Maraton İzmir koşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir’in ilk uluslararası maratonunun kazananları belli oldu.
Burundi, Kenya ve Etiyopyalı atletler Maraton İzmir’e damga vurdu. Sıkı pandemi önlemleriyle yapılan 42 ve 10 kilometrelik iki koşu da renkli görüntülere sahne oldu.
Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir’in ilk uluslararası maratonunun kazananları belli oldu. Burundi, Kenya ve Etiyopyalı atletler Maraton İzmir’e damga vurdu. Sıkı pandemi önlemleriyle yapılan 42 ve 10 kilometrelik iki koşu da renkli görüntülere sahne oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kent tarihindeki ilk uluslararası maraton koşuldu. Pandemi önlemleri kapsamında getirilen kota nedeniyle yaklaşık bin kişinin katıldığı 42 ve 10 kilometrelik koşular kentte renkli görüntülere sahne oldu. Sıkı pandemi önlemleriyle yapılan maratona Burundi, Kenya ve Etiyopyalı atletler damga vurdu. 16 yaşından 65 yaşına kadar her yaştan sporcunun olduğu yarış kentte coşku yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay 42 kilometrelik parkuru tamamladı. 10 kilometre koşanlar arasında İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Murat Eskici, Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge de vardı. Genel klasman sporcuları Kültürpark’ta yapılan törende ödüllerini aldı. Törene Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ali Aksu da katıldı.

Birincilikler Kenya’nın
42 kilometrelik maraton sabah 07.30’da Lozan Meydanı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun start vermesiyle başladı. Atletler, Lozan Meydanı-Karşıyaka Atatürk Anıtı-İnciraltı Kent Ormanı-Lozan Meydanı arasındaki güzergahta 42 kilometreyi tamamladı. Maratonda erkeklerde Sang Benard Cheruiyot (Kenya) birinci, Olivier Irabaruta (Burundi) ikinci, Denis Kipngeno Chirchir (Kenya) üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği Judith Jeptum Korir (Kenya), ikinciliği Lucy Karimi (Kenya), üçüncülüğü ise Zerfie Limeneh Tesema (Etiyopya) kazandı.

10 kilometre koşuda kimler vardı?
10 kilometrelik koşu ise 08.00’de Lozan Meydanı’ndan başladı. Koşu Şair Eşref Bulvarı-Alsancak Limanı-Arkas Binası-Lozan Meydanı-Sabancı Kültür Merkezi-Vasıf Çınar Bulvarı güzergâhında yapıldı. 10 kilometrede kadınlarda Natalia Gyurten (Rusya) birinci, Esra Nur Gökçek ikinci, Göztepe Spor Kulübü’nden İpek Öztosun üçüncü oldu. Erkeklerde ise Ömer Alkanoğlu birinciliği, Murat Emektar ikinciliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Alper Demir ise üçüncülük madalyasını kazandı.
“Türkiye’nin en iyi maratonları arasına girecek”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, bugün tarihi bir güne tanıklık edildiğini söyleyerek “Maraton, İzmir tarihinde ilk kez koşuluyor. Hepimiz heyecanlıyız. Pandemi nedeniyle katılım için bir kota koyduk ve bugün 42 ve 10 kilometrede bin kişiyle koştuk. İzmir’deki parkur, eğimi nedeniyle dünyadaki hızlı parkurlarından biri. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda bizi çok heyecanlandıracak maratonlara ev sahipliği yapacağız. Hızlı parkurları elit atletler tercih ediyor ve bu da maratonun popülerliğini arttırıyor. Biz hem katılım oranı hem de keyifli bir parkur olması nedeniyle Maraton İzmir’in Türkiye’nin en iyi maratonları arasına gireceğini düşünüyoruz.” dedi.
“Herkesi hareketliliğe çağırıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman ise spor kenti İzmir’e uluslararası organizasyon kazandırmak için çalıştıklarını ve önümüzdeki dönemde bu organizasyonların yapılacağını söyledi. Odaman, “#bizkoşarız Sanal Koşu Kulübü’müz var. Biz herkesi hareketliliğe çağırıyoruz ve İzmirlileri koşmaya teşvik ediyoruz. Her koştukları kilometre için iki puan kazanacak ve bu puanların karşılığında hediyelerle karşılaşacaklar. Herkesi bizkoşarız.org platformuna davet ediyoruz. Bu platform üzerinden tüm sene boyunca koştukları kadar ödül kazanabilirler” dedi.
Startlar 5’er saniye arayla verildi
Maraton için sıkı pandemi önlemleri alındı. Kültürpark’taki etkinlik alanına tek bir noktadan girişe izin verildi. Yarış alanına giren herkesin ateş ölçümleri yapıldı. Isınmalarda 1.5 metrelik sosyal mesafeye dikkat edildi. Startlar dörder kişilik gruplar halinde 5'er saniye arayla verildi. Her grubun arası 5 metre olarak tutuldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
26 Ülkeden 3 Bin 400 Koşucu Efes Ultra Maraton İle Dünya...
Efes Selçuk, 27-29 Mart tarihlerinde Efes Ultra Maraton 2026’ya ev sahipliği yapmaya...
Efes Ultra Maraton 2026’da binlerce koşucu yağmura rağmen...
Efes Selçuk, bu yıl 9’uncusu düzenlenen Efes Ultra Maratonu’na bir kez daha ev sahipliği yaptı.
Başkan Tugay, İzmir’in gururu Büyükşehir sporcularını...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu yıl dünya çapında önemli başarılara imza...
YAŞAM Haberleri
Tümüİlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.