Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı "casusluk", "diploma" ve "İBB" davalarını takip etmek için Silivri'ye geldi.
Burada konuşan Özel, ''Bugün burada yapılan şey; rejim adalete meydan okumaktadır, rejim adalete talimat vermektedir. Rejim hakkaniyete, adalet beklentisine, vicdana meydan okumaktadır. Biz de bu haksız rejime meydan okuyoruz'' dedi.
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı "casusluk", "diploma" ve "İstanbul Büyükşehir Belediyesi" davaları için Silivri'ye geldi. Silivri Cezaevi'nin önünde bekleyen yurttaşlara seslenen Özel, aynı gün 3 davanın görülmesine ''Burada yapılan gürültüye getirmek, değersizleştirmek, önemsizleştirmek ve aslında çoktan verilmiş kararın buradaki yargılamada kendini savunanın sözünün hiçbir değerinin olmadığını, eşzamanlı olarak bir kişiyi 3 yerde birden yargılamanın aslında bütün gücün, talimatın bir yerde geldiğinin ve buradan hepimize söylenen şey şu; 'Hiç boşuna uğraşmayın, biz kararı çoktan verdik. Bundan sonrası bizim bileceğimiz iştir' demektir" sözleriyle tepki gösterdi.
''BU REJİME MEYDAN OKUYORUZ''
Özel, konuşmasında "Bugün burada yapılan şey; rejim adalete meydan okumaktadır, rejim adalete talimat vermektedir. Rejim hakkaniyete, adalet beklentisine, vicdana meydan okumaktadır. Biz de bu haksız rejime meydan okuyoruz" açıklamasında bulundu. "Ekrem İmamoğlu'nun savunma hakkını size kısıtlatmayacağız, gerçekleri teker teker yüzünüze okuyacağız, attığınız bütün yalanların altında kalacaksınız" ifadelerini kullanan Özel, ''Aynı gün bir kişiyi hem yolsuzlukla, hırsızlıkla, rüşvetle, casuslukla ve diploma sahteciliği ile suçluyorsanız buradan çıkacak bir tek sonuç var; siz bu karşınızdaki kişiden çok korkuyorsunuz" dedi.
''YOL, YOLCUDAN BİLE ULUDUR''
Özgür Özel konuşmasının devamında şunları söyledi: "Adayın kim olduğundan, genel başkanı kim olduğundan, bu yürüyüşün yolunda kimin durduğundan, kimin döndüğünden, kimin geçtiğinden, kimin içeride yattığından, kimin yolda yürüdüğünden bağımsız olarak şunu söylüyorum; Yol, cümlemizden uludur. Yol, yolcudan bile uludur; çünkü yolun sonu iktidardır. Kimin cumhurbaşkanı olacağının bir önemi yok ama eninde sonunda benim, Ekrem Başkanın ve Mansur Başkanın desteklediği ya içinizden biri ya da bambaşka biri ama bizden biri cumhurbaşkanı olacak, Erdoğan gidecek."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Silivri Belediyesi soruşturması: CHP Silivri İlçe Başkanı...
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Silivri CHP İlçe Başkanı Doruk...
Silivri gemi faciasında çarpıcı rapor: Gözcü yoktu
Silivri açıklarında iki geminin çarpışmasıyla batan Tuğberk İmamoğlu'ndaki 10 denizci aranırken,...
Silivri açıklarında gemi faciası: 10 mürettebat aranıyor
İstanbul Silivri açıklarında iki geminin çarpışması sonucu batan Tuğberk İmamoğlu’ndaki 10...
POLİTİKA Haberleri
TümüGümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....
Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"
YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...
MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...
CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...
9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü
Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı
“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...
Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...
Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...
Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...
Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...
Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...
YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.