Titanik’in Son Gecesinin Müziği
Tarihin en dokunaklı anlarından birine tanıklık eden Titanik orkestrasının hikâyesi, batışın başladığı 14 Nisan gecesinde, aynı günün yıldönümünde özel bir konserle yeniden hayat buluyor.
“TITANIC BAND: Transatlantik Günlükleri”, 114 yıl sonra aynı tarihte, gemide son ana kadar çalınan orijinal repertuvarla dinleyiciyi Titanik’in son saatlerine götürüyor. Çaykovski’den Strauss’a, Offenbach’tan Scott Joplin’e uzanan ve dönemin salon müziğini yansıtan eserlerden oluşan bu özel seçki, Titanik’in efsanevi orkestrasının son anlarına sadık kalarak yeniden yorumlanıyor. 14 Nisan 2026 Salı akşamı saat 20.00’de İstanbul Deniz Müzesi’nin etkileyici atmosferinde gerçekleşecek konserin biletleri BiletimGO üzerinden temin edilebilir.
114 yıl önce, 14 Nisan 1912 gecesi bir buzdağıyla çarpışan ve 15 Nisan’ın ilk saatlerinde Atlantik’in sularına gömülen Titanik’in efsanevi orkestrası, gemide bulunan yüzlerce kişiyle birlikte tarihin bu en trajik deniz felaketine tanıklık ederek yaşamlarını yitirmişti. Batışın son anına kadar çalarak ölümsüzleşen müzisyenlerin anısı, “TITANIC BAND: Transatlantik Günlükleri” konserinde kendi zamanını aşan müzikleriyle yeniden hayat buluyor.
Organize Sanat tarafından düzenlenen “TITANIC BAND: Transatlantik Günlükleri”, dinleyicilere müzik performansının ötesine geçerek tarihsel anlatı ve görsel arşivin iç içe geçtiği çok katmanlı bir deneyim vadediyor. Titanik orkestrasının gerçek repertuvarından özenle seçilmiş eserlerden oluşan repertuvar, Çaykovski’den Strauss’a, Offenbach’tan Scott Joplin’e uzanan bir seçkiyle transatlantikteki son gecenin atmosferini yeniden yaşatırken, sahneye eşlik eden dev ekranlarda ise döneme ait orijinal belgeler, fotoğraflar ve anlatımlar eşzamanlı olarak izleyiciyle buluşacak. İzleyicileri hem duygusal hem de düşünsel bir yolculuğa davet eden anlatımlı konser, İstanbul Deniz Müzesi’nin tarihi dokusunda müziğin ve tarihin iç içe geçtiği unutulmaz bir deneyim yaşatacak.
14 Nisan 2026 Salı akşamı saat 20.00’de İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleşecek “TITANIC BAND: Transatlantik Günlükleri” konseri için biletler BiletimGO’dan temin edilebilir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Türk halk müziği sanatçısı Özlem Özdil'den mutlu haber:...
Türk halk müziği sanatçısı Özlem Özdil, sevgilisi Eray Temiz ile nişanlandığını sosyal medya...
Yenifoça’da Türk Sanat Müziği Rüzgarı: Unutulmaz Bir Gece...
Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Ergin Kayran yönetiminde Yenifoça Reha Midilli...
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu Ayakta Alkışlandı
İzmir Diş Hekimleri Odası (İZDO) tarafından 2011 yılında kurulan Klasik Türk Sanat Müziği korosu...
KÜLTÜR-SANAT Haberleri
TümüMitoloji Film Haftası Gaziantep'te sona eriyor
Altı şehirde düzenlenen 4. Mitoloji Film Haftası, ücretsiz etkinliklerle sanatseverleri...
18.BODRUM SARI YAZ FESTİVALİ MUHTEŞEM BİR FİNALLE...
BODRUM’UN 5. MEVSİMİ BEŞ HAFTA BOYUNCA KÜLTÜRLE, SANATLA, SPORLA VE DAYANIŞMAYLA YAŞANDI
İzmir Kültürel Miras Rotary Kulübü’nden yeni program
İzmir Kültürel Miras Rotary Kulübü’nün ücretsiz mentorluk programına 18–30 yaş arasındaki...
Zeytinin yolculuğu sanatla buluşacak
Urla’da 6-7-8 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Zeytin ve Sanat Festivali, zeytinin binlerce...
Epik Sanat Tiyatrosu’ndan Defne’de yeni tiyatro grubu
Epik Sanat Tiyatrosu, Hatay’ın Defne ilçesinde farklı mesleklerden katılımcıları buluşturan “İş...
Kahramanmaraş’ta 4. TÜMFED Korolar Festivali başlıyor
29 Ekim–1 Kasım’da düzenlenecek 4. TÜMFED Korolar Festivali, 18 koro ve yaklaşık 360 katılımcıyı...
Organize İşler: Karun Hazinesi dizisinde kam davulu...
Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu yazdığı Organize İşler: Karun Hazinesi dizisindeki kam davulu...
CUMHURİYET COŞKUSU OLTEN BAND’İN MÜZİĞİYLE YÜKSELECEK
İzmir Rotary Kulübü, Cumhuriyetimizin 103. yılı kutlamaları kapsamında 27 Ekim’de Olten...
Bodrum Sarı Yaz Festivali'nde Bitez İyilik Pazarı yoğunluğu
Bitez İyilik Pazarı'nda Daha 17 oyuncuları, Bodrum FK futbolcuları ve yerel sanatçılar buluştu;...
"Düşlerindeki sahneyi kuran film çekecek": Ayvalık Yapay...
17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Ayvalık Ulusal Yapay Zekâ Film Festivali öncesinde Festival...
Fazıl Say’ın Prelüd eseri İzmir’de ilk kez seslendirildi
İzmir Oda Orkestrası, AASSM’de Fazıl Say’ın “Prelüd” eserinin Türkiye prömiyerini...
BODRUM’DA MÜZİĞİN ALTIN ÇAĞI BAŞLIYOR! ALTIN MANDALİNA...
SarıYaz’ın beşinci mevsiminde Bodrum, yalnızca sanatın sesini yükseltmiyor; geleceğin...