CHP’li Sertel kamyoncuları dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Kamyon ve Kamyonetçiler Odası’nı ziyaret etti. Başkan Ali Topal ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Atila Sertel, sorunları dinledi, çözüm için yardıma hazır olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kamyoncuların sorunlarına sahip çıktığını ve en yüksek kademede bu sorunların dile getirildiğini dile getiren Sertel, ekonomi açısından stratejik bir görev üstlenen kamyoncu esnafının yanında olduklarını belirtti.
Çok sayıda olmasına rağmen sorunlarını üç ana başlıkta sıralayabileceklerini ifade eden İzmir Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Ali Topal, “Yaş sınırlaması, takograf ve korsan çalışanlar üç ana sorunumuz. Çözüm istiyoruz, çözüm bekliyoruz” dedi.
65 yaş üzeri kişilerin ticari araç kullanmasının yasak olduğunu belirten Topal, gerekli tüm testlerden geçerek 65 yaş üzeri kişilerin en iyi bildikleri işi yapmaya devam etmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.
“SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLSÜN”
İzmir Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Ali Topal, şöyle devam etti: “65 yaş üzeri kişilerin kamyon, kamyonet gibi ticari araç kullanamaması büyük sıkıntı. Biz bunun için çözüm aradık. Hükümete çözüm sunduk. Ama bir sonuca ulaşamadık. En verimli, en tecrübeli olduğu dönemde arkadaşlarımızın kızağa çekilmesi bize çok doğru gelmiyor. 65 yaş üzeri arkadaşlarımız her yıl tam teşekküllü hastaneden rapor alsın. Tüm testlerden geçsin. Herhangi bir sorunu yoksa da işini yapmaya devam etsin. Biz bunu istiyoruz.”
Kamyoncuların büyük tepkisini çeken dijital takograf zorunluluğunun ertelendiğini ancak kalıcı bir çözüm üretilemediğini dile getiren Ali Topal, “Birçok ülkede kullanılan bu sistem ülkemizde de olsun ancak sitemin işlemesini sağlayacak altyapı da yapılsın. Şoföre ‘4 saatte bir dinlen’ deniliyor ancak şoförlerin 4 saatte bir dinlenebileceği alanlar oluşturulmuyor. Önce altyapı sağlansın sonra takograf zorunluluğu başlatılsın” dedi.
Bir diğer sorunlarının da şehiriçi kayıtsız çalışan korsan araçlar olduğunu anlatan İzmir Kamyon ve Kamyoncular Odası Başkanı Ali Topal, belediyelerin ve diğer kamu kurumlarının taşerona yaptırdıkları işlerde araçların tüm belgelerinin tam ve oda kaydı olmasının yasal bir zorunluluk olduğunu söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ZİYNET SERTEL EDEBİYAT ÖDÜLLERİ ÖYKÜ YARIŞMASI SONUÇLARI...
Beş yıl önce kaybettiğimiz İzmirli Gazeteci Ziynet Sertel anısına, Sertel Ailesi tarafından...
CHP'li Sertel: "İzmir için en iyisini yapmak istiyorum"
CHP Eski İzmir Milletvekilli Atila Sertel dosyasını CHP İzmir İl Başkanlığı’na teslim ederek...
Çiğli’yi heyelan vurdu, 33 ev yıkılma tehlikesiyle karşı...
Geçtiğimiz günlerde yağan yağmur nedeniyle evleri toprak kayması sonucu zarar gören mahalle...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...