Başkan Tugay: Hepimizin İzmir'e borcu var
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin “Geleneksel Yaza Merhaba” buluşmasına katıldı.
Programda konuşan Başkan Tugay, “Hepimizin İzmir'e bir borcu var. Bize bu kadar güzellik sunan bu kenti, daha iyi noktalara götürmek zorundayız” dedi. İzmir Atatürk Lisesi 139. Geleneksel Pilav Günü’ne de katılan Başkan Tugay, son zamanlarda yaşanan sıkıntılara değinerek, Atatürk Lisesi’nin İzmir’i İzmir yapan kurumlardan biri olduğunu söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin “Geleneksel Yaza Merhaba” buluşmasına katıldı. Tugay çiftini, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Yasin Akçakaya ile sektör temsilcileri karşıladı. Etkinlikte konuşan Başkan Dr. Cemil Tugay, İzmir’in çok uzun yıllara dayanan bir hikayesinin olduğunu söyledi. Tugay, “Hepimizin İzmir'e bir borcu var. Bize bu kadar güzellik sunan bu kenti, daha iyi noktalara götürmek zorundayız. Bunu yaparken de hem kendimiz hem ailemiz için güzel bir gelecek kurmak zorundayız. Bunun için herkese düşen görevler var. Umuyorum gelecek aylarda, yıllarda İzmir için belki sizlerin de katkıları ile yapacağımız güzel çalışmalarla bunu gerçekleştireceğiz. Hepiniz iyi ki varsınız. Bugüne kadar İzmir'e kattığınız tüm değerler için teşekkür ediyorum” dedi.
“Mücadele ederek bir şeyler değişir”
Ülkedeki herkesin olumsuz duygulardan sıyrılmak zorunda olduğunu ifade eden Tugay, şunları söyledi: “Mücadele ederek, inanarak bir şeyler değişiyor. Geleceğin dünyası çok farklı. Geleceğin dünyasında insanların birbirinin rengi ile etnik kökeni, inancı ile uğraştığını düşünmüyorum. Herkes birbirine insan gözüyle bakacak. İnsan, içindeki iyiliklerle, sanatçı gibi yarattığı güzelliklerle hem kendisini mutlu edecek hem de çevresini güzelleştirecek. Tüm insanlar için güzelliklerin yaşanmasını sağlayacak. İnsanların kendilerine, sevginin gücüne inanmaları gerekiyor.”
“Sektöre değer katmayı sürdüreceğiz”
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Yasin Akçakaya da 33'üncü kuruluş yılını kutladıklarını ifade ederek, “Görev üstlenen, sektör adına proje üreterek emek veren tüm başkanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçmişten gelip devam eden projeleri takip etmek ve sektörümüzün ihtiyacına yönelik yeni projeler üretmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimizin katkıları ile oluşturduğumuz sektörel güç birliği ile kentimize değer katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Etkinliğin sonunda Başkan Tugay’a zeytin fidanı ve doğa dostu sertifikası verildi.
Atatürk Lisesi’nin pilav gününe katıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Atatürk Lisesi 139. Geleneksel Pilav Günü etkinliğine de katıldı. Lisenin konferans salonunda İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı (İZALEV) tarafından düzenlenen etkinliğe Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İZALEV Kurucu Başkanı Haluk Baykent, İZALEV Başkan Yardımcısı Op. Dr. Uluç Serim, İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, lisenin müdürü Ahmet Yılmaz, okulun mezunları ve öğrencileri katıldı. Etkinlikte lisenin marşları da okundu. Öğrencilerin hazırladığı halk oyunu gösterisi beğeni topladı.
“İzmir Atatürk Lisesi, İzmir’i İzmir yapan kurumlardan biri”
Atatürk Lisesi’nin 139 yıllık bir geçmişi olduğunu kaydeden Başkan Tugay, “Çok sayıda değerli insanı mezun etmiş, geçmişte İzmir’e, Türkiye’ye hizmet etmiş, hizmet etmenin ötesinde değer katmış bir lise. Son zamanlarda okulun eski mezunlarının, bugünkü öğrencilerinin rahatsız olduğu, itiraz ettiği durumlar yaşansa da çok net ve emin bir şekilde söylüyorum; İzmir Atatürk Lisesi, İzmir’i İzmir yapan kurumlardan biridir. Mezunlarıyla, yakında mezun olacak öğrencilerle bu okulun ruhunun hiçbir zaman kaybolmayacağına yüzde 100 eminim. Hiçbir şüphem yok. O güzel, o asil ruh iyi ki var. Onun sayesinde biliyorum ki Türkiye daha iyi oluyor. Eminim onların sayesinde gelecekte de daha iyi olacak. İzmir Atatürk Lisesi camiası önünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak temsil ettiğim tüm kesimler adına saygıyla eğiliyorum” dedi. Başkan Tugay, konuşmaların ardından okul bahçesinde kurulan stantları gezdi. Okulun öğrencileri ve mezunlarla sohbet eden Başkan Tugay, hatıra fotoğrafı da çektirdi. Etkinlik kapsamında Pilav Günü’nü temsilen pilav karma töreni de yapıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sığacık’tan güçlü mesaj: ''Deniz bizim, Sığacık hepimizin''
Seferihisar’da Sığacık Körfezi’nde planlanan marina kapasite artışına karşı vatandaşlar,...
'Bu gurur hepimizin'
Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) finalinde Brezilya’yı 3-1...
Başkan Duman ve Milletvekili Yücel sokağın sesini dinledi
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 81 il 973 ilçede başlattığı...
BELEDİYE Haberleri
Tümüİzmir Baba Sancar Maruflu’ya Konak’tan büyük vefa
İzmir’de adı vefayla özdeşleşen İzmir Baba Sancar Maruflu’nun 5’inci ölüm yıl dönümü anısına...
Singapur’dan İzmir’e Dünya İkinciliği Gururu
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü himayesindeki Bilfen İzmir Fen Lisesi öğrencisi Deniz Ersan,...
Başkan Balkan: “Hiçbir tarım arazisini imara açmadık,...
Urla Belediyesi tarafından bu yıl 14-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenen halk arasında “Üzüme ve...
Karşıyaka’nın çınarları ‘Emekli Yaka’da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi’nin hizmete açtığı Emekli Yaka, yüzlerce vatandaşı ağırlayarak kentin yeni...
Buca’nın Oyun ve Aktivite Merkezleri yeni pırlantalarını...
Buca Belediyesi’nin 48 - 68 ay arası çocuklara yönelik ücretsiz hizmet veren Pırlanta Çocuk Oyun...
Halk Mark- Et Halkın Yanında Olmaya Devam Ediyor
Efes Selçuk Belediyesi tarafından halkın bütçesine katkı sunmak için hayata geçirilen Halk...
İzmir'e sarı uyarı: Hızı 80 kilometreye çıkacak
Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar Balkanlardan gelen serin hava...
İZDENİZ’in hafta sonu günübirlik seferleri yoğun ilgi...
İzmir’den Urla ve Mordoğan’a günübirlik yaz seferleri sürüyor.
İzmir Otogarı’nda yol haritası belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hukuk mücadelesini kazanmasının ardından İzmir Otogarı’nın işletme...
Bornova’nın kalbine modern dokunuş
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki; ilçenin merkezi konumundaki Kazım Dirik ve Erzene...
Büyükşehir’den domates ve çilek üreticisine iklim zırhı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, domates ve çilek üreticilerinin bir yıllık emeğini bir gecede yok...
İzmirim Kart’a bakiye yüklemek artık çok daha kolay
İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ, kent içi ulaşımda yurttaşların hayatını kolaylaştıracak yeni...