Okullar için tarih belli oldu
Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haber nihayet geldi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 12 Ağustos’ta yapılan Bilim Kurulu toplantısıyla birlikte yeni eğitim döneminin nasıl olacağı hakkında bilgi verdi. Bakan Selçuk, okulların online eğitim ile 31 Ağustos’ta başlayacağını söyledi. İşte okulların açılış tarihi ile ilgili tüm bilgiler…
Türkiye'de okulların ne zaman açılacağı son günlerin en çok konuşulan konularının başında geliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce yaptığı duyuruda okulların 31 Ağustos tarihinde açılacağını söylemişti. Daha sonra yapılan açıklamada ise son karar olarak Bilim Kurulu'ndan çıkacak karar beklenmeye başlanmıştı. 12 Ağustos'ta yapılan Bilim Kurulu toplantısıyla birlikte Bakan Selçuk, okullar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
MEB'in yayımladığı genelgeye göre, okulların açılış tarihi 31 Ağustos 2020 tarihi olarak belirlendi. Okulların kapanış tarihi ise 18 Haziran 2021.
Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.
OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “31 Ağustos tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar verdik. Hangi yaş grubunun okula ne zaman başlayacağına Bilim Kurulu karar verecek” dedi.
Selçuk'un açıklamalarından satır başları;
*Ders başlayana kadar maske hususundaki standartlarımız gereği uygulanacaktır. Hem öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hem de velilerimiz için kılavuzlar hazırladık. Bunların ne şekilde olacağına ilişkin de açıklamalar yapacağız.
HER OKUL GÖZDEN GEÇİRİLİYOR
*Zamanı gelince ayrıntılı biçimde açıklayacağız. Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacaktır. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda kılavuzu hazırlamıştık.
*Bu standartların uygulaması nasıl denetlenecek? Bunlar için de 2 bin denetmenimiz şu anda sahada ve okullardalar ve her okulu gözden geçiriyorlar.
İLK HAFTA ÖZEL UYUM PROGRAMI OLACAK
*Öğretmen ve velilerimiz için hazırlanan kılavuzlar devam ettirilecek. Okulun ilk haftasında da özel bir uyum programı ortaya koyacağız. Öğretmenlerle ilgili bir çalışma olacak ama öğrenciler için açıklamalarımız devam edecek.
*Salgın şartları nedeniyle personel sayısında artışa gitmiş bulunuyoruz. Bütün ihtiyaç kalemleri de tek tek çıkarılmış, hangi il ve ilçe hangi okul içerisinde hangi ihtiyaç oluşmuştur bu takip ediliyor.
“SAHADA OLACAĞIZ”
*Okullarımıza destek sağlamak için gerekli planlarımızı yaptık. İl Eğitim Müdürlerimizle toplantılarımız var. tek tek ele alıp inceleyeceğiz ve destekler okullara ulaştırılacak. Bakanlık bürokratlarımız çeşitli illerde gruplar halinde risk analizine katılacaklar. Yani sahadayız.
*Bu çalışmalarla Bilim Kurulu'nu da bilgilendirmeyi ve ileriye ilişkin planları hazırlayacağız. Süreç boyunca okullarda ve sahalarda olacağız. Eğitim öğretim yılını şimdiden kutluyor ve yüz yüze eğitimin bir an önce başlamasını umuyorum.
BİLİM KURULU'NUN KARARI
*Bilim Kurulu'nun tavsiye kararıdır bu, 21 Eylül'den sonra yüz yüze eğitimin başlaması yönünde. Biz aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin, konuların seyreltilmesi yani aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Seyreltilme sonucunda oluşan açık uzaktan eğitimle, EBA'yla giderilecek.
ÖZEL OKULLAR İÇİN DE TARİH VERDİ
Özel okulların durumuyla ilgili de açıklamada bulunan Bakan Selçuk: “Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.”
BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI
Okulların açılmasıyla ilgili de Bakan Koca, “Bilim Kurulu’nun gündeminde öne çıkan, önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretim süreçlerinin hangi şartlarla yürütüleceği konusuydu. Bu konudaki öneri, yüz yüze eğitimin, en az önümüzdeki bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online eğitim yapılması, yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi yönündedir. Bu görüş ve öneriyi Milli Eğitim Bakanlığımız ile paylaştık” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2026 KPSS sonuçları...
6 Eylül 2026'da gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavının ardından adayların sonuç heyecanı...
Bayraklı’da Geri Dönüşüm Seferberliğine Ödül
Bayraklı Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen Okullar Arası Ödüllü Atık...
İzmit Belediyesi'nde Başkan Vekili Seçimi İçin Tarih...
İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in...
EĞİTİM Haberleri
TümüKasım ara tatili ne zaman başlıyor? MEB 2026-2027 tatil...
2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili için beklenen takvim açıklandı. Milli Eğitim...
Bakan Tekin okul güvenliği planını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İçişleri Bakanlığıyla yapılan çalışma kapsamında sürekli polis...
ÖSYM 2026 KPSS Ön Lisans sonuçlarını erişime açtı
ÖSYM, 4 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Ön Lisans sınav sonuçlarının erişime...
ÖSYM Başkanı 2027 YKS tarihlerini duyurdu
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2027 YKS’nin 19-20 Haziran’da yapılacağını, başvuruların 4...
Denizli Kitap Fuarı’nda Cumhuriyet ve Bağımsızlık...
Denizli Kitap Fuarı’nda düzenlenen “Neden İkinci Kuvayımilliye?” söyleşisinde Avukat Tacettin...
EÜ’de "Lisansüstü Eğitimin Sektördeki Önemi" anlatıldı
Ege Üniversitesi Kariyer Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Lisansüstü Eğitimin Sektördeki...
TEKNOFEST 2026 Diyarbakır Finallerinde İzmir Başarısı
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2026’nın Diyarbakır’da...
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2026 KPSS sonuçları...
6 Eylül 2026'da gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavının ardından adayların sonuç heyecanı...
Velilerin içi rahat olsun…
Öğrencilerin sağlığı için kantinciler tek yürek…
Çocuğu okula başlayacak memurlara müjde! Okul uyum...
Çocuğu okula başlayacak kamu çalışanları için yeni bir idari izin uygulaması hayata geçirilecek....
Okullar açılmadan kapsamlı temizlik
Ayvalık’ta 2026-2027 eğitim ve öğretim yılının 14 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacak olması...
BASİFED Başkanı Güneş’ten Gençlere Mesaj:
“Diploma yeterli değil; beceriniz fark yaratacak”