CHP hazırlanıyor: Mutabakat kongresi
CHP’de mart sonu, nisan başı gibi olağan kongrenin yapılması beklenirken, parti yönetiminin il kongrelerinde “uzlaşmayı” teşvik edeceği ifade ediliyor.
CHP’de yerel seçim başarısının ardından başlayan ve toplam 10 farklı bölgede gerçekleştirilecek bölge toplantılarının ana gündemini “iktidar yürüyüşünün koşulları ve olanaklarının değerlendirmesi” oluştururken, olağan kongre sürecinde parti yönetiminin uzlaşmayı ve mutabakatı teşvik edeceği, CHP’deki bütün kesimlerin sürece dahil edileceği ifade ediliyor.
Örgütten Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Kimseyi dışarıda bırakmadan bütün enerjimizi iktidara odaklamamız lazım” diye konuştu.
31 Mart’taki yerel seçimler ve 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçiminin ardından CHP’de kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin takvim de netleşmeye başladı. CHP içinde yapılan değerlendirmelere göre takvimin bu ay sonuna kadar belirlenmesi ve ekim ayı içerisinde başlaması bekleniyor.
Mart ya da nisanda
Edinilen bilgiye göre üyeliklerin askıya çıkarılması, listelerin kesinleşmesiyle devam edecek sürecin ardından ilçe kongrelerinin kasım ya da aralık ayında yapılacağı, ocak ya da şubat ayında da il kongrelerinin yapılmasının hedeflendiği belirtiliyor.
İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından olağan kurultayın mart ayının sonunda ya da nisan ayının başındaki bir tarihte gerçekleştirileceği ifade ediliyor.
CHP içinde yerel seçim başarısının ardından partinin genel iktidar hedefine doğru ilerlerken olası tartışmaların yaşanmaması için kurultay sürecinde çok dikkatli davranılacağı ifade ediliyor.
Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP yönetiminin kurultay süreçleriyle ilgili olarak öncelikle uzlaşma ve mutabakatı teşvik edeceği belirtiliyor. Sürecin herhangi bir tartışma olmadan yürütülmesi hedeflenirken, partinin iktidara taşınması sürecinde de CHP içinde hiçbir partilinin dışarıda bırakılmamasının amaçlandığı vurgulanıyor.
CHP içinde dün başlayan ve önümüzdeki 3 hafta boyunca devam edecek 10 farklı bölge toplantısının yanı sıra milletvekilleri de belirlenen illere ziyaretler gerçekleştiriyor. Salıcı, bölge toplantılarıyla parti örgütlerinin bundan sonraki seçimin ana stratejisine hazırlanacağını ve yapılan il ziyaretleriyle de vatandaşta oluşan CHP’den beklenti ve umudun genel merkeze aktarılacağını kaydetti.
Salıcı, “Bütün bölge toplantılarının ana gündemi şu olacak: 31 Mart ve 23 Haziran tarihlerinde yapılan yerel yönetim seçim sonuçları çerçevesinde CHP’nin iktidar yürüyüşünün koşulları ve olanaklarının değerlendirilmesi. Biz, bundan sonra kendi koşullarımızı ve yapmamız gerekenleri ele alacağız” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Devlet Bahçeli'den Trump'a 'İran' çıkışı: 'Mutabakat...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
Trump’tan İran'a Sert Ultimatom
Amerikan basınına sızan son dakika bilgilerine göre, Washington ve Tahran, savaşı bitirecek ve...
CHP İstanbul İl Kongresi için durdurma talebi!
YSK'nin CHP İstanbul Olağanüstü İl Kongresi'nin yapılabileceği kararına karşı İstanbul 45....
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...