Kılıçdaroğlu ve Akşener'den kritik açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in son 1 yılda gerçekleştirdiği projelerinin toplu açılış töreninde bir araya geldi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Millet İttifakı'nın hiçbir ferdin de makamı ve yerine olursa olsun makam ve saltanat merakı yoktur. Dolayısıyla gücü milletten alıyoruz biz" dedi.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, son 1 yıl içerisinde gerçekleştirdiği projelerin toplu açılış törenini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla yaptı.
Törenin yapıldığı alana gelen Millet İttifakı'nın iki lideri daha sonra sahneye çıkarak konuşma yaptılar. İlk konuşmayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gerçekleştirdi.
"İZMİT'İN BİR KÖYÜNDE DOĞDUM"
Rumeli göçmeni bir ailenin kızı olarak İzmir’in bir köyünde doğduğunu belirten Akşener, “İzmit’te tarih okudum. Doktora tezim, ‘İzmit Şeriye Sicilleri’dir. Siyasi hayatımada 1994 seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adaylığı ile başladım. O adaylık beni bugün karşınıza getirdi İYİ Parti'nin Genel Başkanı olarak sizlere hitap ediyorum" dedi.
Akşener, "Hayat çok ilginç, hem uzun, hem acılı hem sevinçli. İlk sözüme Mehmet Ali Paşa’da bir kahvehanede ilk sözümü başladığım anı hatırladım. Sizleri görünce, Sayın Genel Başkanım demiştim ki, ‘Suyu leziz havası nefis, insanı munis İzmit’ Evliya Çelebi öyle yazmıştı" diye konuştu.
"BABASINI AİLESİ İNÖNÜCÜ, ANNESİNİN AİLESİ DEMOKRAT PARTİLİ BİR AİLENİN KIZIYIM"
"Şimdi benim gibi yıllar evvel doğmuş İzmitli kızların bir hayali vardı" diyen Akşener, konuşmasına şöyle devam etti:
"Okuyan-yazan, okuma fırsatı bulan İzmitli kız çocuklarının bir hayali vardı. Leyla Atakan olmak. Ben 1960 ihtilalinden sonra babası Türkeşçi olmuş, abisi 80 İhtilali’ne kadar Kocaeli MHP İl Başkanı olan, babasının ailesi İnönücü, annesinin ailesi Demokrat Partili olan bir ailenin kızıyım. Ama İzmit'te doğan her veya İzmitli olan her kız çocuğu için Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilmiş sayılmayan ve biz siyaseti aklımızdan geçirirsek geçirdiğimiz zaman, okumak fırsatı bulduğumuz zaman tek bir hayalimiz vardı o da Leyla Atakan olmak. İzmit, ilk kadın belediye başkanlarından Türkiye'de birini seçmiş Demokrat Partisi’nin hele CHP ile Demokrat Partisi’nin kavga ettiği dönemlerden bahsediyorum. İki tarafında oy verdiği ve seçildikten sonra herkesin Leyla ablası olmuş bir Belediye başkanından siyasetçiden bahsediyorum."
"SİZ MİLLET İTTİFAKI'NIN BELEDİYE BAŞKANISINIZ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in icraatlarını dinlediklerini ve izlediklerini ifade ederek, "Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim: ‘Belediye Başkanı olduğunuz andan itibaren unutmayacağınız bir şey var. Siz Millet İttifakı'nın belediye başkanısınız’. Sayın Genel Başkan Meral Akşener, Fatma Kaplan Hürriyet'in seçilmesinde, ‘küçük bir payımız da varsa’ diye bir düşüncesini ifade etti. Bence küçük bir pay değil kocaman büyük bir payınız var sayın Genel Başkanım" dedi.
"BİZ MİLLETİ, ÜLKEMİZİ, VATANIMIZI, BAYRAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"
Kılıçdaroğlu, "Biz milleti düşünüyoruz, ülkemize, vatanımızı, bayrağımızı düşünüyoruz. Farklı düşünsek bile bu topraklarda bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek siyasetçi olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Kavgadan bir şey çıkmadı; kavgadan hiç kimse karlı çıkmaz. 'Bu memleketin huzura, barışa, demokrasiye ihtiyacı var' diye düşünüyoruz" diye konuştu.
"MİLLET İTTİFAKI'NIN MAKAM, SALTANAK MERAKI YOK"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu memleket 83 milyonun ortak paydasıdır. Birlikte yaşıyoruz burada. Gerginlik yarattılar, kavga yarattılar, linç girişiminde bile bulundular ama ben bu millete bir söz verdim ve sözümün arkasında duracağım. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Millet İttifakı'nın hiçbir ferdin de makamı ve yerine olursa olsun makam ve saltanat merakı yoktur. Dolayısıyla gücü milletten alıyoruz biz" dedi.
"SEÇİLDİĞİNİZ ANDAN İTİBAREN PARTİ ROZETİNİ ÇIKARACAKSINIZ"
Seçim döneminde belediye başkanlarına verdiği tavsiyeleri hatırlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Seçildiğiniz andan itibaren göğsünüzdeki CHP rozetini çıkaracaksınız. Oraya Türk bayrağı rozeti takarsınız veya bulunduğunuz kentin, belediyenin arması varsa onu takarsınız ama hiçbir ayrım yapmayacaksınız. A partisi, B partisi, C partisi değil, herkesi kucaklayacaksınız. Ayrıca şunu söyledim, hizmete önce o kentin yoksul semtlerinden başlayacaksınız, oraları kucaklayacaksınız. O insanlar ihmal edildi, o insanları yanınıza alacaksınız. Beraber yürüyeceksiniz, o insanlara hizmet götüreceksiniz diye düşüncelerimi ifade ettim."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kılıçdaroğlu' Cephesinden Yeni Açıklama
CHP Genel Merkezi önüne bırakılan ve üzerine 'satılık haram araç' yazılan makam araçlarına...
Yavaş ile Akşener arasında kritik görüşme
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener...
Akşener'den parti içindeki tartışmalara ilişkin açıklama
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu....
POLİTİKA Haberleri
TümüDSP İzmir İl Başkanı Yaşar genel başkanlığa aday
DSP İzmir İl Başkanı Adem Yaşar, 6 Aralık kurultayı öncesinde genel başkanlığa adaylığını...
CHP İzmir’de eğitim seferberliği 10 ilçeye ulaştı
CHP İzmir İl Başkanlığının yönetici eğitimleri 10 ilçeye ulaştı. Çalışmaların kısa sürede 30...
Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na NATO PA’da yeni görev
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Abu Dabi’deki toplantıda NATO PA Akdeniz...
Başkan Güç: “Halkımız sorun çözmeyen sorun yaratan...
Dikili’de şoför esnafıyla bir araya gelen YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, artan...
Başkan Güç Dikili’de Çiftçilere Buluştu: “Tarımı...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Dikili Ziraat Odası’nı ziyaret ederek bölge...
CHP Gaziemir’den Belediye Yönetimine Sert Tepki: “Halkın...
Demirsoy, belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak demokratik temsil, siyasi etik ve...
MHP Manisa teşkilatından birlik ve beraberlik buluşması!...
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında...
AK Partili vekil Kırkpınar’dan mesaj: Türkiye’nin önü açık!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Sanayi ve...
Milas Belediye Başkan Vekili Barbaros Gezgin oldu
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un tutuklanmasının ardından yapılan seçimde YENİ Partili...
Özgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt
Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...
Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...
MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...