BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $64.882 %0,80 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.913,44 %0,63 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yangın

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yangın

Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi diyaliz bölümünde, henüz nedeni belirlenemeyen bir sebeple yangın çıkarken, hastalar tahliye edildi. Ekipler, yangına müdahale ediliyor.

0Yorumlar
Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yangın

 

Edinilen bilgiye göre, Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi diyaliz bölümünde sebebi belirlenemeyen bir şekilde yangın çıktı. Yangın nedeniyle dumanlar binayı sarınca bazı hastalar hemen tahliye edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yangın nedeniyle, hastaların bahçede bekletildiği, bir müddet sonra ise içeriye alınacağı kaydedildi.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA:

 Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesinin diyaliz bölümünde çıkan yangında hastaların tahliye edildiğini ve yangının söndürüldüğünü söyledi. Budak, "Herhangi can kaybımız ya da herhangi bir riskli olan bir hastamız şu anda söz konusu değil" dedi. 

Edinilen bilgiye göre, Ege Üniversitesi Hastanesinin diyaliz bölümünde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangın nedeniyle dumanlar acil servis bölümünü de sarınca bazı hastalar tahliye edildi. Ölen veya yaralananın olmadığı yangın hemen olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Tahliye edilen hastalar ise bir müddet sonra boş yataklara aktarıldı. Ege Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur olay yerine gelerek bilgi aldı. 

"Can kaybımız ya da herhangi bir riskli olan bir hastamız şu anda yok" 

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, yaptığı açıklamada yangının elektrik kontağından çıktığını ifade etti. Budak, "Egez Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizdeki acil serviste diyaliz merkezindeki bir cihazın elektrik kontağı nedeniyle oluştuğunu düşündüğümüz bir yangın başlangıcını hemen itfaiyenin müdahalesiyle söndürdük. Duman söz konusuydu ve acil servise bitişik olduğu için acil servisteki bütün hastalarımızı tahliye ettik ve boş yataklarımıza onları aldık. Her şey kontrol altında. Çok şükür tabii Türkiye’nin en büyük hastanesi gerçekten, sadece İzmir ve Ege Bölgesi değil, Türkiye’ye, hatta Avrupa’ya hizmet eden tıp alanında çok ciddi hocalarımızın, çalışanlarımızın, doktorlarımızın olduğu bir yer, büyük bir hastane. Onun için hepimize geçmiş olsun diyorum. Herhangi can kaybımız ya da herhangi bir riskli olan bir hastamız şu anda söz konusu değil. Bütün hocalarımız, çalışanlarımız, acil servisimiz, tüm Tıp Fakültesi Hastanesi seferber oldu" dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

17 gün önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

17 gün önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

1 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

2 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

3 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

3 ay önce

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce