ı ağırladı

Konak Belediyesi Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, sinemanın önemli isimlerinden Ercan Kesal’ın yönetmenliği yaptığı ilk uzun metraj filmi Nasipse Adayız’ın gösterimine ev sahipliği yaptı.

0Yorumlar
Konak’ta sinema şöleni: Sanathane Ercan Kesal’ı ağırladı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşen gösterimin ardından Ercan Kesal, seyircilerin büyük beğenisini toplayan filme dair merak edilenleri yanıtladı.Konak Belediyesi’nin tarih kokan kültür ve sanat mekanlarından Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, yazar, yönetmen ve oyuncu Ercan Kesal’ın yönetmenliği yaptığı ilk uzun metraj filmi Nasipse Adayız’ın gösterimine ev sahipliği yaptı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği filmin gösterimine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve eşi Necip Mutlu’nun yanı sıra filmin yönetmenliğini ve başrolünü üstlenen Ercan Kesal, Konak Belediye Meclis Üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Pek çok ödül alan filmi büyük bir beğeni ile seyreden izleyiciler, gösterimin ardından gerçekleşen söyleşide merak ettiklerini sorma fırsatı buldu.

Mutlu: Onun birikiminden daha fazla yararlanacağız

Yönetmenliği ve oyunculuğunun yanı sıra Kesal’ın yazılarını da çok sevdiğini belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Sevgili Ercan Kesal benim için çok özel. Onu yönetmenliği ve oyunculuğundan önce yazılarıyla tanıdım ve çok sevdim. Doktorluk yaptığı yıllarda zorunlu hizmetini gerçekleştirdiği yerlerde anlattığı anıları ile gönlümde bambaşka bir yer edinmişti. Ve daha sonra filmleriyle hepimizin beğenisini topladı. Elbette belediye başkanlığına aday olup da Nasipse Adayız filmini iki üç kere izlememek ne mümkün. Bu gece burada bizimle birlikte olduğu için çok mutluyum. Artık Urla’da yaşadığı için daha sık birlikte olacağımıza, onun birikimi ve deneyimlerinden Konak olarak daha fazla yararlanacağımıza inanıyorum” dedi.

Kesal: Konak gibi iyi örnekler umudumuzu arttıracak

Sanat aracılığıyla gerçekleşen buluşmaların önemine vurgu yaparak ev sahipliğinden dolayı Başkan Mutlu’ya teşekkür eden Ercan Kesal, “Bu tür mekanların çoğaltılması, bu tür buluşmaların artması bize dayatılanlara karşı ruhumuzu iyileştiren bir süreç olacak. Böylelikle bu dünyaya tahammül edeceğiz ve yeryüzünün bir parçası olduğumuzu hissedeceğiz. Yalnızca Konak’a değil, İzmir’e, ülkemize, dünyaya ve yeryüzüne sahip çıkacağız. Nasipse Adayız, benim kendi yazdığım bir romandan uyarlama. Bir gecede geçen bir mesele. Bu bir politik hicivdir demeyeceğim. Aslında başımdan geçen benzer bir yolculukta karşılaştığım ve çok kendime çok kırıldığım bir adamın hikayesi. İktidar hırsı toksik bir şey, insanı zehirleyebiliyor. Kişinin kendinden vazgeçmesine gerek yok. Bu dünyada insan denen canlının bir tane kıymeti var o da kendine olan saygısı. Onu kaybetmemek dışında bir derdimiz olmamalı. Yerel yönetimlerde yapılacak çok şey var. Bu yüzden başkanımızın varlığı kıymetli; onun hevesini ve planlarını merak ediyoruz, heyecanlanıyoruz. Onu desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü Konak ve benzerleri çoğalmalı, iyi örnekler verilmeli. Bu iyi örneklerin umudumuzu arttıracağını biliyorum” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Tümü

ABD'den İranlı Yetkililere BM Genel Kurulu İçin Vize Onayı

Amerika Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılacak olan İran...

1 gün önce

Don Kişot Müzikali Yeni Sezonda 5 Şehirde Sahnelenecek

Miguel de Cervantes'in klasik eseri Don Kişot'tan uyarlanan ödüllü müzikal, yeni sanat sezonunda...

1 gün önce

Özgür Eryılmaz'ın 'Eş Zaman İnsan' Resim Sergisi Açıldı

Ressam Özgür Eryılmaz'ın insan ve zaman ilişkisini ele aldığı "Eş Zaman İnsan" başlıklı kişisel...

2 gün önce

Usta Oyuncu Münir Canar Hayatını Kaybetti

Türk tiyatrosu ve sinemasının usta ismi Münir Canar yaşamını yitirdi. Devlet Tiyatroları emekli...

2 gün önce

Tarık Akan Vefatının 10. Yılında Özel Etkinliklerle Anılıyor

Türk sinemasının usta sanatçısı Tarık Akan, vefatının 10. yıl dönümünde düzenlenen çeşitli...

3 gün önce

İzmir'in 700 yıllık köyü dünya sahnesinde!

Barbaros, "En İyi Turizm Köyü" seçildi

3 gün önce

Teoman Madra’nın Ayvalık Yılları Orhan Peker’de Yeniden...

Ayvalık, sanat dünyasında önemli bir yere sahip Teoman Madra’nın eserleriyle bir kez daha...

3 gün önce

İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıkıyor

İzmir’in nadir eserleri, ilk kez kapsamlı bir sergiyle ziyaretçilerle buluşuyor. 

4 gün önce

Russell Crowe Venedik Film Festivali'nde Kırmızı Halıda...

Oscar ödüllü ünlü aktör Russell Crowe, Venedik Film Festivali'nde kırmızı halıya çıkarak...

6 gün önce

Celine Dion Paris 2024 Olimpiyatları ile Sahnelere...

Katı Kişi Sendromu teşhisi sonrası ilk kez sahne alan dünyaca ünlü sanatçı Celine Dion, Paris...

6 gün önce

Gülsen Tuncer'in Sağlık Durumu Belli Oldu: Arsen...

Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Arsen Hanım karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu...

6 gün önce

Yasemin Güzel Kaya “Renklere Açılan Kapı”yı imzalayacak

Çocuk kitapları yazarı, eğitmen Yasemin Güzel Kaya’nın kaleme aldığı “Renklere Açılan Kapı” adlı...

9 gün önce