BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP’li Bakan: İzmir’e şaşı bakıyorlar

CHP’li Bakan: İzmir’e şaşı bakıyorlar

CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, Ege TV’de katıldığı Siyasetik adlı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

0Yorumlar
CHP’li Bakan: İzmir’e şaşı bakıyorlar

Seçim çalışmaları kapsamında yaptığı saha çalışmalarında sokağın nabzını tutan Bakan, izlenimlerini paylaştı. Basın özgürlüğünden, seçim beyannamesine, sandıkların korunmasından kentsel dönüşüm projelerine kadar birçok konuyla ilgili konuşan Bakan, vatandaşın ve kentin sorunlarının çözümünün öncelikli olduğunu ifade ederek, “Bu şehirde yaşıyorum, bu kentin sorunlarını çok iyi biliyorum. 1 Kasım’da milletvekili olur, meclise gidersem öncelikli olarak İzmir’in sorunlarının çözümü için çalışacağım ve yerel yönetimin sunduğu projelerin sıkı takipçisi olacağım” dedi.

‘MADEM İZMİR ŞİRİN, BİNALİ YILDIRIM FERHAT’TI..!'

AKP İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ve İzmir için hazırlanan ‘Sen Ferhat’sın, İzmir seninle Şirin’ yazılı pankartı eleştiren Bakan, “Madem İzmir Şirin, Binali Yıldırım Ferhat’tı, bugüne kadar İzmir’in kentsel dönüşüm projeleri yıllarca bakanlar kurulunda beklerken, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi neden bir gecede onaylandı? Bu kentin projeleri Hazine Müsteşarlığı’nda, Devlet Planlama Teşkilatı’nda beklerken, kendisi bu ülkede bakanlık yapmadı mı? Soruyorum Sayın Binali Yıldırım İzmir’e bu kadar aşık, İl Özel İdare Malları tüm Türkiye’de kentlerin belediyelerine verilirken, İzmir’e haksızlık yapılırken neredeydi? Siyanürlü altın madeni projelerine jet hızıyla ÇED alınırken, Büyük Körfez Projesi’nin ÇED raporu neden hala bekliyor? Neden takip etmedi? Büyükşehir Belediyesi bu kadar uğraşırken kendisi bu konunun neticelenmesi için ne yaptı?” diye konuştu.

‘İZMİR’E ŞAŞI BAKIYORLAR’

Kente bakış açılarının ve kentle ilgili değerlerinin mevcut iktidarla farklı olduğunu vurgulayan Bakan, “Onların gelişmişlikten anladığı AVM ve gökdelen, bizim anladığımız sürdürülebilir bir kent. Biz, bizden sonra da çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayabileceği kentleri inşa etmek istiyoruz; alt yapısıyla, arıtma tesisleriyle, metrosuyla, İZBAN'ıyla, tramvayıyla, ulaşım alt yapısıyla... Biz sanatı kültürü önemsiyoruz; Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ile... Onlar ise, kamu arazilerini Dubai şeyhine satıyor, kentin değerlerini yağmalıyor. Onların gözlerinde dolar işareti, bizim gözlerimizde kentimize duyduğumuz sevgi var” dedi. Mevcut iktidarın İzmir’e şaşı baktığını söyleyen Bakan, “Bu kent bunları onlarca defa test etti. Her seferinde sınıfta kaldılar. Hiçbir zaman İzmir'in değerlerini beninsemediler. İzmir'e hep şaşı baktılar” ifadelerinde bulundu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce