BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.183 %0,22 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.925,47 %0,21 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Deri sektöründe büyük işbirliği start aldı

Deri sektöründe büyük işbirliği start aldı

İzmir’de deri sektörünün iki güçlü yapısı Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ve İZBAŞ İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. deri sektöründe büyük bir işbirliğine imza attı.

0Yorumlar
Deri sektöründe büyük işbirliği start aldı

İZBAŞ İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. ile Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı İZBAŞ’ta gerçekleştirildi. İki kurum bundan sonraki süreçte, Fuarlar, URGE Projesi, seminer ve eğitimler başta olmak üzere her konuda ortak hareket etme kararı aldı.

Ege Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulunu İzmir Serbest Bölge’de İZBAŞ ve Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, İZBAŞ’ta son yıllarda yaşanan gelişme ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

İZBAŞ’ın ticaret hacmi 3 yılda 208 milyon dolardan, 700 milyon dolara çıkıyor

Eyüp Sevimli “2016'da 208 milyon dolar olan ticaret hacmimiz, 2017’de yüzde 68 artış ile 351 milyon dolara yükseldi. 2018'de ise yüzde 40 artışla 500 milyon dolara yaklaştık. 2019'da yüzde 30 büyüyerek 650 milyon dolar ticaret hacmine ulaşmayı öngördük ancak bu rakam 700 milyon doları bulursa şaşırmayacağız." dedi.

Bölge’nin elektrik altyapısını 3.5 milyon dolarlık bir yatırımla tamamen yenilediklerini belirten İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sevimli, “Çift kaynaktan beslenen, SCADA sistemi ile bilgisayar denetiminde 24 saat aralıksız kontrol ve denetim sağlayabildiğimiz bir sistem kurduk. Yeni nesil enerji dağıtım sistemimiz ile Türkiye’deki serbest bölgeler içinde ilk olmaktan mutluyuz” dedi.

Başkan Sevimli, “İZBAŞ İzmir Serbest Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi’nde, 885 bin 500 dolarlık bir yatırımla, çift kademeli Biyolojik Arıtma sistemine ve difüzörlü havalandırmaya geçerek; komşu Villakent sakinleriyle sorun oluşturan koku problemini kesin olarak çözdük” diye konuştu. Eyüp Sevimli, özellikle çevre konularında aktif çalışmalar yürüten Villakent Elele Derneği Başkanı’nın “mahalle sakinlerine huzurlu ve kaliteli bir yaşam sunulmuştur” şeklindeki beyanatıyla, teşekkür edilen taraf olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Zandar; “İZBAŞ ile aynı dili konuşuyoruz”

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar; İzmirli deri sanayicileri ve ihracatçılarının İzmir’e kazandırdığı İZBAŞ’ın deri sektöründe ihracat konularında aynı dili konuşabildikleri kurumların başında geldiğini, bu nedenle İZBAŞ Yönetim Kurulu ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

İki kurumun özellikle deri sektörünün yaşadığı sorunlar ve çözümleri konusunda işbirliği yapmalarının önemine değinen Erkan Zandar; “Özellikle numune ithalatında yaşanan sıkıntılar, ithal edilen hammaddeler için istenilen “ihracatçı kayıt belgesi”nin istenmemesi için yaptığımız görüşmelerde İZBAŞ ile ortak hareket ettik. İki kurum arasındaki işbirliğinin artarak sürmesi için Birliğimizin önümüzdeki dönem Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu gerçekleştireceği “Euro Shoes” fuarı ve Kasım ayında İTKİB’in organize edeceği Güney Kore Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu’nda İZBAŞ’ta bulunan deri firmalarının daha yoğun katılımını bekliyoruz” diye konuştu.

Ağustos ayında İngiltere’de İngiltere Ayakkabıcılar Birliği ile bir araya gelecekleri bilgisini veren Zandar, Türkiye’den İngiltere’ye deri ve deri mamulleri ihracatında Brexit süreci sonrasında sorun yaşanmaması için İZBAŞ Yönetim Kurulu’nun ve üyelerinin görüşlerini beklediklerini dile getirdi. Zandar, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak önümüzdeki dönemde organize etmeyi planladıkları eğitim programları ve seminerlerin bazılarını İZBAŞ’ta yapmak istediklerini sözlerine ekledi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

19 gün önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

19 gün önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

1 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

2 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

3 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

3 ay önce

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce