CHP'den iktidara Savunma Yürüyüşü tepkisi
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.
Öztrak, Savunma Yürüyüşü'nün polis engeli ile karşılaşmasına tepki gösterdi. Öztrak, "Vatandaşın savunma hakkına göz diken bir ülkede adalet olur mu? Adaletin olmadığı yerde mülk, huzur ve refah olur mu? Baro başkanları yürüyüş yaptılar ancak polis barikatlarıyla durduruldular. Bu demokrasi tarihinde hem de yargı tarihinde kapkara bir gündür" ifadelerini kullandı.
Savunma Yürüyüşü'ne polis müdahalesi! Baro başkanlarının Ankara'ya girişi engelleniyor
Öztrak'ın konuşmasından satır başları;
Test sayısı azaltılarak hasta sayısı düşürülmeye çalışılıyor. Sağlık Bakanı her gün milleti suçlayıp duruyor. Test sayısını azaltmak nereden çıktı? Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz, bugün tedbirleri gevşetenler yarın takdire bahane aramasın.
CHP gerçekleri söylemeye devam edecek. Milletimizin sırtından doyanlarla mücadelemiz sürecek. Bugünler geçecek, bu memleketteki her çocuk geleceğe umutla bakacak.
EKONOMİ
Bu iktidarın elinde sofralarımızın bereketi kaçtı, vatandaşlarımız raflara elini uzatamaz oldu. Yaz geldi ama sebzenin meyvenin yanına yaklaşılmıyor. Vatandaşın tenceresinde aş değil dert kaynıyor. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti; Milletimiz sadece korona ile değil pahalılık virüsüyle de mücadele ediyor. Ama Anadolu Ajansı'na bakarsanız Avrupa'nın en ucuz ülkesi Türkiye'ymiş.
Madem işler bu kadar iyiydi millete IBAN numarası gönderip ülkeyi dünyaya rezil edeceğinize vatandaşa para gönderseydiniz. Madem ekonomi ilk 10'a girecek kadar güçlüydü esnafın, çiftçinin zararlarını telafi etseydiniz ya. Maskeyi bedava dağıtamadınız ama takmayana ceza yazacağım diyorsunuz.
Erdoğan yeminini tutmadı, AKP Genel Başkanı oldu. Diğer parti genel başkanlarından hiçbir farkı yok. 97 milletvekilimiz hakkında 217 tane fezleke düzenlenmiş. Bunun 141'i cumhurbaşkanına hakaret suçlaması. Bununla bize gözdağı vermeye çalışıyorsanız şunu baştan söyleyelim, demirden korksak trene binmezdik. AKP Başkanlığı nerede bitiyor, cumhurbaşkanlığı nerede başlıyor belli değil.
BAROLAR
Saray adaletin terazisinin ayarını bozuyor. 12 Eylül darbecilerinin bile yapamadığını bugün yapmaya hazırlanıyor. Baroları bölüp parçalamaya uğraşıyor. Baro başkanlarının neredeyse tamamı söz konusu düzenlemeye itiraz ediyor. Saray ise bu sesi duymuyor. Vatandaşın savunma hakkına göz diken bir ülkede adalet olur mu? Adaletin olmadığı yerde mülk, huzur ve refah olur mu? Baro başkanları yürüyüş yaptılar ancak polis barikatlarıyla durduruldular. Bu demokrasi tarihinde hem de yargı tarihinde kapkara bir gündür. Polis gerekçe olarak sadece Valilik izin vermedi diyor. Oysa Ankara Barosu Başkanı'nın açıklamalarına göre valiliğe yazılı bilgi verilmiş herhangi bir ret cevabı gelmemiş. Biz CHP olarak hukuk devleti için, savunma hakkı için mücadele veren hukukçuların her zaman yanında olacağız.
SORULAR
-Kıdem tazminatı...
Çalışanları birbirine düşürerek, kamu çalışanı, özel çalışan diye karşı karşıya getirerek bölmenin kimseye sağlayacağı bir avantaj yoktur. Böyle bir farklılık yaptığı zaman çalışanlar arasında ayrımcılık yaptığınız için bu Anayasa'ya aykırı olur.
-HDP'nin kapatılması tartışması...
Siyasi partilerin kapatılmasının ciddi travmalara yol açtığını gördük, biz CHP olarak demokrasiden yana olan bir parti olarak siyasi parti kapatılmasına karşıyız.
Adalet Bakanlığı'nın baro düzenlemesi açıklaması...
Barolarla ilgili yapılacak düzenlemede beklediğimiz husus şudur: Ne yapılmak istendiği ilgili STK ile paylaşılmalı ve önce onların görüşleri alınmalıdır. Çağdaş demokrasilerde gördüğümüz bir istişare mekanizmasının, barolar ve Adalet Bakanlığı arasında ciddi bir istişare mekanizmasının çalıştırılmasıdır.
Şu anda konuşulanlara baktığımızda, durum ülkede savunma hakkını ciddi ölçüde geriletecek nitelikte, savunmayı siyasileştirecek nitelikte gözüküyor. Bunun hukukun terazisinin ayarını daha da bozacağı açıktır. Bunun neticesinde bu ülkede hukuk devletinden biraz daha uzaklaşacağız. Avukatları da milletin hakkını arayamayacak hale getirirsek bu ülkede ne yatırım, ne iş beklemeliyiz. Adalet hepimize lazım.
Bursa'daki sel felaketi...
Bursa'da 5 tane milletvekilimiz var. Milletvekillerimiz şu anda bu olayların arkasındaki nedenleri araştırmak için sahadadırlar. Konunun üzerinde ısrarla durulması gerekiyor. İhmal var mı diye olayın ciddiyetle ele alınması gerekiyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
YENİ Parti Karabağlar’da yeni ilçe binasını açtı:...
YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın binası törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ Parti...
CHP’li Bağcıoğlu Bornova’da konuştu: “Milli savunma...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Bornova’da düzenlenen panelde partinin milli savunma...
CHP’li Bağcıoğlu Bornova’da konuştu: “Milli savunma...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Bornova’da düzenlenen panelde partinin milli savunma...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...